کد خبر: 3341681
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰
حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه‌:

عمل به کلام امیرالمؤمنین(ع) مهمترین دغدغه‌ام بعد از حفظ نهج‌البلاغه بود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: فاطمه‌سادات هاشمی، حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه با بیان اینکه حفظ نهج‌البلاغه در واقع مقدمه عمل به آن است، اظهار کرد: مهم‌ترین دغدغه‌ام پس از حفظ این کتاب ارزشمند ‌عمل به فرمایشات کلام مولا و قدم گذاشتن در مسیری ‌مورد رضایت ایشان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فاطمه‌سادات هاشمی، حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه از تهران که با حضور در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یکساله قرآن و نهج‌البلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در سال تحفیظی 94 – 93 در مدت 7 ماه کل نهج‌البلاغه را حفظ کرده است، گفت: هدف و انگیزه‌ام از حفظ نهج‌البلاغه، نزدیک شدن به قرآن ناطق یعنی امیرالمؤمنین حضرت علی‌(ع) بود.

وی که متولد سال 68 بوده و پیش از حضور در این مدارس، کل قرآن را نیز حفظ کرده است، درخصوص انگیزه‌اش از حضور در مؤسسه امیرالمؤمنین‌(ع) کاشان گفت: برحسب علاقه‌ای که از مدت‌ها قبل به کتاب شریف نهج‌البلاغه و انس با کلام مولا امیرالمؤمنین‌(ع) داشتم در مدارس شبانه‌روزی حفظ یکساله قرآن و نهج‌البلاغه ثبت نام کردم و هدفم نزدیک شدن به قرآن ناطق، امیرالمؤمنین(ع) بود.

این حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه که لیسانس علوم قرآن و حدیث داشته و هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم حدیث است و دوره تربیت مربی قرآن را نیز گذرانیده است در ادامه به الزامات یک دوره ‌حفظی خوب اشاره داشته و تصریح کرد: اولین و مهم‌ترین مسئله همان انگیزه‌، نیت و هدف شخص و میزان علاقه وی به حفظ کتاب نهج‌البلاغه و البته توکل به خداوند متعال و توسل به اهل بیت(ع) است.

هاشمی در ادامه افزود: از طرف دیگر، تلاش و کوشش فرد، تغذیه مناسب و خواب کافی، تفریح، وقت‌شناسی و برنامه‌ریزی نیز از الزامات یک دوره حفظ‌ خوب است.

وی با مفید دانستن درس اخلاق در کنار سایر کلاس‌های جانبی این دوره شامل امام‌شناسی، فصاحت، ترجمه و تفسیر، تصریح کرد: مطالبی که حجت‌الاسلام حسن‌زاده در کلاس اخلاق و در مورد خطبه متقین بیان می‌کردند برایم بسیار جالب و مفید بود.

این حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه در ادامه با قدردانی و تشکر از زحمات منیره ناصریان، مربی حفظ خود گفت: مربی ما به‌ویژه مربی حفظ، انتظارات مرا به‌عنوان یک شاگرد فراهم ساختند و در‌خصوص فضای خوابگاهی و وظایفی نیز که بر دوش اعضای آن در‌خصوص ارتباط باهم اتاقی‌ها، نظافت مکان و... بود مشکلی نداشتیم و ما به‌راحتی باهم کنار می‌آمدیم.

‌هاشمی با بیان اینکه معیارهای زندگی‌ام نسبت به قبل از حفظ نهج‌البلاغه، هدفمندتر شده است، افزود: هم اینک، بیش تراز قبل به‌دنبال ملاک‌ها و شاخصه‌های قرآن و اهل بیت(ع) هستم.

وی با ابراز رضایت از برنامه‌های جانبی این یکسال به‌ویژه حضور در مراسم‌ مناجات و دعای کمیل و اردوهای زیارتی ـ سیاحتی گفت: خاطرات این یکسال بسیار است اما زیبا‌ترین خاطره‌ای که برایم جاودانه خواهد ماند لحظات حفظم و انس با کلام نورانی امیرالمؤمنین حضرت علی‌(ع) است.

‌هاشمی با بیان اینکه نهج‌البلاغه، اقیانوسی بی‌پایان برای رشد و کمال انسان است در پاسخ به این سؤال که اگر قرار باشد حضور در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یکساله نهج‌البلاغه را در یک جمله بیان کنی آن عبارت چیست گفت:
«اوقات خوش آن بود که با دوست به سر رفت    باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود»

وی با اشاره به اینکه حفظ نهج‌البلاغه در واقع مقدمه عمل به آن است، مهم‌ترین دغدغه‌اش پس از حفظ را عمل به فرمایشات کلام مولا و قدم گذاشتن در مسیری که مورد رضایت آن‌ها است عنوان کرد و افزود: مهم‌ترین برنامه‌ام بعد از حفظ، کار بیشتر روی ابعاد مختلف نهج‌البلاغه از جمله تثبیت محفوظات، تفسیر و مفاهیم و تحصیل در حوزه نهج‌البلاغه است و ان‌شاءالله بعد از آن‌، تبلیغ کلام مولا امیرالمؤمنین‌(ع) خواهد بود.

این حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه‌، تبلیغ در مورد زیبایی‌های کلام اهل بیت(ع) را از جمله اقدامات مهم در تحقق منویات مقام معظم رهبری در‌خصوص کتاب نهج‌البلاغه دانست و افزود: حدیث از معصوم(ع) که می‌فرمایند: «‌خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیاء کند؛ پرسیدند چگونه؟ فرمود: کلام ما را بیاموزد و به دیگران یاد دهد چراکه اگر مردم، زیبایی کلام ما را در‌یابند از ما پیروی می‌کنند .»

هاشمی با بیان اینکه پدر و مادرش مهم‌ترین مشوقین وی در این راه بودند در پایان گفت: با این فراز از نهج‌البلاغه انس بیشتری دارم که حضرت در فرازی از خطبه 176 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: «‌بندگان خدا بدانید که انسان با ایمان ،شب را به روز و روز را به شب نمی‌رساند؛ جز آن که نفس خویش را متهم می‌داند، همواره نفس را سرزنش می‌کند و گناهکارش می‌شمارد‌».

گفتنی است؛ همزمان با میلاد حضرت علی‌اکبر‌(ع) و روز جوان در 9 خردادماه سال جاری، 18 جوان نمونه ایرانی از اولین مدرسه شبانه‌روزی حفظ یکساله قرآن و نهج‌البلاغه کشور در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان فارغ‌التحفیظ شدند.

captcha