کد خبر: 3361525
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
در برنامه «نفس صبح» مطرح شد؛

الفاظ قرآن، دارای اثرات شگفت‌انگیزی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: کارشناس مذهبی در برنامه زنده «نفس صبح» گفت: انس با قرآن کریم، منجر به اثرگذاری آیات قرآن در زندگی انسان می‌شود که به وضوح قابل رویت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا اوحدی، کارشناس مذهبی در برنامه زنده «نفس صبح» شبکه قرآن سیما در خصوص انس با قرآن گفت: در جلسه گذشته از کارکردهای قرآن کریم و صفت‌سازی‌ انسانی و چگونگی انس کم‌سوادان با قرآن کریم صحبت‌هایی مطرح شد که در این برنامه به ادامه موضوعات باقی‌مانده خواهیم پرداخت.

این کارشناس مذهبی با اشاره کوتاهی به مباحث گذشته، اظهار کرد: در راستای انس با قرآن و تلاوت 170 آیه در روز، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که روزانه سوره‌های ذات‌ القلاقِل‌ که شامل کافرون، توحید و معوذتین‌(سوره فلق و ناس) است را‌ بخوانید تا کودکان خود را از ناراحتی، بلا و چشم‌زخم محفوظ بدارید و در این ارتباط مطالبی در کتاب «بحار» مرحوم مجلسی جلد 51 آمده است. آیت‌الله بهجت، زمانی که پای از منزل بیرون می‌گذاشتند و برای نماز صبح از خانه خارج می‌شدند، این چهار سوره را در کوچه و خیابان با صدای بلند می‌خواندند، زیرا این آیات اثرات خوبی را به جای می‌گذارند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه قرآن کریم اثرات بسیار شگفت انگیزی بر روی زندگی ما ایجاد می‌کند، گفت: همان‌طور که بسیار قابل مشهود است، آیات قرآن کریم، اثراتی را در انس گرفتن بر مومن ایجاد می‌کند که این اثرات به دلایل عقلی مورد قبول است که در ذیل توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.

اوحدی با تاکید بر اینکه الفاظ در جهان هستی دارای اثرات هستند، اظهار کرد: کلمات اثرگذار هستند، به عنوان نمونه کافری که مسلمان می‌شود تنها کلمه «أشْهَدُ أنْ لا الهَ الّا اللَّه و أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّه» را به زبان می‌آورد و از کفر پاک می‌شود و همچنین می‌توان به علم شیمی در صنعت دارو‌سازی اشاره کرد که در قانون جداسازی براساس تاثیرات دارو انجام می‌شود.

این کارشناس مذهبی در ادامه افزود: همه جانداران و بی جان‌ها در اطراف ما دارای اثراتی بر زندگی ما هستند، مانند سم ماری که چند میلی گرم بر بدن انسان وارد شود، فرد را می‌کشد و یا لقمه حرامی که اگر وارد زندگی شود و کودک از آن بخورد به طبع اثر آن بر روی رفتار کودک نمایان می‌شود، که باید با قاطعیت مطرح کرد که  آثار چیزها در اطراف ما به تثبیت رسیده شده است.

وی درباره اینکه اسلام در 1400 سال پیش در مورد آثار برخی از امورات نکاتی را بیان کرده است، افزود: اسلام از دیر باز درباره آثار معنوی سنگ عقیق، نکاتی را بیان کرده است که این آثار در سنگ دُر دیده نمی‌شود و توصیه شده است که از سنگ عقیق در زمان اقامه نماز استفاده شود.

اوحدی تصریح کرد: ثواب به معنی حجم نورانی یک عمل است که  فرد می‌تواند با انجام آن بهره‌مند شود و همچنین اثرات یک عمل در کنار ثواب آن ملموس است؛ به‌عنوان نمونه اذکار و آیات قرآن که مورد تلاوت و دقت قرار می‌گیرد، می‌تواند اثرات خود را بر روی احساسات و رفتارهای انسان مانند رفع غم، غصه، نگرانی، حفظ مال، ناموس بگذارد که این از نظر ارزشی بسیار بالا است.

وی به اثرات مفید بیان ذکر اشاره کرد و گفت: در دعاها و نیایش‌هایی که فرد می‌خواند تمام نیازها طلب می‌شود و در تلاوت قرآن نیز اثرات آیات در فرد مشاهده می‌شود که الفاظ در قرآن می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشند و با انس گرفتن با قرآن می‌توان از این تاثیرات بهره‌مند شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تنها کسانی که اعتقاد به تلاوت قرآن دارند، اثر آن را دریافت می‌کنند یا نه؟ بیان کرد: اعتقاد بر این موضوع بسیار مورد توجه است که فردی اعتقاد به تاثیر یک آیه  دارد به طبع بهره‌مندی بیشتری می‌گیرد از اینکه فردی اعتقادی ندارد. دراینجا مثالی بیان می‌شود، مانند کسی که از اثرات خوردن سیب به طور کامل آگاه است و با اعتقاد کامل سیب را میل می‌کند اما کسی که از آثار آن با خبر نیست، تنها سیب را میل می‌کند و گاها اصراری هم برای میل کردن ندارد، پس اعتقاد مهم و تاثیرگذار است.

اوحدی با اشاره به مثال دیگری به اثرات قرآن تاکید کرد و افزود:  فرزند تازه متولد شده در دوران سیکل تکامل خود، ملزم به استفاده از واکسن‌هایی است که پزشک بر او توصیه کرده است، زیرا اثراتی را در این میان بر سلامتی کودک می‌گذارد در این راستا، اثرات الفاظ قرآن کریم بر انسان بسی بیشتر قابل مشاهده است. همان طورکه پیامبر اکرم (ص) برتلاوت سوره‌های مبارکه حمد، آیت الکرسی، سه آیه مبارکه آخر حشر، توحید، فلق و ناس برای در حصر بودن فرزند توصیه شده است و بسیار نمونه‌های دیگر.

وی افزود: قرآن را باید غواصانه تلاوت کرد و با معنای آن زندگی کرد که از اثرات آن نیز در زندگی بهره‌مند شویم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع اثرات قرآن کریم در جلسه آینده کاملتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

گفتنی است، برنامه «نفس صبح»، یک برنامه گفت‌وگو محور و صبحگاهی است و از شبکه قرآن سیما با محوریت رصد فعالیت‌های قرآنی کشور و ترویج کسب روزی حلال با بخش‌های مختلف مانند: معرفی خادمین قرآنی کشور، پخش گزارش از کسب رزق و روزی حلال از کسبه و مردم، تلاوت و تفسیر قرآن کریم، تقویم تاریخ در طول هفته از ساعت 7 تا 8:30 پخش می‌شود.

این برنامه در طول هفته به موضوعاتی از قبیل، دوست و دوست‌یابی در قرآن با حضور حجت‌‌الاسلام محمدعلی اخوان(شنبه‌ها)، نیت صحیح و احسن با کارشناسی حجت‌الاسلام سیدهادی عظیمی(یکشنبه‌ها)، خدمت به خلق توسط دکتر بشارتی‌(دوشنبه‌ها)، ایمان به توحید با حضورحجت الاسلام محمد پویا(سه‌شنبه‌ها)، تربیت اسلامی با حضور حجت‌الاسلام مسعود اکبریان(چهارشنبه‌ها) و انس با قرآن با کارشناسی حجت‌الاسلام اوحدی در روزهای پنجشنبه می‌پردازد.

captcha