به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «الخلیج الجدید»، ابراهیم عیسی، فعال رسانهای مصر و سردبیر روزنامه «المقال» این کشور، اظهارات «شیخ عبدالعزیز آل شیخ»، مفتی اعظم عربستان که فیلم ایرانی «محمد رسول الله(ص)» را مجوسی و مغایر با شرع و اسلام معرفی کرده بود، مورد انتقاد شدید قرار داد.
وی با مطرح کردن این سؤال که آیا مفتی سعودی این فیلم را مشاهده کرده است؟! تصریح کرد: موضع سرسختانه عربستان نسبت به فیلم محمد رسولالله(ص) تنها به دلیل ایرانی بودن آن است.
ابراهیم سعودی افزود: عربستان سعودی تلاش میکند ایران را کشوری دشمن خدا و دشمن اسلام و نبی اکرم(ص) نشان دهد، گویی که پیامبر اکرم(ص) تنها نبی اهل سنت است و نبی شیعیان نیست!
وی در ادامه از اظهارات مجید مجیدی، کارگردان فیلم محمد رسولالله(ص) مبنی بر این که هدف از این فیلم بهبود تصویر اسلام و تصحیح چهره این دین مبین است، تمجید کرد.
دفاع مرکز مطالعات راهبردی «الاهرام» مصر از فیلم محمد رسولالله(ص)
از سوی دیگر، «وحید عبدالمجید»، معاون مدیر مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی «الاهرام» مصر، سردبیر مجله «سیاست بینالمللی» این کشور و مدیر سابق دفتر روزنامه بینالمللی «الحیاة» در قاهره، از اکران فیلم «محمد رسولالله(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی دفاع کرد.
وحید عبدالمجید با انتشار مقالهای با عنوان «اجتهادات فیلم محمد رسولالله(ص)»، از هجوم علیه این فیلم و صدور فتوا مبنی بر تحریم این فیلم بدون سند عقلی و شرعی انتقاد کرد و گفت: اکران فیلم محمد رسول الله(ص) برای مسلمانان و جهان اسلام مفید است.
وی با انتقاد از موضع ناعادلانه برخی از شخصیتهای دینی نسبت به فیلم محمد رسولالله(ص)، تصریح کرد: برخی افراد پیامبران را فقط متعلق به خود میدانند و با آنها مانند ملک شخصی خود رفتار میکنند.
این نویسنده مصری آورده است: معلوم نیست چرا برخی به خود اجازه میدهند که با پیامبران مانند ملک شخصی خود رفتار کنند، درباره آنها امر ونهی میکنند و درباره جایز و غیرجایزها نسبت به آنها بدون هیچ سند شرعی وعقلی فتوا صادر میکنند.
این افراد خود را نه تنها وصی دین اسلام بلکه وصی همه ادیان وهمه پیامبران میدانند ونسبت به ممنوعیت به تصویر کشیدن پیامبران درهر اثر هنری تصمیم میگیرند.
این افراد درموضع گیری درباره فیلم محمد رسولالله(ص) که از پنجشنبه گذشته اکران آن درایران آغاز شد، با وجود این که این فیلم هیچ تصویری ازچهره و حتی جسم پیامبر اکرم(ص) را نشان نمیدهد، انتفادها را از حد گذراندند.
بخشهایی از این فیلم که درشبکههای اجتماعی مشاهده میشود، اظهارات مجید مجیدی کارگردان آن را تأیید میکند که دراین فیلم چهره بازیگرانی که نقش پیامبر(ص) را درمراحل مختلف سنی بازی میکنند را نمایش نمیدهد ومشاهده کننده فقط لباسهای سفید را مشاهده میکند.
شاید کسانی که این فیلم را مورد حمله قرار دادهاند نمیدانند که این اثر فقط مراحل کودکی تا نوجوانی پیامبر(ص) در سن 13 سالگی را به تصویر کشیده است.
همه این موارد، نشان میدهد که سازندگان فیلم تمام تلاش خود را برای مراعات حساسیت کسانی که خود را تنها مراجع ذی صلاح درباره پیامبران میدانند را صرف کردهاند.
از بیشترین تصویر رایج در ایران تصاویری ازچهره امام علی بن ابی طالب(ع) است که ازجایگاه ویژهای نزد شیعیان برخورداراست، ولی آنها برخلاف آنچه دروغگویان دراین باره میگویند، وی را بالاتر و برتر از پیامبر(ص) نمیدانند.
شاید نمایش این فیلم درجشنوارههای بینالمللی و اکران آن برای مردم دنیا، به بهبود چهره اسلام که علاوه بر گسترش تروریسم، زیادهروی در تحریم آن را خدشهدار کرده کمک کند.
اگر اظهارات برخی ازمشاهده کنندگان این فیلم درجشنواره مونترال درباره سطح زیباییهای این فیلم که پرهزینهترین فیلم تاریخ سینمایی ایران به شمارمیرود صحیح باشد، پس این فیلم برای اسلام وجهان اسلام مفید خواهد بود و حمله به آن به ضرر اسلام وجهان اسلام تمام خواهد شد.