کد خبر: 3320599
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۲
محمد تقی رهبر عنوان کرد:

رمضان؛ فرصتی مناسب برای حرکت در جهت سعادت ملت و به حاشیه راندن کشمکش‌ها

گروه سیاسی: امام جمعه اصفهان با تأکید بر اینکه ماه رمضان باید الگویی برای همدلی و همزبانی باشد، گفت: وقتی همه به خدا، دین و عزت کشور، سعادت و پیشرفت ملت ایران و مسلمانان فکر کنند، دیگر کشمکش‌ها، منازعات و موضع‌گیری‌ها رنگ می‌بازد و جایگاهی پیدا نمی‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ظرفیت و فرصت ماه رمضان در ایجاد همدلی و همزبانی میان مسئولان با هم و مسئولان و مردم گفت: ماه رمضان در تزکیه نفوس انسان‌ها، ایجاد روابط حسنه میان مسلمانان و وحدت و انسجام و همدلی در جامعه اسلامی تأثیر غیرقابل انکار دارد همانطور که در روایات به این مسئله اشاره شده است.

تأثیر ماه رمضان در بهبود روابط افراد با یکدیگر

وی اضافه کرد: به عنوان نمونه امام رضا(ع) در روایتی می‌فرمایند خدا روزه را واجب کرد که اغنیا و توانمندان طعم گرسنگی را بچشند و به فکر فقرا و نیازمندان باشند. این به نوعی نشانگر نقش روزه برای نزدیک ساختن اقشار مختلف اجتماع به یکدیگر است.

حجت‌الاسلام رهبر اظهار کرد: قرآن نیز درباره آثار روزه می‌فرماید که خدا روزه را از این جهت واجب کرد که «لعلکم تتقون» (پرهیزکار شوید). پرهیزکاری نیز همان پاکدامنی و به دنبال زشتی‌ها و ناهنجاری‌ها نرفتن است.

امام جمعه اصفهان عنوان کرد: بنابراین ماه رمضان ماه انسان‌سازی به صورت فردی از یکسو و بهبود رابطه انسان‌ها با یکدیگر در عرصه اجتماعی است.

وی خاطرنشان کرد: من به یاد دارم که حتی در زمان قبل از انقلاب اسلامی نیز این مسئله بیان می‌شد  که در ماه رمضان آمار جرم، گناه و خشونت‌ها کمتر می‌شود و این از آثار این ماه است که بر اخلاق، رفتار و روابط انسان‌ها تأثیر می‌گذارد.

الگو بودن ماه رمضان در ایجاد همدلی و همزبانی

حجت‌الاسلام رهبر ابراز کرد: در مورد همدلی و همزبانی نیز باید این ماه به عنوان یک الگو باشد. وقتی همه به خدا، دین و اهداف والا یعنی ارتقاء و عزت کشور، سعادت و پیشرفت ملت ایران و مسلمانان فکر کنند و در این راستا حرکت نمایند دیگر کشمکش‌ها، منازعات و موضع‌گیری‌ها رنگ می‌بازد و جایگاهی پیدا نمی‌کند و ماه رمضان ظرفیت مناسبی برای تحقق این امر است.

وی با بیان اینکه ماه رمضان اردوگاهی است که مردم در آن یک‌ماه تربیت می‌شوند تا برای یکسال ذخیره داشته باشند، گفت: پس نباید بگوییم ماه رمضان تمام شد و رفت. از این منظر ماه رمضان به مانند حج است که حجاج پس از انجام اعمال حج و عبادات مختلف باید پس از ورود به جامعه آثار انسان‌دوستی، مهرورزی و همدلی‌‌شان دیده شود.

امام جمعه اصفهان تأکید کرد: ماه رمضان هم اردوگاه پاکسازی است که جامعه را پس از 11 ماه خور و خواب و خشم و شهوت، مراقبت می‌کند و روح و جسم وی را پاک می‌کند و از رفتن به سمت گناه باز می‌دارد.

چتر همدلی در این ماه امت اسلامی را در برگیرد

وی در ادامه با اشاره به وضعیت کشورهای اسلامی در سالیان اخیر گفت: در این روزها همدلی ما نباید فقط محدود به خانواده و جامعه خود باشد بلکه امت اسلامی را باید در برگیرد و به مردم یمن، عراق و سوریه هم فکر کنیم.

حجت‌الاسلام رهبر در پایان عنوان کرد: در شرایطی که دین اسلام چنین معارف و فرصت‌های تربیتی را برای مسلمانان نهاده است جای تأسف و تعجب دارد که معدود کشورهای مدعی اسلام مانند عربستان که ادعای خادم حرمین را هم دارد این‌گونه علیه مسلمانان جنایت می‌کنند. این نشان می‌دهد که این افراد از اسلام بیگانه هستند و از معارف انسان‌ساز اسلام بهره‌ای نبرده‌اند.

captcha