فائزه سعیدی از کاتبان ممتاز مرکز دارالکتابه که در کتابت مصحف اهدایی جمهوری اسلامی ایران به آستان مقدس حرم حضرت ابوالفضل(ع) مشارکت داشته در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: در یک سال اخیر با افزایش حضور خوشنویسان ممتاز خصوصاً بانوان از استانهای مختلف در عرصه کتابت قرآن روبه رو شدهایم و میتوان ادعا کرد که در دوران طلایی کتابت قرآن قرار داریم و چشمانداز پیش روی ما روشن است.
وی که دبیر آموزش و پرورش نیز هست، ادامه داد: از دوران نوجوانی به خوشنویسی علاقه داشتم. ابتدا نستعلیق مینوشتم و بعد وارد هنر نسخنویسی شدم. چهار سال است که با دارالکتابه همکاری میکنم و چندین بار جزءهای مختلف قرآن را کتابت کردهام.
سعیدی با بیان اینکه در دهه اخیر خصوصاً از چهار سال پیش که دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران فعال شده با انقلابی در کتابت مواجه شدهایم و هر روز تعداد بیشتری از خوشنویسان کشور وارد این عرصه مقدس میشوند، توضیح داد: اکنون خط نسخ ایرانی به رشد چشمگیری رسیده و امیدواریم که به زودی جای نسخ عربی را بگیرد.
این کاتب ممتاز افزود: خوشحالم که در کتابت مصحف اهدایی به حرم حضرت ابوالفضل (ع) مشارکت داشتم و اکنون خط من در آن مکان مقدس قرار دارد.
وی گفت: من به عنوان چهارمین تجربه فعالیت جدی خود در کتابت قرآن، جزء دوم مصحف اهدایی به حرم حضرت ابوالفضل(ع) را کتابت کردم.
سعیدی افزود: کتابت این مصحف تیرماه 1393 توسط 244 نفر از کاتبان و خوشنویسان سراسر کشور در 604 صفحه مطابق با صفحهبندی رایج در جهان اسلام انجام شد که هر صفحه آن دارای 12 سطر است. خط استفاده شده در کتابت این مصحف خط نسخ است و دارای شیوه کمعلامت برای اعرابگذاری.
این کاتب یادآور شد: دو سال پیش کتابت جمعی قرآن کریم مطرح شد و صفحاتی را انتخاب کردند و تحویل کاتبان دادند. یک دست بودن کار و نزدیکی اندازه قلمها مورد تاکید بود. کیفیت کار بررسی شد و صفحاتی نیز چندین بار نوشته شدند. مدتی هم کار تذهیب به طول انجامید تا اینکه اثری نفیس که صحافی آن با جلد چرمی و حروف برجسته که بسیار زیبا بود خلق شد.
سعیدی ادامه داد: 25 شهریور در مراسمی با حضور تمام خادمان و مسئولان تولیت حرم حضرت ابوالفضل(ع) این مصحف به آستان عتبه عباسیه اهدا شد.
وی گفت: کتابت قرآن هنری مقدس است که جذابیت و معنویت آن هنرمند را به خود جلب میکند. در عین حال این هنر ایرانی چنان که باید مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نگرفته و کاتبانی را سراغ دارم که به دلیل مشکلات مالی و ناتوانی در امرار معاش ناچار شدهاند به حرفه دیگری روی آورند.