کد خبر: 3382310
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۵
در نشست یادواره شعر امام موسی‌صدر عنوان شد؛

18 مهر؛ «شرح صدر» رونمایی می‌شود/ غرب مسئول سرنوشت امام موسی‌صدر است

گروه ادب: مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در نشست رسانه‌ای یادواره شعر امام موسی صدر گفت: یکی از برنامه‌های این یادواره رونمایی از نسخه دیجیتال کتاب «شرح صدر» است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در نشست رسانه‌ای یادواره شعر امام موسی صدر گفت: 132 شعر ارسالی به دبیرخانه یادواره در کتابی به نام «شرح صدر» گردآوری شده است که نسخه دیجیتال آن در مراسم یادواره رونمایی می‌شود و سپس این کتاب در دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر می‌شود.
قزوه با اشاره به برگزاری یادواره شعر امام موسی صدر(شرح صدر) در روز شنبه، 18 مهر افزود: این یادواره ساعت 16 تا 18 در تالار مهر حوزه هنری برگزار می‌شود.


مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری یادآور شد: سال گذشته به همت دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری یادواره شعر شهید نواب صفوی با شرکت 50 شاعر برگزار شد که کتابی نیز از آثار این شاعران به چاپ رسید.
وی ادامه داد: یادواره شعر شهید نواب صفوی با استقبال خوب جوانان روبه رو شد و بر آن شدیم یادواره شعر امام موسی صدر را نیز برگزار کنیم.
قزوه با اشاره به ابعاد ادبی زندگی امام موسی صدر گفت: وی با چهره‌های ادبی چون نیما، جلال آل احمد و سیمین دانشور مراوداتی داشته و بسیار دوستدار ادبیات بوده است. وی از چهره‌های مورد علاقه ادبای ایران و لبنان است.
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری ادامه داد: در یادواره شعر امام موسی صدر علاوه بر شاعران ایرانی، شاعران فارسی‌زبان خارجی از کشورهای افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، هند، روسیه و اوکراین نیز حضور خواهند داشت که از 20 برگزیده جشنواره، شش نفر خارجی هستند. همچنین هشت برگزیده از میان شاعران حرفه‌ای و سرشناس کشور و شش نفر از شاعران کمتر نام‌آشنا هستند.
وی تصریح کرد: داوران این یادواره سیدعبدالحمید ضیائی، وحیده افضلی و سیدهتکتم حسینی هستند که گمنام، ولی شاعرانی در حد کمال هستند.
همچنین در این نشست، سیدصادق رضایی، مدیر حوزه هنری استان تهران در سخنانی به وجه ادبی خاندان صدر اشاره کرد و گفت: تمام اعضای خانواده صدر اهل ادب هستند. به عنوان نمونه سیدصدرالدین صدر، ادیب و سیدرضا صدر یک نویسنده است، امام موسی صدر مجموعه اشعاری دارد و محمدعلی جمالزاده (نویسنده یکی بود، یکی نبود) پسر عموی امام موسی صدر است.
محمدحسن زورق، نماینده دفتر نشر فرهنگ اسلامی و سردبیر مجله فرهنگ اسلامی نیز در این نشست تصریح کرد: با بعثت پیامبر اسلام(ص) جریانی نورانی در تاریخ به وجود آمد که به موازات آن با ایجاد جریانی ظلمانی از قریشی‌هایی که به ناچار در مقابل اسلام سر تسلیم فرو آوردند و از بت‌پرستی خارج شوند، ولی در قالب خاندان اموی حزبی مخفی داشتند و به جنگ با نبوت برمی‌خاستند، ایجاد شد. امپراتوری اموی که دارای نهادی مشابه نهاد سکولار غرب بود و اصالت طبیعت، لذت و قدرت را محور قرار می‌داد، به دنبال گم شدن دعوت پیامبر بود و اگر در ادامه جریان نورانی نبوت امام حسین(ع) پیدا نمی‌شد که جانش را فدای ایمان به خدا، پیامبر و معاد کند دعوت و رسالت پیامبر اسلام(ص) گم می‌شد.


زورق افزود: جریان نورانی امام حسین(ع) را خاندان‌هایی ادامه داده‌اند که اگر نبودند اکنون فقط روایتی از اسلام داشتیم. در زمان جنگ تحمیلی رئیس اداره امنیت نجف از محمدباقر صدر خواست صدام را تمجید کند و در‌عوض امتیازاتی بگیرد. صدر پرسید که اگر قبول نکنم چه می‌شود؟ گفت: اعدام می‌شوی. صد‌ر گفت: به اعدام راضی هستم. گفت: لااقل در مصاحبه با یک رسانه تلویحاً از صدام تمجید کن، وگر نه اعدام می‌شوی. وی اعدام را پذیرفت. وی را شکنجه می‌کنند و با مته سرش را سوراخ می‌کنند و خود صدام تیر خلاص را می‌زند.
نماینده دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: نه تنها شیعیان بلکه اهل تسنن و مسیحیان نیز مجذوب شخصیت امام موسی صدر بودند. امروز غرب مسئول سرنوشت صدر است. چراکه یا از لیبی به ایتالیا رفته و یا اگر در لیبی باشد چون این کشور اکنون تحت حکومت غرب است باز مسئولیت سرنوشت وی با غرب است.
نشست رسانه‌ای یادواره شعر امام موسی صدر(شرح صدر) امروز، 14 مهر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

captcha