کد خبر: 3365342
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۴
نیلی احمد آبادی در جشن آغاز سال تحصیلی:

حرکت دانشگاه تهران به سمت کارآفرینی/ حدود ۱۰ درصد تولید علمی ایران متعلق به دانشگاه تهران است

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه تهران در جشن آغاز سال تحصیلی این دانشگاه با بیان اینکه مرحله دانشگاه پژوهش‌محور را پشت سر گذاشته‌ایم و امروز وارد مرحله دانشگاه کارآفرین شده‌ایم، گفت: تمامی امکانات را برای کارآفرینی دانشگاه و تربیت دانشجویان کارآفرین به کار می‌گیریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران امروز یکشنبه، 29 شهریورماه با حضور محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، مجید سرسنگی، معاون فرهنگی این دانشگاه و جمعی از مسئولان دانشگاه، رؤسای پردیس‌ها و همچنین دانشجویان ورودی جدید دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد.

بعد از قرائت قرآن،‌ پخش بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در مورد دانشگاه تهران آغازگر مراسم بود.

قمصری: بار اصلی جهش علمی کشور بر دوش دانشگاه تهران است

در ادامه قمصری، معاون آموزشی این دانشگاه خطاب به حاضران، آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس را تبریک گفت و در ابتدای سخن، موفقیت دانشجویان را برای ورود به این دانشگاه تبریک گفت.

وی افزود:‌ این دانشگاه توانسته بار اصلی جهش علمی کشور را بر دوش بکشد. دانشگاه مرحله جدیدی از زندگی معرفتی انسان و مبدأ تمام تحولات کشور است و همچنین از نقش ممتازی در توسعه همه جانبه کشور برخوردار است.

قمصری با بیان اینکه دانشگاه رسالت و کار ویژه‌ای از جمله آموزش در سطح عالی را بر عهده دارد، ‌اظهار کرد: یونسکو اولین وظیفه دانشگاه را ارتقای فرهنگ می‌داند و شاید بتوان کارکردهای آموزشی و پژوهشی را کارکردهای سنتی دانشگاه دانست. اما در شرایطی که از دانشگاه انتظار می‌رود در آموزش اخلاقی جامعه مشارکت کند، ضروری است به هم‌کنشی و مشارکت توجه شود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران عنوان کرد: فعالیت‌های فرهنگی عرصه‌ای برای شکوفاسازی خلاقیت‌های فردی است؛ خصوصاً فعالیت‌های مبتی بر دین‌خواهی. کشف و شکوفاسازی خلاقیت از اهداف فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان در این دانشگاه است.

وی گفت: مطالبات سیاسی و اجتماعی اقتضا دارد نهاد دانشگاه برای مواجه با چالش‌ها تدابیری اتخاذ کند. داشتن انتظارات شغلی معقول، داشتن تعهد، قابلیت تفکر انتقادی، پاسداشت ارزش‌های دینی و ... از مواردی است که باید به ارتقای آن اهتمام ورزید. برای شما دانشجویان گرامی دورانی پربار و برای همکاران دانشگاهی خود توفیق الهی را خواهانم.

بنا بر این گزارش، پخش کلیپی در مورد تاریخچه دانشگاه تهران برنامه بعدی این مراسم بود.

کلانتری: دانشجویی در رشته‌های فنی امروز یک نوع دفاع مقدس شمرده می‌شود

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلیمن کلانتری، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با تبریک به حاضران در جلسه بابت موفقیت برای ورود به دانشگاه، گفت: دانشگاه تهران قله علمی کشور است و قله دانشگاه تهران نیز، دانشکده‌های فنی این دانشگاه هستند.

وی افزود: کار شما هم دفاع مقدس است. دانشجویی در رشته‌های فنی امروز یک نوع دفاع مقدس شمرده می‌شود. اگر مبدأ دانشگاه را 1230 بدانیم که دارالفنون تأسیس شد یا 1313 که دانشگاه تهران تأسیس شده است، ما در حوزه تأسیس دانشگاه 800 سال از اروپا و غرب عقب‌تر هستیم. اولین دانشگاه‌های اروپا در ابتدای قرن 12 میلادی ایجاد شده‌اند.

کلانتری اظهار کرد: البته در حوزه تعلیم و تعلم از غربی‌ها جلوتر بوده‌ایم. جندی شاپور در قرن 4 تأسیس شده و تا قرن 10 استمرار داشته است. آن را تعطیل نکردند بلکه وقتی مدارس نظامیه شکل گرفت آنقدر آن‌ها پیشرفته بودند که جندی‌شاپور در یک رقابت علمی تعطیل شد. فکر می‌کنم دانشگاه‌های اروپا از همین مدارس نظامیه الگوبرداری کردند. در ظاهر 800 سال در علم مدرن عقب بوده‌ایم. اینکه رهبر دائماً بر پیشرفت علمی تأکید دارند تعارف نیست بلکه یک نیاز است.

