کد خبر: 3354071
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
معاون وزیر تعاون عنوان کرد:

توسعه تعاون؛ بهترین ابزار فقرزدایی و عامل تحقق اقتصاد مقاومتی

گروه اقتصاد: کلانتری اظهار کرد: نزدیک‌ترین اقتصاد به اهداف اقتصاد مقاومتی، اقتصاد تعاونی است و هرچه بخش تعاون را تقویت کنیم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سیدحمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صبح امروز 8 شهریور در محل این معاونت برگزار شد.

براساس این گزارش، کلانتری در ابتدا ضمن تسلیت سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: هفته تعاون، چند روز پس از هفته دولت و در روز 13 شهریور آغاز می‌شود که مناسبت آن تصویب قانون تعاون جمهوری اسلامی ایران در سال 1370 است و ما برای توسعه بخش تعاون به این قانون استناد می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما هفت راهبرد اساسی را برای توسعه بخش تعاون مبنا قرار داده‌ایم و گمان می‌کنیم که تحقق این هفت راهبرد و 49 زیرمجموعه آن می‌تواند موجب پویایی بخش تعاون شود.

کلانتری اظهار کرد: اصول 43 و 44 قانون اساسی با نگاه به توسعه اشتغال، عدالت اجتماعی و رفع فقر، توسعه تعاون تعاون را مد نظر قرار داده‌اند و اصلاحیه قانون تعاون در سال 93 توجه ویژه‌ای به موضوع تعاون دارد. همچنین در هفت راهبردی که برای توسعه تعاون مبنا قرار داده‌ایم، مواردی همانند توسعه همکاری‌های بین‌بخشی و تأمین مالی بخش تعاون را مد نظر قرار داده‌ایم.

معاون وزیر تعاون اظهار کرد:‌ در برنامه ششم توسعه، رشد توأم با اشتغال پیش‌بینی‌ شده و اکنون جلسات مربوط به برنامه ششم در حال برگزاری است و معتقدیم برای رسیدن به میانگین رشد هشت درصدی، نیازمند ایجاد سالانه 800 هزار شغل هستیم که این امر نشان می‌دهد اشتغال، محور برنامه ششم و همه برنامه‌های پنج‌ساله توسعه است.

کلانتری ادامه داد: علاوه بر اینکه اعتقاد داریم یکی از مسئولیت‌های دولت تدبیر و امید، موضوع فقرزدایی و توسعه اشتغال است که از راه توسعه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی حاصل می‌شود، یکی از اهداف مهم تعاونی‌ها، توسعه و گسترش اشتغال است.

وی افزود: بهترین ابزار برای فقرزدایی، توسعه تعاون است؛ چراکه تعاونی‌ها سرمایه‌های خُرد مردم را برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی جمع‌آوری می‌کنند. همچنین یکی از اهداف مهم برنامه ششم توسعه، کاهش ضریب جینی و رفتن به سمت عدالت اجتماعی بیشتر است و برای تحقق این امر باید تعاونی‌ها را تقویت کنیم تا شاهد شکوفایی اقتصادی باشیم.

معاون وزیر تعاون خاطرنشان کرد: امروزه حدود 100 هزار تعاونی فعال و یک میلیون و 600 هزار شغل در این زمینه دارا هستیم. همچنین در پنج ماهه اول سال جاری 558 تعاونی تأسیس شده که دارای 33 هزار عضو و 18 هزار شغل هستند.

کلانتری ادامه داد: در یک‌سال گذشته 3180 تعاونی در سطح کشور ایجاد شده که برای 50 هزار و 30 نفر شغل ایجاد کرده‌اند. همچنین در یکسال گذشته 170 هزار واحد مسکن مهر و در دولت تدبیر و امید، 430 هزار واحد که در قالب تعاونی بوده، به بهره‌برداری رسیده است.

معاون وزیر تعاون در ادامه به بیان وضعیت صادرات برخی تعاونی‌ها پرداخت و اظهار کرد: تعاونی‌های مرزنشین در سال 92 مبلغ 210 میلیون دلار صادرات داشته‌اند و در سال 93 این مبلغ به 390 میلیون دلار رسیده است.

وی افزود: امسال در هفته تعاون، تعاونی‌هایی به بهره‌برداری می‌رسند که بیشترین آنها در بخش مسکن، خدماتی و کشاورزی هستند. همچنین در این هفته پرتال جامع بهره‌وری و دانشنامه تعاون رونمایی می‌شود تا یک پایه مستند وعلمی برای بخش تعاون باشد.

کلانتری یادآور شد: در هفته تعاون، نمایشگاه توانمندی‌ها تعاون را در مصلای تهران و با حضور 600 تعاونی برگزار خواهیم کرد. همچنین در این هفته، دهمین جشنواره تعاونی‌‌های برتر برگزار می‌شود که در آن 25 تعاونی برتر استانی معرفی خواهند شد.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: همچنین امسال در هفته تعاون، تعاونی‌های برتر با گرایش خاص همانند تعاونی‌های دانش‌بنیان را معرفی خواهیم کرد.
کلانتری در پایان تأکید کرد: نزدیک‌ترین اقتصاد به اهداف اقتصاد مقاومتی، اقتصاد تعاونی است و هرچه بخش تعاونی را تقویت کنیم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته‌ایم و امیدوارم با تقویت بخش تعاون که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، بتوانیم این بخش را به جایگاه رفیع خود برسانیم.

captcha