کد خبر: 3326406
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
گزارشی از انجمن نوپای تبلیغ؛

دومین همایش فقه ارتباطات برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: انجمن نوپا و نوپدید تبلیغ در حوزه علمیه در حالی پا به عرصه وجود نهاد که صدور مجوز برای آن با توجه به ماهیت تبلیغی ترویجی با تردیدهایی همراه بود اما در طول فعالیت غیررسمی خود کارهای خوبی انجام داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اولین مجمع عمومی انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه 27 اسفندماه سال 93 با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین مهاجرنیا، مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه برگزار و اعضای هیئت مدیره آن مشخص شدند.

اگرچه فعالیت رسمی انجمن از تاریخ فوق الذکر آغاز شد اما این انجمن در طول سال‌های گذشته فعالیت‌هایی را در دستور کار خود داشته است که مشارکت در برگزاری اولین همایش فقه ارتباطات از جمله آن‌هاست.

این انجمن در برگزاری اولین همایش فقه ارتباطات که هفتم دی ماه 1390 در قم برگزار شد نقش فعالی داشت و در همایش موضوعاتی مانند «مبانی فقه و ارتباطات و چیستی و چرائی جایگاه فقه و ارتباطات» مورد بحث قرار گرفت همچنین میزگرد علمی با حضورچندتن از کارشناسان عرصه رسانه برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمحمود مرتضوی هشترودی، دبیر انجمن در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا گفت: این انجمن از بهمن ماه گذشته مجوز فعالیت خود را دریافت کرده و تاکنون در مجموع بیش از 300 عضو وابسته و پیوسته جذب کرده است.

وی اظهار کرد: افراد جذب شده برای انجمن، طلاب سطح دو و سطح سه هستند که در سطح دو به عنوان عضو وابسته و طلاب سطح سه به عنوان عضو پیوسته مشغول فعالیت می‌شوند.

وی تصریح کرد: براساس مجوز شورای اعطای مجوز‌ها، و طبق ماده دوم اساسنامه این انجمن در زمینه ارتباطات، رسانه، تبلیغ و فرهنگ و هنر اسلامی فعالیت دارد و چهار لجنه مرتبط با آن تشکیل شده است.

فعالیت 4 لجنه علمی در انجمن

مرتضوی چهار لجنه نامبرده را شامل؛ ارتباطات، رسانه، فرهنگ و هنر و تبلیغ برشمرد و اظهار کرد:  لجنه رسانه تاکنون چهار نشست با حضور استادان سطح عالی رسانه برگزار کرده است و نشست‌های دیگر علمی و نقد کتاب‌ نیز در دستور کار آن قرار دارد.

وی با بیان اینکه مرزبندی میان فعالیت لجنه‌ها مشخص شده است در پاسخ به این سؤال که آیا فعالیت تبلیغی که دارای ماهیت ترویجی است با فعالیت انجمن‌ها که طبیعتا ماهیت پژوهشی دارند در تضاد نیست افزود: اگرچه انجمن تبلیغ و ارتباطات فعالیت‌های ترویجی هم دارد این فعالیت‌ها در مقایسه با فعالیت‌های پژوهشی ناچیز و کمرنگ است.

دبیرانجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه ادامه داد: یکی از کارهای کلان انجمن پروژه‌های نیازسنجی علمی ارتباطات، رسانه و فرهنگ و هنر و تبلیغ است.

وی افزود: مثلا در زمینه رسانه، با مصاحبه با 100 نفر از کارشناسان رسانه بایدها و نبایدهای حضور طلاب در عرصه رسانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

مرتضوی گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های انجمن شناسایی مراکز و نهادهای همسو در فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی برای برپایی نشست‌ها و همایش‌های مشترک در این زمینه است.

دبیر انجمن ادامه داد: در زمینه رسانه، نشریه هم گرفته‌ایم که شماره دوم آن در حال انتشار است.

وی از مشارکت در برگزاری دومین همایش فقه ارتباطات خبر داد و اظهار کرد: این انجمن در چندین همایش مشارکت داشته است و چند همایش دیگر نیز برای ماه‌های آینده در دست انجام است.

همایش فقه ارتباطات

مرتضوی گفت: دومین همایش علمی پژوهشی فقه ارتباطات زمستان سال 94 برگزار می‌شود و فراخوان آن نیز مدتی است که آغاز شده است.

وی افزود: مشارکت در برگزاری همایش مدیریت نوین و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی همچنین رایانه، فناوری اطلاعات و ارتباطات از دیگر فعالیت‌های انجمن در ماه‌های آینده خواهد بود.

وی گفت: این دو همایش در شهریور ماه امسال برگزار می‌شود و انجمن در برگزاری آن‌ها مشارکت خواهد داشت.

پذیرش عضو جدید

مرتضوی از عضوگیری انجمن خبر داد و اظهار کرد: در این انجمن به دو گونه افتخاری و وابسته عضو می‌گیرد؛ عضویت افتخاری برای همه افراد آزاد است و عضویت وابسته مخصوص طلاب حوزه علمیه خواهد بود.

مرتضوی تصریح کرد: عضویت افتخاری دانشجویان دارای مدرک کارشناسی ارشد ارتباطات و رسانه یا رشته‌هایی که مرتبط با ارتباطات و فرهنگ است و عضویت وابسته طلاب دارای مدرک سطح دو و سه عمومی از حوزه علمیه یا سطح 2 تخصصی یا کارشناسی ارشد از رشته‌های مرتبط با رسانه، ارتباطات، فرهنگ، هنر و تبلبغ انجام می‌شود.

وی گفت: افراد واجد شرائط می‌توانند جهت ثبت نام با همراه داشتن مدارک شناسایی از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر به دفتر انجمن واقع در خیابان جمهوری کوچه2 ساختمان انجمن‌های علمی حوزه علمیه مراجعه کنند و یا با شماره 025_ 32938218 تماس بگیرند.

captcha