کد خبر: 3326393
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
گوهری مطرح کرد:

عمل به تکلیف؛ از موجبات رضایت خدا/ اطاعت از خدا و ائمه‌ اطهار(ع)، لازمه رستگاری است

گروه اندیشه: مسئول عقیدتی نیروی انتظامی خرم‌آباد اطاعت از خداوند، رسول و ائمه‌ اطهار(ع) را لازمه رستگاری دانست و گفت: اگر کسی از خدا، رسول(ص) و ائمه اطهار(ع) اطاعت نکند، خواه و ناخواه پیرو شیطان شده و اطاعت و سلطنت شیطان را پذیرفته است.

حجت‌الاسلام یدالله گوهری، مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه مسلمانان در شب‌های قدر که پشت سر گذاشته شد، گفت: امیدواریم که خداوند توفیق روزه‌گیری و احیا شب‌های قدر سال آینده را نیز نصیب همه مسلمانان کند.
وی ادامه داد: قبل از شروع شرحی کوتاه بر دعای روز بیست‌وچهارم ماه مبارک رمضان باید بدانیم که نماز شب بیست‌وپنجم این ماه شامل هشت رکعت است که در هر رکعت سوره حمد، و ده مرتبه سوره توحید خوانده می‌شود.
گوهری با اشاره به این‌که پیامبر اکرم(ص) هر روز از ماه مبارک رمضان دعای مخصوصی را می‌خواندند، ادامه داد: در این ادعیه در دعای روز بیست‌وچهارم ماه مبارک رمضان چنین می‌خوانیم که؛ «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ فِیهِ مَا یُرْضِیکَ وَ أَعُوذُ بِکَ مِمَّا یُؤْذِیکَ وَ أَسْأَلُکَ التَّوْفِیقَ فِیهِ لِأَنْ أُطِیعَکَ وَ لا أَعْصِیَکَ یَا جَوَادَ السَّائِلِینَ؛ خدایا در این ماه‏ آن‌چه تو را خشنود می‌کند از تو درخواست می‌کنم، و از آن‌چه تو را ناخشنود می‌کند به تو پناه می‌آورم، و از تو در این ماه توفیق اطاعت و ترک نافرمانی‌‏ات‏ را خواستارم، اى بخشنده به نیازمندان».
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد با اشاره به این‌که در فراز اول دعای امروز از خداوند می‌خواهیم که به ما توفیق انجام آن‌چه رضایت او در آن است را بدهد، تصریح کرد: ما باید به‌دنبال این باشیم که بدانیم رضایت خداوند در چه کار و عملی است؟.
وی با بیان این‌که عمل به تکلیف موجب رضایت خداست، تصریح کرد: در دعای روز بیست‌ و چهارم ماه رمضان می‌خوانیم خدایا! به ما توفیق بده عملی را انجام دهیم که مورد رضایت تو باشد یعنی به ما توفیق بده که تکالیف الهی را با دقت و اطاعات انجام دهیم که در مقابل آن نافرمانی از دستورات الهی است که موجب غضب الهی است.
حجت‌الاسلام گوهری، ادامه داد: در این فراز از خداوند می‌خواهیم که ما را به کارهایی که رضایت تو در انجام آن‌هاست هدایت کن و در این صورت است که ما می‌فهمیم باید در راستای عمل به واجبات و پرهیز از محرمات تلاش کنیم.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد با اشاره به این‌که خدا طبیب روح، دل و قلب ماست، عنوان کرد: زمانی‌که یک نفربرای بیماری خود به پزشک مراجعه می‌کند، به امید آن‌که بیماری‌اش رفع شود، هرآنچه را که دکتر تجویز کند قبول کرده و به آن عمل می‌کند، لذا اگر مامی‌خواهیم جان و روحمان سالم بماند باید اوامر خداوند را که طبیب جان و روح ماست به‌طور کامل انجام داده و به آن عمل کنیم.
وی عمل به دستورات خداوند را با رضایت او برابر دانست و افزود: رضایت خداوند در انجام واجبات و ترک محرکات است لذا ما در فراز اول دعای روز بیست‌وچهارم ماه مبارک رمضان از خداوند می‌خواهیم که؛ «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ فِیهِ مَا یُرْضِیکَ؛ خدایا در این ماه‏ آن‌چه تو را خشنود می‌کند از تو درخواست می‌کنم».
گوهری با اشاره به این‌که در فراز دوم دعای امروز از هرآن‌چه که مورد پسند خداوند نیست و ما را از آن منع کرده است به خودش پناه می‌بریم، تصریح کرد: لذا در دعای امروز می‌گوییم خدایا از اعمالی که مورد پسندت نیست به خودت پناه می‌بریم، به ما کمک کن که وارد آن وادی نشویم.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد بیان کرد: تهمت، دروغ، فحاشی، بد حجابی، بی‌حیایی، ضایع کردن حقوق دیگران و اعمالی از این دست، اعمالی هستند که مورد پسند خداوند نیستند و ما در دعای امروز از این اعمال ناپسند به خداوند پناه می‌بریم و از او می‌خواهیم که ما را پناه بدهد که مرتکب این اعمال زشت و ناپسند نشویم لذا در این در دعای امروز می‌خوانیم؛ «وَ أَعُوذُ بِکَ مِمَّا یُؤْذِیکَ؛ و از آنچه تو را ناخشنود می‌‏کند به تو پناه می‌‏آورم».