وی عنوان کرد: مسئولان دانشگاه تهران، همه محصول همین دانشگاه هستند. مسئولان دانشگاه تهران با همه وجود، تمام دارایی خودشان را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و تقدیم شما کرده‌اند تا یک گام به جلو بروید.

بنا بر این گزارش، پخش کلیپی از مشاهیر و قرائت میثاق‌نامه توسط یک تن از اساتید و یک تن از دانشجویان برنامه بعدی این مراسم بود.

نیلی: به سمت ایجاد دانشگاه کارآفرین حرکت می‌کنیم

در ادامه مراسم، محمود نیلی، رئیس دانشگاه تهران در جایگاه قرار گرفت و خطاب به دانشجویان گفت: در 164 امین سال تأسیس دانشگاه از زمان تأسیس دارالفنون شاهد تزریق خونی جدید در پیکره دانشگاه هستیم. اطمینان دارم نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود و توسعه کشور در آینده‌ای نه چندان دور خواهید داشت. نقش بزرگی را برای شما در آینده کشور قائل هستیم.

وی افزود:‌ برای اینکه تصویری از این دانشگاه ارائه کنم ابتدا راجع به گفتمان رایج در مورد دانشگاه‌ها که در جهان وجود دارد صحبت خواهم کرد. آنچه امروز، نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه علم دارد دانش است که توسعه پایدار را به‌دنبال دارد.

نیلی عنوان کرد: نکته دیگر بحث بین‌المللی شدن است. دانشگاه محدود به محیط جغرافیایی نیست و در ذات خود متعلق به همه عصرها و نسل‌هاست. مفهوم بین‌المللی شدن امروز کمی فراتر از گذشته است. توسعه دانش و نیاز کشورها به یکدیگر باعث شده ارتباطات بین‌المللی در خصوص دانشگاه‌ها با جدیت بیشتری دنبال شود. یکی از شاخص‌های مهم میزان موفقیت دانشگاه در حوزه بین‌المللی است.

وی اظهار کرد: دانشگاه‌ها مثل هر نهادی، نهادی رو به رشد و همراه با تغییرات و تحولات جهانی هستند. امروز صحبت از دانشگاه کارآفرین است؛ یعنی دانشگاهی که به سرنوشت فارغ‌التحصیل خود حتی بعد از فارغ‌التحصیلی می‌اندیشد و دیگر اینکه دانشجو را برای کسب و کارهای نوآورانه آماده می‌کند. آنچه امروز باعث خلق ثروت است نوآوری است. دانشگاه کارآفرین هم خود کارآفرین ایت و هم دانش‌آموختگان کارآفرین تحویل جامعه می‌دهد.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تعامل بین جامعه و دانشگاه، گفت: حضور جدی دانشگاه در حل مسائل کشور از جمله وظایف جدی دانشگاه است که امروزه بیش از گذشته مورد توجه است. دانشگاه تهران در تولید علم برترین جایگاه را در سطح کشور دارد. حدود 10 درصد تولید علمی ایران متعلق به دانشگاه تهران است. بیشترین تعداد استاد تمام وقت در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند. شما وارد محیطی شده‌اید که به تولید علم اهتمام جدی دارد.

وی عنوان کرد: موقعیت جهانی دانشگاه تهران، شایسته توانمندی و موقعیت جمهوری اسلامی ایران نیست. بیشترین دانشجویان خارجی و تبادلات علمی را داریم. حدود 30 مقاله مشترک با محققان سایر کشورها داشته‌ایم. بیشترین دوره‌های مشترک را داشته‌ایم. همه این موفقیت‌ها علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه‌ای بوده که اعمال شد.

نیلی ادامه داد: ما مرحله دانشگاه پژوهش‌محور را پشت سر گذاشته‌ایم و امروز وارد مرحله دانشگاه کارآفرین شده‌ایم. کارآفرینی، نخست یک فرهنگ و فضای فکری است. ولی زیرساخت‌هایش آماده است. دانشگاه تهران، تنها دانشگاه واقع در تهران است که پارک علم و فناوری دارد. آزمایشگاه‌های بسیار پیشرفته‌ای داریم و همه این امکانات کمک می‌کند که به عنوان یک دانشگاه کارآفرین مطرح شویم.

وی گفت: فضای فرهنگی، فعالیت‌های بین رشته‌ای و ... باعث شده فارغ‌التحصیلان متفاوتی را به جامعه تحویل دهیم. رقبای ما دانشگاه‌های معتبر جهانی هستند. تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم و همه اینها با کمک و همدلی اساتید و دانشجویان فراهم می‌شود. بیشترین پشتیبانی را از خیران دریافت کرده‌ایم و توسعه علم را دستورالعمل جدی برای توسعه کشور می‌دانیم.

بنا بر این گزارش، تقدیر از استعدادهای برتر ورودی جدید و دانش‌آموختگان برتر این دانشگاه و ادای احترام به مزار شهدای گمنام دانشگاه تهران، پایان‌بخش این مراسم بود.

captcha