کد خبر: 3344694
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷

دهه‌ای به کرامت یک نسل/ درس‌هایی که از یک دهه می‌توان آموخت، چیست؟

گروه اندیشه: دهه‌ای به کرامت یک نسل که تمام مفاهیم سازنده فرهنگ اسلامی در دهه کرامت تداعی می‌شود زیرا در این دهه مقام خاصان تکریم می‌شود که الگوی تمام عیار دین‌داری هستند؛ همان‌ها که فرهنگ اسلامی را با سیره عملی و بیان شیوا و رسای خود در اختیار انسان‌ها قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، چند سالی است که در کشورمان دهه‌ای به نام کرامت گرامی‌داشته می‌شود. دهه‌ای سرشار از ابراز ارادت و عشق به خاندان عصمت و طهارت؛ همان خاندانی که با ورودشان به ایران، سرنوشت فرهنگی این کشور را رقم زدند.
دهه‌ای به کرامت یک نسل که تمام مفاهیم سازنده فرهنگ اسلامی در آن تداعی می‌شود زیرا در این دهه مقام خاصان تکریم می‌شود که الگوی تمام عیار دین‌داری هستند؛ همان‌ها که از نسل کوثر و قرآن ناطقی هستند که فرهنگ اسلامی را از لابه‌لای مفاهیم آیات قرآن کریم استخراج کرده و با سیره عملی و بیان شیوا و رسای خود در اختیار انسان‌ها قرار دادند.

آغاز دهه کرامت؛ تجلی عشق و ارادت خاندان اهل بیت(ع) نسبت به یکدیگر
آغاز این دهه پر از کرامت و بزرگی و عشق با میلاد کریمه‌ای همراه است که مهر و وفایش به برادر بزرگوارش، او را به هجرت وادار کرد و غربت و بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرده است. در عظمت این بزرگ بانوی  اسلام همین بس که احادیث فراوانی از اهل بیت(ع) حتی آن امامانی که پیش از او زیسته‌اند، درباره زیارت مرقد مطهر ایشان در قم بیان شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به حدیث امام صادق(ع) اشاره کرد که فرمود «خداوند حرمى دارد که مکه است پیامبر حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على(ع) حرمى دارد و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است که از 8 درب بهشت سه درب آن به قم باز مى‌شود. زنى از فرزندان من در قم از دنیا مى‌رود که اسمش فاطمه دختر موسى(ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مى‌شوند».
بین حضرت معصومه(س) و برادرش امام رضا(ع) عواطف سرشار و محبت ‏زایدالوصفى بود که قلم از ترسیم آن عاجز است. آن حضرت در یکی از احادیث خود درباره خواهر بزرگوارش فرمود «کسى که حضرت فاطمه معصومه(س) را زیارت کند پاداش او بهشت است».
در این دهه که متشکل از 10 روز پربرکت،‌ عظیم و سرشار از رحمت الهی است، مناسبت‌های مختلفی قرار گرفته است. پنجم ذی‌القعده در تقویم رسمی کشور به نام روز تکریم امامزادگانی که به عشق امام رضا(ع) به این کشور قدم نهاده‌اند، نامگذاری شده است. همان‌ها که برکت حضور آنان بر سر ایران اسلامی سایه افکنده به طوری که از آن زمان تاکنون اجازه نداده است که لحظه‌ای نام و یاد خاندان عصمت و طهارت(ع) از اذهان عمومی مردم این دیار فراموش شود.

برکات حضور خاندان اهل بیت(ع) در ایران بر سر منطقه سایه افکنده است
ششم این دهه به نام روز بزرگداشت و تکریم مقام شامخ احمدبن موسی‌بن الکاظم(ع) برادر بزرگوار هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت نامگذاری شده است و آخرین روز این دهه در 11 ذی‌القعده مصادف با میلاد پرنور و برکت ثامن‌الائمه امام رضا(ع) است. آری! این 3 ستاره درخشان آسمان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، نورانیتی به ایران اسلامی بخشیده‌اند، که از برکات انوار این نور الهی، حتی مسلمانان سایر نقاط دنیا نیز بهره‌مند هستند.

ولایت‌مداری؛ مهم‌ترین درس دهه کرامت
ولایت‌مداری و در رکاب امام زمان خود بودن، یکی از مهم‌ترین درس‌هایی است که می‌توان از این دهه پربرکت و نورانی داشت آنجا که عشق و وفا به امام عصر موجب می‌شود، که خواهر، برادر، برادرزادگان و جمعی از خویشان، نزدیکان و یاران راهی دیار غربت شوند تا بتوانند در کنار امام عصر خویش قرار گیرند و فرامینش را اجرایی کنند.
در ادامه این گزارش نظر برخی از علما و روحانیان استان فارس را درباره این دهه پربرکت و همچنین آثار آن بر فرهنگ اسلامی می‌خوانیم.