وی با اشاره به این‌که برخی از بزرگان ما این‌گونه بیان کرده‌اند که خداوند بهشت را بر بعضی از انسان‌ها یا صفت‌ها حرام کرده است، اظهار کرد: تعدادی از صفات مانند فحاشی کردن و نداشتن حیا وجود دارد که مورد رضایت خداوند نیستند و او وعده کرده کسی‌که این صفات را داشته باشد اهل بهشت نیست، لذا ما در دعای امروز در قالب فراز «أَعُوذُ بِکَ مِمَّا یُؤْذِیکَ» از این‌گونه اعمال به خداوند پناه می‌بریم.
گوهری افزود: در دعای امروز از همه اعمال، کردارها و گفتارهایی که مورد پسند خدا نیست و موجب دوری ما از بهشت و حرام بودن بهشت برای ما می‌شود، به خدا پناه می‌بریم، به او پناه می‎بریم که مرتکب این اعمال نشویم که به‌واسطه آن از بهشت الهی محروم نشویم. 
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد با اشاره به این‌که در فراز دیگر دعای روز بیست‌وچهارم ماه مبارک رمضان توفیق اطاعت را از خداوند درخواست می‌کنیم، عنوان کرد: هر بنده‌ای برای رسیدن به رستگاری به اطاعت احتیاج دارد لذا در فراز دیگر دعای امروز از خداوند می‌خواهیم که؛ «وَ أَسْأَلُکَ التَّوْفِیقَ فِیهِ لِأَنْ أُطِیعَکَ وَ لا أَعْصِیَکَ؛ و از تو در این ماه توفیق اطاعت و ترک نافرمانی‌‏ات‏ را خواستارم».
وی اطاعت از خداوند، رسولش و ائمه اطهار(ع) را لازمه رستگاری دانست و ادامه داد: اطاعت از این بزرگان که خداوند در قرآن کریم به صراحت بیان کرده اطاعت از آن‌ها موجب رستگاری انسان می‌شود، لازمه رستگاری است، لذا اگر کسی از این بزرگان اطاعت کند رستگار شده و اگر کسی از آن‌ها اطاعت نکند خواه و ناخواه پیرو شیطان شده و اطاعت و سلطنت شیطان را پذیرفته است.
گوهری تأکید کرد: اگر انسان ولایت خداوند، رسول گرامی اسلام(ص)، ائمه اطهار(ع) و حجت‌های خداوند بر روی زمین را نپذیرفت طبیعتاً ولایت شیطان را پذیرفته و او را اطاعت و راهبری کرده و در زمره کافران قرار می‌گیرد و خداوند وعده داده است جایگاه ابدی کافران در جهنم است.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد ادامه داد: به همین دلیل است که ما در دعای امروز از خداوند درخواست می‌کنیم که ما را در زمره پیروان شیطان قرار ندهد و به ما کمک کند که تا پایان عمر زیر چتر خداوند متعال، رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) قرار گرفته و این چتر سپری برای ما باشد که زیر چتر شیطان نرویم.
وی با بیان این‌که هیچ امیدی به هدایت کسانی‌که زیر چتر شیطان می‌روند نیست، ادامه داد: خداوند در آیه 67 سوره مائده در رابطه با هدایت نکردن گروه کافران چنین می‌فرماید که؛ «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ؛ اى پیامبر آن‌چه از جانب پروردگارت به‌سوى تو نازل شده ابلاغ کن و اگر نکنى پیامش را نرسانده‏اى و خدا تو را از گزند مردم نگاه می‌دارد، آرى خدا گروه کافران را هدایت نمی‌‏کند».
گوهری با اشاره به این‌که در فراز پایانی دعای امروز می‌خوانیم، ای خدایی‌که هرکه هرچه از تو بخواهد توبه او را می‌پذیری و هرکس چیزی بخواهد از سر جود و بخشش به او عطا می‌کنی، عنوان کرد: در این فراز چنین می‌خوانیم؛ «یَا جَوَادَ السَّائِلِینَ؛ اى بخشنده به نیازمندان».
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد با اشاره به این‌که در دعای امروز می‌خوانیم که خداوند هرآن‌چه را که بخواهیم برآورده می‌کند این درحالی است که خیلی از دعاهای ما اجابت نمی‌شود، تصریح کرد: دلیل آن این است که خداوند صلاح و مصلحت ما را بهتر از خود ما می‌داند لذا برخی از دعاها که اجابت آن‌ها به صلاح ما نیست و ممکن است برای ما نیز ضرر داشته باشد در این دنیا برآورده نمی‌شود بلکه در آخرت اجابت می‌شوند.
وی ادامه داد: خداوند هیچ خواسته‌ای را رد نمی‌کند اما برخی را در دنیا و برخی را در آخرت عطا می‌کند لذا از خداوند درخواست داریم که همه دعاها و خواسته‌های مشروع ما مسلمانان را برآوده کند، بنابراین در فراز آخر دعای روز بیست‌وچهارم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم؛ «یَا جَوَادَ السَّائِلِینَ؛ اى بخشنده به نیازمندان».

captcha