به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، چند روز پیش زمانی که تقویم را ورق میزدم چشمم به تاریخ 15 مهرماه افتاد روزی که چند سالی است با نام «روز روستا» مزین شده است، همانجا بود که برآن شدم تا دین خود را ادا کنم و به معرفی مؤسسهای بپردازدم که در روستایی محروم مشغول به فعالیت است و به آموزش قرآنآموزان میپردازد، بر همین اساس با پیگیری چند روزه با مؤسسه امام خمینی(ره) در استان بوشهر آشنا شدم، این مؤسسه در روستای نظر آقا از توابع شهرستان دشتستان واقع است، روستایی که چند سالی است از سوی سازمان اوقاف و اداره ارشاد به عنوان روستایی قرآنی در استان بوشهر مطرح است.
این روستا با توجه به شرایط نامناسب محیطی و نبود امکانات لازم اما توانسته است به علت علاقهای که در میان مردمانش موج میزند در قرآن آموزی و مباحث قرآنی خوش بدرخشد و این عنوان را برای خود برگزیند.
در ادامه این گزارش برای آشنایی بیشتر با حال و هوای این روستای قرآنی و همینطور آشنایی با مؤسسه امام خمینی(ره) به سراغ مدیرعامل مؤسسه رفتیم و گفتوگوی مشروحی را با وی انجام دادیم که در ذیل میخوانید.
غلامعلی رحمانیفرد، مدیر مؤسسه امام خمینی(ره) در خانواده مذهبی و مشتاق کلام خدا در روستای نظرآقا یکی از مناطق محروم شهرستان دشستستان متولد شد و در همان ابتدا شوق قرآن در وجودش موج میزد و در جوانی در مدرسهای در شهر گناوه در سمت مربی قرآن برای دانشآموزان ارائه خدمت کرد و این روند ادامه داشت تا اینکه خود به فکر تأسیس یک مکان آموزشی رشتههای قرآن کریم در روستای خود افتاد که در ابتدا از ابدارخانه کوچک مسجد امام خمینی(ره) در روستا کار خود را آغاز کرد.
وی با توجه به نبود امکانات و هزینه بالا در تهیه کتب آموزش قرآن و برنامههای قرآنی، از انبار آموزش و پرورش 100 کتاب قرآن و آموزش روخوانی بهعنوان کمک دریافت کرد و در یک آبدارخانه 12 متری با تعداد 7 قرآنآموز به اشتیاق به آموزش قرآن کریم پرداخت و با توجه به اینکه در مسجد نماز جماعت برگزار میشد، برای تداخل پیدا نکردن کلاسها با برپایی نماز، تدابیری اندیشید و به آموزش قرآنآموزان به اذان پرداخت که توانست کودکان را با اذان آشنا کند و در مسجد به هنگام نماز، از این قرآنآموزان بهره برده شد و کم کم بزرگسالان، مشتاق حضور کودکان خود در این خانه قرآن شدند.
یادگیری قرآن کریم در تاریکی
مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی امام خمینی(ره) استان بوشهر گفت: این مؤسسه که در ابتدای امر، بهعنوان خانه قرآن در سال 1368 بهصورت خودجوش و با کسب مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی کار خود را آغاز کرد، فعالیتهای پررنگتری در زمینه روخوانی و روانخوانی قرآن کریم انجام شد که در بازدیدی که فرماندار بهطور اتفاقی در شب از روند کار خانه قرآن داشت، با قطعی برق مواجه شد و این بازدید باعث شد که از نظر انشعابات برق و گاز مشکلات برطرف شود.
وی افزود: با توجه به اینکه روستای نظرآباد جمعیتی بالغ بر 3 هزارنفر را در خود جای داده است، خانه قرآن امام خمینی(ره) توانست با آموزشها و جذب علاقهمندان به قرآن کریم در رشتههای مختلف، گسترده شود و در سال 1387 با مجوز از اداره ارشاد اسلامی استان بوشهر، موفق به دریافت مجوز مؤسسه به همین نام شود که در این راستا بعد فعالیتهای قرآنی بیشتر شد و برگزاری کلاسها بهصورت 24 ساعته با استقبال از سوی علاقهمندان برپا شد.
