کد خبر: 3385346
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
عباس صدری در گفت‌وگو با ایکنا:

تحریم نمایشگاه فرانکفورت بهترین اقدام ممکن از سوی وزارت ارشاد است

گروه بین‌الملل: برخی اعتقاد دارند که ایران به جای تحریم نمایشگاه کتاب «فرانکفورت» باید ضمن حضور در آن از ابزار گفت‌وگو برای دفاع از اسلام استفاده می‌کرد، اما به نظر من تحریم بهترین کار ممکن بود، زیرا آنها ظرفیت گفت‌وگو را برای ما مهیا نخواهند کرد.


«عباس صدری»، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید «رجایی» تهران و مسئول تلفیق و تدوین سند تحول راهبردی تعلیم و تربیت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به حضور «سلمان رشدی»، نویسنده کتاب موهن «آیات شیطانی» که توسط امام خمینی (ره) مهدورالدم اعلام شده بود، در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت واکنش نشان داد.

وی از اقدام وزارت ارشاد ایران در اعلام عدم مشارکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حمایت کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی، درباره صدور بیانیه‌ای توسط وزارت ارشاد مبنی بر عدم مشارکت در این رخداد فرهنگی بین‌المللی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام درستی انجام داده است.

عباس صدری اظهار داشت: برخی معتقدند که ایران باید در نمایشگاه شرکت می‌کرد و با بحث و گفت‌وگو به دفاع از اندیشه اسلامی برمی‌آمد، ولی من اعتقادی به این سازوکار ندارم؛ زیرا در این نمایشگاه برای ما آن ظرفیتی که از طریق آن بتوانیم حرف خود را بزنیم، مهیا نمی‌کنند.

مسئول تلفیق و تدوین سند تحول راهبردی تعلیم و تربیت تصریح کرد: با توجه به اینکه برگزارکنندگان نمایشگاه ظرفیت و امکان انجام گفت‌وگو و دفاع را برای ما مهیا نمی‌کنند، حضور ما در این نمایشگاه نوعی تأیید بر اقدامات آنها تعبیر خواهد شد.

ضرورت رایزنی با کشورهای اسلامی برای تحریم نمایشگاه فرانکفورت

صدری  افزود: علاوه بر تحریم نمایشگاه، بهتر بود رایزنی‌هایی هم توسط ایران با سایر کشورهای اسلامی صورت بگیرد که کشورهای دیگر هم شرکت نکنند تا عدم حضور ما هم موثر واقع شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید «رجایی» تهران با محکوم کردن حضور «سلمان رشدی»، نویسنده انگلیسی مرتد در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت گفت: نفرت و انزجار عمومی از این شخص وجود دارد و این نفرت از سال‌ها پیش وجود داشته است.

وی تصریح کرد: دعوت از این نویسنده بریتانیایی هندی‌الأصل نوعی دهن‌کجی به مسلمانان جهان است.

عباس صدری درباره دلیل انتخاب رشدی برای حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت تصریح کرد: آنها به خوبی می‌دانند که جهان اسلام نسبت به این فرد نفرت زیادی دارد و تحمل حضور وی در نمایشگاه برای همه مسلمانان سخت خواهد بود.

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به توهین وی به شخصیت عظیم پیامبر گرامی اسلام (ص) دانشمندان آزاداندیش جهان اصلاً وی را دارای شخصیت علمی نمی‌دانند.

مسئول تلفیق و تدوین سند تحول راهبردی تعلیم و تربیت تأکید کرد: نوشته سلمان رشدی به هیچ وجه جنبه علمی ندارد، ولذا نمی‌توان وی را به عنوان یک شخصیت علمی انتخاب کرد.

عباس صدری در پایان این گفت‌وگو اظهار داشت: سلمان رشدی چند سالی است که از نظر جهانیان مرده است، اما نمایشگاه فرانکفورت با دعوت از وی می‌خواهد دوباره وی را زنده و نامش را رسانه‌ای کند و این مسئله برای مسلمانان غیر قابل تحمل خواهد بود.

captcha