کد خبر: 3327914
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹
میرزاجانی تشریح کرد:

جزئیات انتخاب اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع/ آزمونی صرفاً برای ارزیابی

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن جزئیات نحوه انتخاب اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع را تشریح کرد.

محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اعلام اسامی کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع سال 94 اظهار کرد: برای انتخاب اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع آزمونی با حضور نفرات اول تا سوم مسابقات قرآن استان‌ها و برخی از قاریان ممتاز که صاحب رتبه‌های برتر کشوری در سنوات گذشته بوده‌اند، برگزار می‌شود.
وی افزود: طی سال‌های اخیر برای برگزاری این آزمون حدود 150 نفر از برگزیدگان را دعوت کرده‌ایم که از این تعداد، حدود 100 نفر از استان‌ها به تهران می‌آیند تا در این آزمون شرکت کنند و امسال نیز حدود 100 نفر در آزمون اعزام به حج تمتع که در شورای عالی قرآن برگزار شد شرکت کردند.

داوری و ارزیابی تلاوت قاریان توسط اساتید قرآن
میرزاجانی درباره نحوه برگزاری آزمون گفت: براساس قواعدی که از قبل بوده، قطعات تلاوت تحقیق و ترتیل قاریان ضبط شد و فیلم این تلاوت‌ها توسط اساتید قرآن مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت و زمانی که نتایج داوری و ارزیابی تلاوت‌ها مشخص شد جدول نتایج را در جلسه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم مطرح کردیم که این جدول در آن جلسه به بحث گذاشته شده است.
وی ادامه داد: در جلسه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم علاوه بر نمراتی که از قاریان داشتیم رزومه‌ این افراد نیز مطرح شد و سوابق و برخی از مشخصات فردی و توفیقاتی که در قرائت داشته‌اند نیز گزارش می‌شود که در نهایت براساس نمره و دیگر معیارها افراد واجد شرایط برای عضویت در کاروان قرآنی گزینش می‌شوند.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن عنوان کرد: تعدادی از قاریان از طریق آزمون انتخاب می‌شوند و تعدادی از اعضای کاروان قرآنی نیز از جمع قاریان صاحب نام، توانمندی و صاحب رتبه‌های ممتاز در سطح بین‌المللی انتخاب می‌شوند.

قاریان قرآن براساس آخرین وضعیت تلاوت خود انتخاب می‌شوند
وی یادآور شد: قاریانی که براساس رتبه و توانمندی انتخاب می‌شوند قاریان آماده و بخوان کشور هستند که آخرین وضعیت تلاوت آنها برای ما مشخص است و برای این دسته از قاریان ضرورتی ندارد که حتما در آزمون شرکت کنند؛ چرا که وقتی می‌گوییم آزمون به این معنی است که می‌خواهیم از آخرین وضعیت تلاوت قاریان اطلاع پیدا کنیم اما آخرین وضعیت تلاوت این افراد برای ما مشخص بوده و روشن است پس دلیلی ندارد که این افراد در آزمون شرکت کنند.

میرزاجانی درباره انتخاب گروه تواشیح گفت: بحث انتخاب گروه تواشیح نیز سازوکار خودش را داشته و ارزیابی مستقلی دارد؛ به غیر از رتبه‌هایی که گروه‌های تواشیح در کشور کسب می‌کنند ما نیز ارزیابی جامعی درباره آثار، تعداد مدیحه‌خوانی و جمع‌خوانی، تعداد اعضای گروه و... داریم و سازوکار خاصی را برای انتخاب گروه تواشیح‌ در نظر می‌گیریم.
وی یادآور شد: به عنوان مثال سال گذشته با اینکه گروه اول مسابقات سراسری را داشتیم اما با توجه به مجموع موارد مورد بررسی، گروه «طه» که رتبه دوم را داشت اعزام کردیم و رتبه اول مسابقات قرآن سال گذشته را امسال اعزام می‌کنیم.

