به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین روز از هفتمین دوره آموزشی توجیهی کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع امروز، 11 مردادماه، با برنامههای متعددی از ساعت 8 صبح آغاز شد.
در ابتدای صبح امروز، اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع با سیدعلی مقدم، رئیس شورای عالی قرآن و رئیس کمیته اعزام قاریان، دیدار و گفتوگو داشتند.
در ادامه برنامههای دومین روز دوره توجیهی ـ آموزشی اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع، علیرضا سبحانی، سرپرست کاروان قرآنی سال 93 به سخنرانی پرداخت و به بیان تجربیاتش از حضور کاروان قرآنی در سال گذشته در مکه مکرمه و مدینه منوره پرداخت و قاریان را بر رعایت آداب تلاوت و پوشش و برخورد مناسب توصیه کرد.
وی با تأکید بر رعایت حفظ سلامتی طی این سفر معنوی، ادامه داد: سعی کنید در برنامهها و اجرای تلاوتهایتان سر زمان مشخص شده حضور پیدا کنید. حجم کاری قاریان طی این سفر به دلیل تعدادشان پایین است اما شاید نسبت به آنها گروه تواشیح و همخوانی که حضور دارد به دلیل تعداد برنامهها، حجم کار بالایی را داشته باشند.
سبحانی اظهار کرد: باید قاریان و حافظ و همچنین گروه تواشیح سعی کنند تا قطعات و آیات را متناسب با آن محفل قرائت و باهم همخوانی کنند. همچنین قراء سعی کنند تا آیاتی را حفظ داشته باشند چون ممکن است در محفلی دعوت شوند و قرآن در دسترسشان نباشد و یا حتیالامکان نسخهای از قرآن را بر روی گوشیهایشان نصب کرده باشند.
در ادامه صالح اطهریفرد، قاری بین المللی و سرپرست کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع در سالجاری به سخنرانی پرداخت و گفت: سنگینی این مسئولیت را بر روی دوش خودم احساس میکنم اما از طرفی نیز بر شما ایمان دارم که به واسطه الفتی که با این حبلالله متین بین ما است باهم مشکلی نخواهیم داشت و همه از جنس هم هستیم.
وی با اشاره به اینکه روزهایی که در آنجا هستیم محدود است، ادامه داد: آرامش روحی و روان و خیال راحت در اجرای یک تلاوت از نکات مهم و قابل تأمل است هرچند ممکن است بخاطر نگاههای خاص مسئولان عربستان به کشور ما برخی از مسائل و مشکلات برای ما پیش بیاید اما باید تمام آنها را به سعه صدر بگذرانیم.
اطهریفرد بیان کرد: هر چقدر این حلقه کاروان قرآنی مستحکمتر باشد راحتتر میتوانیم بر این مسائل و مشکلات فائق آییم.
سپس حجتالاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: طی این سفر ظرفیتهای برای گفتوگو با سایر زائران بهوجود میآید که این نکتهای بسیار مهم و قابل تأمل است.
وی اظهار کرد: این قاریان، حافظان و منتخبان در امر مدیحهسرایی و همخوانی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین وحی اعزام میشود جماعتی را به سوی خود جذب میکند که این زمینه گفتوگو را فراهم میکند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با تأکید بر اینکه ما در بحث اعزام و چه در بحث مسابقات و دعوت از قراء و حافظان برخی از کشورها مشکل داریم، بیان کرد: در این زمینه طی رایزنیهای که انجام میدهیم برخی از کشورها قاریان ردههای چهار یا پنج برای حضور در مسابقات معرفی میکند.
وی تصریح کرد: شما کاروان اعزامی شاید از این طریق و ارتباطگیری بتوانید به مؤسساتی در برخی از کشورها میتوانند قاریانشان را در مناسبات به کشور معرفی کنند، بشناسید. مثلا میتوانستیم در مسابقات امسال به جای این تعداد از قاریان مصری که دعوت کرده بودیم از سایر کشورها چون فیلیپین، اردن، سودان، مالزی دعوت کنیم.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین مظلومی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به سخنرانی پرداخت و ادامه داد: بهره این سفر با حضور در مسجد الحرام و مسجدالنبی(ص) نیست بلکه اینکه تلاوت کنید و حال یک زائر عوض شود، دلش بلرزد آن هنگام است که بهره بردهاید.
مظلومی اظهار کرد: باید بیشترین توانتان را صرف اجرای بهترین تلاوت طی این سفر کنید. این سفر و شهر، جای جایش محل نزول قرآن است، مسجد النبی(ص)، مسجد مباهله و... مکان نزول آیات نورانی قرآن است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری بیان کرد: شما قاریان از صوت حسن در قرائت قرآن برخوردار هستید، چنانکه پیامبر اکرم(ص) در خصوص آداب تلاوت فرمودهاند: «حَسِّنُوا القرآنَ بأصواتِکُم؛ فإنّ الصَّوتَ الحَسَنَ یَزیدُ القرآنَ حُسنا؛ قرآن را با صداى خوش بخوانید؛ زیرا صداى زیبا، بر زیبایى قرآن مىافزاید».
در پایان این دوره آموزشی و توجیهی، بستههایی از سوی بعثه مقام معظم رهبری که شامل کتابچه اعمال حج تمتع بود میان اعضای کاروان قرآنی توزیع شد و حسن ختام هفتمین دوره آموزشی توجیهی کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع تلاوت سعید طوسی، قاری بینالمللی کشورمان بود.