رحمانیفرد با اشاره به اینکه خود فرد اگر بخواهد میتواند موفق باشد و همت کند به چیزی که بخواهد برسد، اظهار کرد: در برگزاری کلاسها از خانه قرآن به مؤسسه فرهنگی قرآنی بسیار تلاش شد و حتی دورههای آموزشی بهطوری مورد پذیرش قرار گرفت که این دورهها پس از نماز صبح تا پاسی از شب با حضور قرآنآموزان برپا بود.
تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری
وی با تأکید بر اینکه در این مؤسسه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بر حفظ تخصصی بیشترین تمرکز شده است، بیان کرد: دورههای برگزارشده در این مؤسسه رشته حفظ و قرائت به صورت تخصصی به شرکتکنندگان ارائه میشود به طوری که تاکنون 87 حافظ کل قرآن کریم تربیت شدهاند و در حال حاضر 16 نفر نیز در مراحل پایانی حفظ کامل قرآن کریم هستند که این تعداد با کمترین هزینه و امکانت توانستهاند در امر قرآن گام بردارند.
مؤسسه قرآنی امام خمینی(ره) در حال حاضر نزدیک به 1200 قرآنآموز را تحت پوشش قرار داده است و تاکنون از قرآنآموزان 17 نفر به حوزههای علمیه جذب شدهاند و در مراحل کسب بالاتر مدارج قرآنی هستند که این برای یک منطقه محروم و روستا نکته مثبتی است که میتوان به آن اشاره کرد.
وی به دلایل موفقیت مؤسسه قرآنی امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: مؤسسه از نظر مالی هیچ گونه بودجه از از مرکزی دریافت نمیکند و زمین حاضر این مؤسسه یک زمین وقفی است و خیرین توانستهاند در برپایی دورهها بهصورت مناسبتی مشارکتی داشته باشند و از دلایل موفقیت این مؤسسه میتوان به تلاش مربیان قرآن بدون چشمداشتی و همچنین پشتکار قرآنآموزان و دلهای آماده آنها برای پذیرش کلام خداوند اشاره کرد که ما را همیشه دلگرم کرد.
در این مؤسسه به غیر از آموزش قرآن در زمینههای تخصصی، دورههای آموزش قالی بافی، نقاشی، مسابقه، سوزندوزی و ... برای جذب علاقهمندان ارائه شده است که خود به نوعی بزرگسالان را هم مشتاق حضور در این مؤسسه و در کلاسهای قرآن میکند که این امر نیز با توکل به خداوند موفق بوده است.
مدیر مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی امام خمینی(ره) اظهار کرد: روستای نظرآباد در سال گذشته در بازدیدهایی که از سوی مسئولان قرآنی از روند فعالیتهای قرآنی صورت گرفت، بهعنوان روستای برتر قرآنی انتخاب شد و مؤسسه قرآنی نیز از سوی اداره ارشاد اسلامی بهعنوان برترین مؤسسه شناخته شد که این خود گامی در راه موفقیت است.
وی با اشاره به اینکه این مؤسسه توانسته است در تربیت قرآنآموزان موفق باشد، بیان کرد: موسسه امام خمینی(ره) موفق شده است که نیروهایی در زمینه قرائت، حفظ قرآن کریم، دکلمه و ... تربیت کند که برای تأمین برنامههای قرآنی نهادهای مختلف اعم از ارشاد تا نیروی انتظامی، اعلام آمادگی داشته است.
قرآنآموزان این مؤسسه با توجه به توانمندی که دارند در مسابقات قرآن کریم دانشآموزی آموزش و پرورش شرکتکرده و 2 سوم رتبهها را از آن خود کنند و همچنین در مسابقات قرانی دیگری نیز شرکت کرده که موفق به کسب رتبههای برتر شدهاند که این برای مؤسسه امیدی است که میتوان گامها را هرچه محکمتر در راه رسیدن به خداوند برداشت.
وی در پایان از مسئولان درخواست کرد که در فعالیتهای قرآنی همواره در کنار قرآنآموزان و مربیان قرآنی باشند نا این کودکان برای ادامه آموزشهای خود دلگرم باشند و بتوانند هرچه بیشتر در عرصه قران گام بردارند و به دیگر روستاهای مناطق محروم که خانه قرآن و مؤسسهای در آن تأسیس شده است توصیه کرد که منتظر بودجه نباید نشست و همت و تلاش را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند تا بتوانند در این راه رشد پیدا کنند.
سمیه عیادی