کد خبر: 3332403
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۴
سردار عبداللهی تبیین کرد:

گام‌های معاونت بهداشت و درمان سپاه در حوزه طب و دین

گروه سلامت: معاون بهداشت و درمان سپاه عنوان کرد: در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج طب سنتی و اسلامی، سپاه با تشکیل مرکز تحقیقات از ترویج و آموزش آن حمایت می‌کند.

سردار دکتر احمد عبداللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مجموعه بهداشت و درمان سپاه پس از تأکید رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر تحقیق، ترویج و آموزش طب سنتی و طب اسلامی، آن را چون تکلیفی بر خود نهاده است، اظهار کرد: در این راستا با تشکیل کارگروه طب سنتی در هیئت رئیسه سپاه و تأسیس مرکز تحقیقات طب و دین در دانشگاه بقیه الله(عج) گام‌های جدی برداشته شده است.

وی افزود: مرکز طب و دین که اکنون با عنوان مرکز قرآن، حدیث و طب در دانشگاه بقیه‌الله(عج) به فعالیت خود ادامه می‌دهد توانسته است با جذب متخصصان، اندیشمندان پروژه‌های خوبی را در عرصه طب سنتی و طب اسلامی پیش ببرد.

معاون بهداشت و درمان سپاه ادامه داد: در کارگروه طب سنتی که در هیئت رئیسه سپاه تشکیل شده است نیز همچون مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب متخصصان و صاحب نظران این حوزه ورود کرده و سیاست های خوبی را تدوین کرده اند.

پدیدار شدن افق‌های روشن در حوزه طب سنتی
وی بیان کرد: این آغاز راه بوده و هنوز با ایده‌آل مطلوب فاصله وجود دارد اما این جدیتی که در فرماندهی سپاه و معاونت بهداشت و درمان وجود دارد امید می‌رود که افق‌های روشنی در این حوزه پدیدار شده و بتوان خدمات شایسته‌ای به مردم ارائه دهیم.

طبی که مبتنی بر مستندات وحیانی و روایی باشد را بدون قید و شرط پذیرا هستیم 
سردار عبداللهی با اشاره به تعابیر مختلفی که در رابطه با طب سنتی وجود دارد عنوان کرد: در رابطه با طب سنتی، ایرانی یا اسلامی با هر عنوانی دو دیدگاه مطرح بوده که می‌توان گفت این همان دیدگاهی است که نسبت به علم وجود دارد، ما به دو علم اعتبار می‌دهیم یکی علم لدنی یا وحیانی که بر قلب پیامبر عظیم الشأن(ص) نازل و بر لسان ائمه اطهار جاری شده بود و آن را ترویج کرده است که ما مسلمانان بدون هیچ قید و شرطی آن را پذیرا هستیم.

وی ادامه داد: علم دیگر علم اکتسابی است که با تلاش و تحقیقات افراد به دست می‌آید طب سنتی نیز مادامی که بر اساس علم وحیانی باشد همه آن را پذیرفته و قبول می‌کنند منتها مشروط بر اینکه مستنداتی که از آن ارائه می‌شود معتبر باشد سپاه این بخش از طب سنتی را قبول دارد.

با طب سنتی که تجاری شده است مخالفیم
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) تصریح کرد: آن بخش از طب سنتی که بستر علمی خود را طی نکرده، تجاری سازی شده و به اصطلاح دکانی برای سودجویان به وجود آورده است از سوی مجموعه بهداشت و درمان سپاه مورد مخالفت قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: معاونت بهداشت و درمان سپاه سعی دارد هر آنچه در حوزه طب سنتی که صورت مستند و علمی اعتبارش اثبات می‌شود ترویج کند  مثلا در این راستا سعی شده که داروهای گیاهی را به صورت سیستماتیک تقسیم بندی، آن را در بستر خود قرار دهد.

captcha