دهه کرامت؛ بهانه‌ای جهت اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی متعدد
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملک‌مکان، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: دهه کرامت که از میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز و تا میلاد امام رضا(ع) ادامه دارد، بهانه‌ای است تا هم از مقام حضرت معصومه(س)، امام رضا(ع) و حضرت شاهچراغ(ع) تجلیل به عمل آوریم  و هم برنامه‌های فرهنگی و مذهبی بسیار سازنده و مؤثری را در نقاط مختلف کشور اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه در استان فارس برنامه‌های بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است، گفت: اجرای همایش‌های علمی و اعزام کاروان‌های پیاده علاقه‌مند به زیارت حضرت شاهچراغ(ع) از شهرستان‌های مختلف فارس که ائمه جمعه نیز در آن نقش دارند، از جمله این برنامه‌هاست.

لزوم تبیین سبک زندگی رضوی در این دهه
ملک‌مکان با یادآوری اینکه در این ایام در جشن‌های مفصلی که برگزار خواهد شد، شخصیت این بزرگواران به نسل جوان معرفی می‌شوند، گفت: همچنین تلاش می‌شود تا با استفاده از کلمات گهربار امام رضا(ع) و همچنین سیره عملی آن حضرت، سبک زندگی رضوی برای جوانان و خانواده‌های ما تبیین شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فارس تأکید کرد: علاوه بر اینکه دهه کرامت فرصتی جهت توسعه توجه به مباحث زیارتی امامزادگان لازم‌التکریم در نقاط مختلف کشور است که مردم می‌توانند از این اماکن مذهبی استفاده‌های معنوی را ببرند.
بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحی‌الدین طاهری، رئیس هیئت امنای آستان مقدس سیدعلاءالدین حسین(ع) نیز به خبرنگار ایکنا گفت: دهه کرامت که از میلاد حضرت معصومه(س) در روز اول ذی‌القعده آغاز و تا میلاد امام هشتم در 11 ذی‌القعده ادامه دارد، به‌گونه‌ای شکل نمادین دارد یعنی این دهه بهانه و فرصتی برای تجلیل از مقام امامزادگان و عرض ارادت به ساحت این خاندان مقدس است وگرنه ملت ایران همیشه در طول سال به ساحت مقدس خاندان اهل بیت(ع) عرض ارادت داشته و دارند.

افتخار ایرانیان، ولایت‌مداری در سایه امام هشتم است
وی با تأکید بر اینکه این افتخار ایرانیان است که در چتر ولایت زندگی می‌کنند و از برکت آن همیشه بهره‌مند هستند، گفت: ایرانیان که ولی نعمت امام هشتم هستند، باید در دهه کرامت توجه بیشتری به این امام همام و همچنین خاندان ایشان داشته باشند.
طاهری با یادآوری اینکه استان فارس همیشه مأمن خاندان عصمت و طهارت بوده است، گفت: امامزادگان لازم‌التکریم فراوانی در این دیار زندگی می‌کرده‌اند که همه این‌ها نشان از جایگاه ویژه این خاندان برای مردم فارس و شیراز دارد.
دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای برنامه‌های ویژه دهه کرامت در حرم سیدعلاءالدین حسین(ع) خبر داد و گفت: به‌مدت دو شب ویژه برنامه‌های جشن و شادی در این حرم مطهر با سخنرانی حجت‌الاسلام ماندگاری و مولودی‌خوانی کاظم محمدی برگزار می‌شود که از تمام مردم استان فارس و شیراز جهت شرکت در این مجالس نورانی دعوت به عمل می‌آید.

انگیزه دهه کرامت آشنایی بیشتر با مسئله ولایت و امامت است
به گزارش ایکنا،‌ آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس نیز درباره این دهه نورانی عنوان کرد: انگیزه دهه کرامت آشنایی بیشتر با مسئله ولایت و امامت است.
وی گفت: نقش حضور امام هشتم در ایران و تأثیر آن در افکار و اندیشه مسلمانان این دیار باید در این دهه تبیین شود و صاحبان فکر و قلم و اندیشه از این فرصت استفاده کنند و ابعاد ولایت و امامت را که سخت مورد توجه امام هشتم بود، تبیین کنند.
امام جمعه شیراز تأکید کرد: همچنین باید نقش امام هشتم در برکنار کردن پرده تزویر از چهره بنی عباس و به ویژه مامون عباسی که فوق‌العاده با مکر و حیله در صدد شکستن قدرت بنی هاشم و اهل بیت(ع) بود، باید تبیین و مشخص شود و همچنین صاحبان قلم و اندیشه آثار حضور امامزادگان در ایران اعم از آثار معنوی و اجتماعی را مورد تحلیل و تجزیه قرار دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: باید بررسی شود چرا این استقبال در استان فارس انجام گرفت که بیش از هزار و پانصد بقعه از این خانواده در استان فارس وجود دارد که در هیچ استانی از استان‌های کشور این عدد دیده نمی‌شود و در شهر مقدس شیراز که متأسفانه در برخی مقاطع با چهره‌هایی که نباید با آن چهره‌ها این شهر را دید بیش از هشتاد امامزاده در خود شهر شیراز مدفون هستند و این‌ها نشان می‌دهد که این شهر در گذشته چه بوده و چه جایگاهی از نظر دینی و توجه به اهل بیت(ع) داشته است.

captcha