احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در تشریح دستاوردهای کلان توافق هستهای برای ایران به ویژه در جهان اسلام گفت: قبل از توافق زمانی که شش قدرت جهانی به مدت دو سال با ایران مذاکره میکنند و در دور آخر مذاکرات وزیر خارجه آمریکا حدود 18 روز در مذاکرات حضور مستقیم پیدا کرد نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران بود که توانست شش کشور را مجاب به مذاکره در این مدت کرد.
ابطال ایرانهراسی؛ دلیل اصلی ناراحتی آل سعود و صهیونیستها از توافق هستهای
وی با بیان اینکه برخی کشورهای منطقه از این توافق ناراضی هستند، گفت: این کشورها دوست داشتند ایران منزوی بماند و ایرانهراسی به صورت پیشین ادامه پیدا کند هر چند در همان زمان قدرت منطقهای ایران قابل قیاس با این کشورها نبود.
عضو کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: اما با اتفاقی که افتاد وزن و توان ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه بالاتر رفت و میبینیم کشورهای مختلف متقاضی ورود به ایران هستند.
شوهانی تأکید کرد: این همان مسئلهای است که باعث نگرانی آل سعود و رژیم صهیونیستی شده است و آنها میترسند وزن اقتصادی، سیاسی و منطقهای ایران بالاتر برود که این امر تبعات ناخوشایندی برای آنها خواهد داشت.
نگاه مجلس به توافق هستهای سیاه و سفید مطلق نباشد
شوهانی درباره چگونگی نوع ورود مجلس شورای اسلامی در بررسی متن برجام، گفت: من به شخصه اعتقاد دارم مجلس باید در وهله اول کلیت منافع این توافق را در نظر بگیرد و از طرفی نمایندگان نباید نگاه سیاه و سفید مطلق به این توافق داشته باشند.
وی عنوان کرد: در واقع باید به این مسئله توجه کرد که این توافق چه دستاوردهایی برای کشور داشته است و رعایت منافع ملی و خطوط قرمز مقام معظم رهبری در بررسی متن برجام مدنظر قرار بگیرد و نه اینکه به صورت خیلی جزئی وارد متن برجام بشویم. هرچند که باید مجلس این توافق را بند به بند مورد بررسی قرار دهد.
شوهانی در پایان خاطرنشان کرد: البته باید به یاد داشت نه مجلس شورای اسلامی و نه کنگره آمریکا این اختیار را ندارند که در این متن تغییراتی ایجاد کنند بلکه باید این متن را به صورت کامل تایید یا رد کنند. به همین دلیل به نظر من نمایندگان باید منافع بلندمدت حاصل از این دستاورد را مدنظر قرار دهند و کلاننگر باشند.