کد خبر: 3322698
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵

الگوی معماری اسلامی در احداث مسکن رعایت شود

گروه اجتماعی: متخصص جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری گفت: ساخت‌وسازهایی که در حال حاضر در استان اردبیل صورت می‌گیرد تا حدی از معماری اسلامی و بافت سنتی استان دور شده است، لذا رعایت الگوی معماری اسلامی دراحداث مسکن ضروری بنظر می‌رسد.

محمدحسین یزدانی، متخصص جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، با اشاره به اینکه رعایت الگوی معماری اسلامی در احداث مسکن رعایت شود، تصریح کرد: باید مهمانان به هنگام ورود به شهر اردبیل حس ورود به یک شهر ایرانی، اسلامی را  داشته باشند.
وی خواستار احیای معماری و شهرسازی اسلامی شد و ادامه داد: ساخت‌وسازهایی که  در حال حاضر در استان اردبیل صورت می‌گیرد تا حدی از معماری اسلامی و بافت سنتی استان دور شده است.
یزدانی با اشاره به  موضوع روند طراحی‌شدن شهرک‌ها دراردبیل تصریح کرد: اگر درحال حاضر شهرک‌های ساخته شده در شهر را از بعد شهرسازی مورد بررسی قرار دهیم متوجه الگوی متفاوت از شهرک‌های جدید از جمله در شهرک کوثر، دادگستری و شهرک ترابری خواهیم بود.
وی تصریح کرد: شهرک‌های جدیدی  در دولت دهم شکل گرفت که در شهر اردبیل می‌توان به مسکن مهر شام اسبی، پیله سحران و میراشرف اشاره کرد.
یزدانی گفت: الگوهای شهرک‌های جدید شکل گرفته در اردبیل از لحاظ بنیان‌های جغرافیای طبیعی وانسانی با هم متفاوت هستند.
وی افزود: شهرک‌های برنامه‌ریزی شده در کوثر، دادگستری و.... از لحاظ دسترسی به خدمات شهری از جمله( مدرسه، پارک ) به  خوبی برخوردارند ولی شهرک‌های به صورت سکونتگاه غیر رسمی(گلمغان، میراشرف، شام اسبی) با کمبود خدمات و دسترسی به خدمات مواجه هستند.
این استاد دانشگاه محقق اردبیلی افزود: شهرک‌های مجتمع‌های مسکن مهر چون  تازه شکل گرفته‌اند از امکانات خوبی برخوردار نیستند.
وی گفت: برای تامین خدمات و دسترسی مناسب به خدمات به دو الگوی شهرک‌های حاشیه نشین یا سکونتگاه غیر رسمی و مجتمع‌های مسکن مهر نیاز است که  با رویکردهای مختلف درجهت رفع کبودها اقدام شود.
وی گفت: از جمله برای رفع مسائل ومشکلات خدماتی و دسترسی در سکونتگاه غیر رسمی نیاز است با رویکرد توانمندسازی متولیان امر شهرسازی از جمله اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری سالانه  اقدامات لازم انجام شود.
یزدانی تصریح کرد: از بعد کالبدی شهر نیز به رفع مشکلات کالبدی، اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی اقدام شود، به عنوان مثال احداث فضاهای سبز،احداث پایگاه شبکه بهداشت، احداث مدارس در مقاطع مختلف از جمله اقدامات درحوزه خدمات رسانی به مجتمع های مسکن مهر می توان اشاره کرد.
وی گفت: چون این مجتمع ها درمقطع زمانی کوتاه احداث شده اند نیاز هست برای رفع کمبود آنها از ادارات مختلف یا دستگاه‌هایذیربط  انواع خدمات برای این مجتمع‌ها فراهم شود چرا که  هزینه خیلی کلانی به این مجتمع‌های مسکن مهر صرف شده است.

captcha