کد خبر: 3375960
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۹
وزیر علوم:

اتمام بیش از ۲ میلیون مترمربع فضای آموزشی و پژوهشی، نیاز به مشارکت خیرین دارد

گروه دانشگاه: بیش از دو میلیون مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای اتمام نیاز به کمک و مساعدت خیرین دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  در مراسم افتتاح ساختمان جدید دانشکده مکانیک دانشگاه تهران با اشاره به تشکیل ستاد خیرین وزارت علوم، گفت: بیش از 250 هزار مترمربع از پروژه‌های آموزش عالی به ارزش بیش از سه هزار و 750 میلیارد ریال توسط خیّرین تکمیل و تحویل شده و پروژه‌های تعهد شده نیز بالغ بر 150هزار مترمربع به ارزش دو هزار و 250 میلیارد ریال است.
وی افزود: بیش از 62 هزار مترمربع پروژه در آموزش عالی توسط شخص مصلی‌نژاد ساخته شده‌ و بیش از 10 هزار مترمربع دیگر هم توسط ایشان در دست احداث است.
وی با یادآوری تشکیل ستاد خیرین در وزارت علوم، گفت: به‌دنبال تشکیل این ستاد، تاکنون بیش از 20 بنیاد به‌عنوان بنیادهای خیرین حامی علم و فناوری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تشکیل شده و تعداد بنیادهای در حال تأسیس 60 مورد است.
فرهادی گفت: امور خیر در آموزش عالی کشور تنها به ساخت ساختمان، خوابگاه، کلاس و واحد آموزشی خلاصه نمی‌شود، بلکه شاهد هستیم که برخی از بنیادهای خیریه، هزینه تحصیل فرزندان با استعداد کشور را به‌ویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی از طریق بورسیه به عهده گرفته‌اند.
وزیر علوم با بیان اینکه ساخت و تجهیز آزمایشگاه‌ها از دیگر خدمات خیرین آموزش عالی است، گفت: امیدوارم خدماتی که خیرین برای آموزش و پرورش و بخش درمان انجام می‌دهند به انحای مختلف در آموزش عالی هم انجام دهند.
وی افزود: وزارت علوم تلاش می کند تا موانع موجود بر سر راه اقدامات خیرین از جمله در بخش‌های مربوط به مقررات و امور مالیاتی را برطرف سازد.
همچنین در این مراسم نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران در سخنانی گفت: امروز شاهد افتتاح یک ساختمان با عظمت برای یکی از بهترین دانشکده‌های مهندسی کشور هستیم.
وی افزود: امروز اقبال برای ورود به دانشکده مکانیک دانشگاه تهران از سوی دانشجویان و اعضای هیئت علمی بسیار بالاست و در احداث این دانشکده، توسط بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد، شاید بتوان گفت شاهد یک شاهکار آموزشی هستیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در گذشته شاهد احداث ساختمان‌های بی‌کیفیت بودیم، گفت: اقدام این خیر، روز بزرگی را برای ما به ارمغان آورده است و شاهد یک اتفاق بزرگ و بسیار با کیفیت در حوزه آموزش عالی هستیم.
وی ادامه داد: ما هم تصمیم گرفته‌ایم تمامی ساختمان‌های احداثی دانشگاه‌ تهران مانند این ساختمان، باکیفیت باشد؛ لذا مقرر شد یک شورای معماری در دانشگاه تهران تشکیل شود تا تمامی واحدهای ساخته شده، از استاندارد قابل قبول دانشگاه تهران برخوردار شوند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: 20 تا 25 درصد از منابع دانشگاه‌های معتبر جهان از محل کمک خیرین و واقفین تأمین می‌شود و به نظر می‌آید یک وفاق ملی برای احداث فضای آموزش عالی توسط خیرین در کشور به وجود آمده است .
وی در ادامه گفت: توسعه مدارس بدون توسعه آموزش عالی ممکن نیست، لذا حضور خیرین در بخش آموزش عالی هم یکی از مهم‌ترین فریضه‌ها است.
یادآور می‌شود، دانشکده مکانیک دانشگاه تهران با 21 هزار و دویست و چهل و دو متر مربع زیر بنا توسط بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد به‌عنوان خیر آموزش عالی احداث و به مرحله بهره‌برداری رسیده است .
همچنین قراراست دانشکده شیمی دانشگاه تهران نیز با مساحت 20 هزار مترمربع و دانشکده مهندسی عمران با وسعت 24هزار مترمربع با همراهی بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد احداث شود.

captcha