کد خبر: 3328710
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸
محمدتقی میرزاجانی:

رسالت مصلی در نشر شعائر دینی؛ دلیل برگزاری شب‌های قرآنی/ استقبال خانوادگی از برنامه‌ها

کانون خبرنگاران نبأ: رئیس کمیته محافل قرآنی شب‌های نورانی مصلی با اشاره به استقبال خانواده‌ها از این برنامه‌ها گفت: این مراسم‌ها در راستای مأموریت مصلی امام(ره) به عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی و دینی پایتخت در نشر شعائر دینی و قرآنی برگزار شد.


محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه محافل قرآنی متعدد در شب‌های نورانی مصلی برگزار می‌شد، اظهار کرد: این برنامه‌ها با استقبال خوبی مواجه شد که  البته از بخشهای مختلفی تشکیل شده بود که محوریتش برگزاری محافل قرآنی بود. تلاوت قرآن و اذان موعد مغرب اولین برنامه به صورت زنده از رادیو قرآن پخش شد.



وی افزود: پس از افطار یک جزء قرآن کریم توسط دو نفر از اساتید و قاریان برجسته کشور تلاوت و با تأخیر یک روزه از رادیو قرآن پخش میشد. بعد از آن هم قبل از ساعت 23 وارد اصل محفل قرآنی میشدیم. تلاوت قرآن قاریان ایرانی و قاریان ممتاز کشور مصر را نیز داشتیم. سخنرانی جناب استاد ابوالفضل بهرامپور و مناجات و دعاخوانی که هر شب یکی از دعاخوانان و مناجاتخوانان خوب کشور حضور پیدا میکردند برگزار می شد. این بخش برنامهها نیز به صورت زنده از رادیو قرآن پخش میشد. همچنین مسابقه قرآنی مفصلی داشتیم که مخاطبان خاص خود را داشت. جوایز متنوع و متعددی نیز تقدیم عزیزان در شبهای ماه مبارک رمضان میشد.



استقبال خانوادگی از برنامه‌های مصلی



این قاری ممتاز قرآن کریم تصریح کرد: این برنامه‌ها در فضای غیرمسقف و باز اجرا میشد که حال و فضای معنوی خاص خودش را داشت. در کنار این محافل نیز، بخشهایی برای ارائه محصولات عفاف و حجاب، محصولات فرهنگی هنر صوتی تصویری، کتب قرآنی و دینی داشتیم. بعضی از نهادهای قرآنی نیز مستقر بودند، بخش کودک و نوجوان نیز در نظر گرفته شده بود. بخش خیمههای معرفت و ارائه مشاورههای دینی و قرآنی نیز توسط روحانیون عزیزی که از شهر مقدس قم حضور داشتند، برپا بود. خانوادهها نیز معمولاً وقت افطار میآمدند و آنجا سفره افطار پهن می کردند و استفاده میکردند.



وی در ادامه گفت: در ابتدای کار، خیلی استقبال قابل قبول نبود اما به تدریج که جا افتاد و از طریق تیزرهایی که از صداسیما تولید و پخش شد اطلاعرسانی شد بحمدالله در روزهای بعد شرایط خیلی خوبی داشت و مردم عزیز ما میآمدند. بالاخره آنجا یک تفرجگاه معنوی بود که مردم استفاده میکردند، سفره افطار خانوادگی پهن میکردند. حتی جاهای وسیعی وجود داشت که بچهها فوتبال بازی کنند. آنطرف هم محفل بود که در محفل مینششتند و وسیلههای مورد نیاز قرآنیشان را تهیه میکردند. در یک محیطی که تقریباً جمع وجور است و دسترسی راحتی دارد. بحمدالله در روزهای آخر استقبال بهتر شد.



مصلی قطب فرهنگی پایتخت



مسئول کمته محافل قرآنی شب‌های قرآنی مصلی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری دو نمایشگاه نوعی موازی کاری نمی‌شود؟ گفت: برنامههای مصلی اسمش دقیقا شبهای نورانی مصلی است و نه نمایشگاه قرآن. مطلبی که شاید دقیقترش را مدیران و مسئولان محترم مصلی توضیح بدهند اما مختصرش را عرض میکنم. در مأموریتهای خود مصلی امام(ره) به عنوان یکی از قطبهای فرهنگی و دینی پایتخت آمده است که حتماً باید دوستان به نشر شعائر دینی و قرآنی و برنامههای قرآنی همت بگمارند. یعنی این جزء وظایف مصلی آمده است.



مأموریت مصلی در نشر شعائر دینی و قرآنی



وی افزود: سنوات گذشته از آنجایی که نمایشگاه بینالمللی قرآن در مکان مصلی برگزار میشد به نوعی همان مأموریتی بود که مصلی خودش باید برای آن اقدام میکرد. یعنی با استقرار نمایشگاه بینالمللی آن وظیفه مصلی نیز پوشش داده میشد و برای مصلی نیز این مطلوب بود. اما به هر دلیلی دوستان عزیز ما تصمیم گرفتند که نمایشگاه به یک مکان دیگری غیر از مصلی منتقل شود و از سال گذشته به باغ موزه دفاع مقدس آمده است که از همین فرصت نیز ما خسته نباشید میگوییم به برادران بزرگوارمان که بالأخره همت کردند و میدانم چقدر زحمت میبرد که یک نمایشگاهی بخواهد برپا شود.



رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن گفت: ضمن احترام به تصمیمی که دوستان گرفتند اما بالأخره مصلی با توجه به اینکه از آنجا منتقل شد نمیتوانست و نمیتواند برنامههای دینی و قرآنی خودش را دنبال نکند. لذا حسب مأموریتی که دارد، پارسال و امسال یک برنامهای را با این عنوان تدارک دیده است که به نوعی چراغ مجموعه دینی مصلی، روشن و پرفروغ باقی بماند.

captcha