به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمد میرزا بیگی، معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار کرده بود با بیان اینکه دولت تدبیر و امید اولین دولتی است که وزارت بهداشت آن با وجود معاونت پرستاری آغاز به کار کرد به تشریح عملکرد معاونت تحت سرپرستی خود در دو سال گذشته و برنامههای آتی آن پرداخت و اظهار کرد: از مجموع 45 برنامه مصوب در شورای معاونین در سال 93 و 94 تعدادی از برنامهها عملیاتی محقق و تعدادی در راه تحقق هستند.
وی در ادامه به برنامههای حوزه مدیریتی اشاره و عنوان کرد: حفظ جایگاه معاونت پرستاری، ارتقاء جایگاه دفاتر پرستاری در دانشگاهها، مشارکت در بازنگری چارت پرستاری بیمارستانی، تشکیل کمیتههای مشترک از جمله اعتبار بخشی، ارتقاء اورژانس ، ساختار بهداشت جامعه، شورای کارآنه و تشکیل کمیته نظارت و ممیزی و بررسی دانشگاههای بیش از 30 دانشگاه، پیگیری و بررسی رسیدگی تخلفات با همکاری بازرسی وزارت و معاونتهای توسعه و درمان از جمله برنامههای حوزه مدیریتی این سازمان در گذشته و آینده بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای آتی این سازمان باز تعریف و ساماندهی حوزههای حرفهای پرستاران در سطح جامعه است عنوان کرد: خدماتی مانند مراقبتهای خانگی و خدمات پرستاری در دفاتر کار، برنامه ریزی برای ساماندهی پرستاری بخش خصوصی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح در حوزههای مختلف از جمله برنامههای آتی این سازمان است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: در حوزه باز تعریف فعالیتهای حرفهای پرستاری بسیاری از مردم خدمات پرستاری را در منزل میگیرند که این مورد تاکنون وجود نداشته است.
وی ضمن اشاره به فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی معاونت پرستاری اظهار کرد: بازنگری آموزش پرستاری بالینی، برگزاری آموزش پرستاری بالینی یکی از مهمترین برنامههای حوزه پرستاری در دوره جدید که به صورت پایلوت در دانشکده پرستاری دانشگاه شهید بهشتی اجرا میشود.
با همکاری انجمنهای عملی و حرفهای اغاز شده است همچنین وجود هئیت علمی پرستاری بالینی در دانشگاه پرستاری امسال اجرای میشود
میرزا بیگی ادامه داد: امسال برای اولین بار مراقبتهای پرستاری به صورت سه سطح اولیه شامل یک دوره حداکثر یک ساله غیر دانشگاهی با 33 شرح وظیفه برای بهیاران، دوره عمومی چهارساله برای پرستاران، و دورههای تخصصی و فوق تخصصی ارشد ویژه اجرا میشود. امیدواریم این دورهها در 185 دانشکده پرستاری و در 60 حوزه اجرا شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به 200 هزار پرستار نیازمندیم عنوان کرد: امیدواریم که هیئت دولت، مجلس شورای اسلامی و نهادهای مربوطه سیاستگذاری برای جذب این تعداد داشته باشند.
میرزا بیگی تصریح کرد: ما به پرستاران چند پیش نیاز داریم و در این راستا 18 دوره را در عرصههای مختلف برای آنها تعریف کرده که امیدواریم 5 عرصه از آن را به زودی برای سطوح حداقل کارشناسی آغاز کنیم این دورهها سه تا شش ماه بوده و برای فارغ التحصیلان آنها این قابلیت را به وجود میآورد که در حوزههای مختلف به بیماران خدمت ارائه دهند.
وی تاکید کرد: در ردههای غیر دانشگاهی نیز تلاش داریم این عرصهها فعال شویم بنابراین کسانی که علاقمند باشند میتوانند در این دورهها شرکت کنند.
وی در ادامه به نظام پرداخت پرستاران پرداخت و اظهار کرد: این وزارتخانه برای نخستین بار بدهی پرستاران را در حوزههای کارآنه و معوقههای آنها به صفر رسانده است.کارآنه را از 22 نیم درصد به 27 و نیم درصد رسانده است از اواخر تیر ماه نیز بحث مخیر بودن بین نظام پرداخت عملکردی حداقل 1/7 از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شده است.
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد: با توجه به کمبود نیروی پرستار 2هزار نیروی شرکتی زیر نظر هیئت امنای وزارت بهداشت جذب شده اند همچنین مجوز برای جذب 7 هزار نیروی جدید برای بیمارستانها و بخشهای تازه تاسیس نیز از دولت گرفته شده است.
وی در ادامه به عملکرد حوزه فرهنگی و اجتماعی معاونت پرستاری پرداخت و تصریح کرد: هنوز چهره واقعی و زحمات پرستاران در جامعه انعکاس پیدا نکرده است لذا در تلاشیم همزمان با روز پرستار سریال تلویزیونی 50 قسمتی پرستاران را آماده تولید کنیم.
وی در ادامه همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت تعرفههای خدمات پرستاری اظهار کرد: این تعرفهها در حال حاضر در شورای عالی بیمه بوده و زمان پاسخگوی این شورا فرا رسیده است.
وی همچنین در پاسخ به ایکنا مبنی بر برنامههای معنوی و اخلاق پرستاری یاد آور شد: با تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی کمیته اخلاق پرستاری تشکیل و به زودی دورهای کوتاه مدت اخلاق پرستاری و مراقبت معنوی ذیل این شورا آغاز به کار میکند.و مطمئنا این برنامهها را در دستور کار وزارت بهداشت بوده و تلاش بر این است که عرصههای مراقبت معنوی که پیش از این کمرنگ بوده فعالتر کنیم.