سهمیه حفظ معمولا به نفر اول مسابقات سال می‌رسد
میرزاجانی درباره انتخاب حافظ قرآن گفت: سهمیه حافظ قرآن عضو کاروان قرآنی نیز محدود است و به همین دلیل اولویت به کسی داده می‌شود که در آن سال رتبه اول مسابقات بین‌المللی را کسب کرده باشد مگر اینکه ملاحظات خاصی پیش بیاید که نفر اول اعزام نشود.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: همه کسانی که به عضویت کاروان قرآنی در می‌آیند شایستگی دارند و حتی تعدادی از افرادی که به علت محدودیت در نفرات به عضویت این کاروان در نمی‌آیند نیز جزو افراد ممتاز در رشته خود هستند؛ این یک اصلی است که در آن هیچ تردیدی وجود ندارد؛ چرا که به هر حال افرادی که برای شرکت در آزمون دعوت می‌شوند از حداقل‌های لازم برخوردار بوده و شایستگی دارند.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن یادآور شد: اما به هر حال نیاز داریم تعدادی از قاریانی که در عرصه‌های مختلف تلاوت قرآن در کشور محک جدی‌تری خورده‌اند و توانمندی‌های آنها به صورت جدی برای ما احراز شده است و می‌توانیم، بگوییم که تلاوت‌های مطمئن‌تری دارند اعزام کنیم.
وی عنوان کرد: لازم است تعدادی از قاریان برجسته و آماده کشور را به عضویت کاروان قرآنی در آوریم تا با توجه به محافل و برنامه‌های مختلفی که در مکه و مدینه به وجود می‌آید و جاهایی که بازخورد بین‌المللی دارد مورد استفاده قرار بگیرند چرا که این قاریان امتحان خود را بیش از سایر دوستان در عرصه‌های تلاوت قرآن کشور پس داده‌اند و می‌توانند سفیر مطمئن‌تری برای جمهوری اسلامی ایران تلقی شوند اما این مسئله باز به این معنی نیست که سایر قاریان ضعیف هستند؛ چرا که اگر ضعیف بودند به آزمون ورودی دعوت نمی‌شدند.

آزمون اعزام به حج تمتع مسابقه نیست
میرزاجانی درباره دلایل اعلام نشدن نمرات شرکت‌کنندگان در آزمون اعزام به حج تمتع گفت: آزمون اعزام به حج تمتع مسابقه نیست؛ چرا که مسابقه شرایط خاص خود را دارد و مسابقه محلی است که افراد با هدف‌گذاری خاصی که دارند شرکت می‌کنند و هدف اصلی از مسابقه، رقابت برای کسب رتبه‌های ممتاز است اما اسم این آزمون را مسابقه نگذاشته‌ایم و بیشتر بحث ارزیابی مدنظر ما بوده است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه آزمون اعزام قاریان به حج تمتع به منظور ارزیابی قاریان است لزومی برای اعلام نمرات از طریق سایت‌ها و خبرگزاری‌ها نیست و به همین دلیل هم اطلاع‌رسانی عمومی نمی‌کنیم.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در پایان عنوان کرد: اما هر کدام از شرکت‌کنندگان که مایل باشند جزئیات نمرات و رتبه خود را بدانند، می‌توانند به صورت انفرادی با دبیرخانه اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم تماس گرفته و اطلاعات دقیق درباره نتایج آزمون و نمرات را دریافت کنند اما اعلام رسمی نمرات مدنظر ما نیست.

113
|
-
|
۱۳۹۴/۰۴/۲۳ - ۱۵:۰۲
0
0
یک آزمون صوری و نتایج محیر العقول
همش نصیب استان های تهران،خراسان رضوی،اصفهان،خوزستان
واقعا برای شورا متاسفبم
حسن
|
-
|
۱۳۹۴/۰۴/۲۳ - ۱۵:۴۵
0
0
با سلام بنده به نظرم باید انتخاب میشدم اما ظاهرا قاریان با سن بالا اولویت داشته اند اما همیشه از حسن خلق نظم و انضباط منطق و مدیریت قوی استاد میرزاجانی تعریف کرده ام ایشان بلافاصله پس از برخی انتقادات بسیار خوب و روشن پاسخ دادند خدا امثال ایشان را زیاد کند واقعا
ایران
|
-
|
۱۳۹۴/۰۴/۲۴ - ۰۸:۵۲
0
0
فقط قسمت
captcha