به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پیکر مرحوم کیومرث امیری، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین صبح دیروز، 22 مهرماه، در میان حزن و اندوه همکاران و خانواده وی از محل حسینیه الزهرا(س) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشییع شد.
مراسم تشییع با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، همکاران و خانواده آن مرحوم برگزار شد.
ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم ضمن عرض تسلیت درگذشت کیومرث امیری، وی را صاحب فضائل اخلاقی دانست و گفت: از جمله این فضائل میتوان به مناعت طبعی که داشت، اشاره کرد. این نشانگر روح بزرگ آن مرحوم بود که در هر لحظه توجهاش به دیگران جلب بود تا گرهای از کاری بگشاید.
وی در حالی که اندوهگین و متاثر شده بود، اظهار کرد: هیچ وقت در هیچ بُرهه از زمان درخواست شخصی از جانب آن مرحوم را سراغ ندارم و امیدوارم به برکت این ایام، خداوند به خانواده گرامی مرحوم امیری صبر و بردباری عنایت کند، انشالله.
در ادامه این مراسم احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران نیز ضمن عرض تسلیت گفت: مرحوم امیری به لحاظ منش و شخصیت، بسیار استوار بود. در سالهایی که افتخار آشنایی با این بزرگوار را داشتم، به هیچوجه یاد ندارم که یک تقاضای شخصی همچون شرکت در اجلاس، سمینار یا پُست و مقامی داشته باشد.
وی گفت: مرحوم امیری تعلق خاصی به علم چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ عملی داشت که منجر به مأنوس شدن این بزرگوار با مثنوی و شاهنامه شد.
مسجدجامعی ادامه داد: آن مرحوم بزرگتر از مقام بود و به عنوان یک استاد فرهیخته در زمینه مثنوی و شاهنامه دارای تألیفات بسیاری بود و تا جایی که اطلاع دارم از برخی از مثنویپژوهانی که آثار آن مرحوم را مطالعه میکردند، بدون تظاهر و تفاخری درخواست میکرد تا نکات بدیهی را که به نظرشان میرسد، ارائه دهند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مرحوم امیری به زبانهای اردو، انگلیسی و عربی آشنا و مسلط بود، گفت: آن مرحوم از کارشناسان برجسته سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود که پس از اخذ مدرک دکتری از انگلستان، طی سالها خدمات فرهنگی خود، به تدریس دروس فرهنگی، اسلامی و عرفانی پرداخت و نسبت به شبه قاره اطلاعات جامعی را داشت.
وی افزود: مرحوم امیری خیلی از مواقع، مقالات، بیانیه و همچنین متون بزرگان را به قلم فاخر خود مینوشت و اصرار بر این داشت که کسی از این موضوع مطلع نشود که به عقیده من تنها هدف این بزرگوار، تلاش برای گسترش علم بود.
وی با اشاره به اشعار شاهنامه، از مرحوم امیری به عنوان پهلوان بیهمتای اهل علم و خرد یاد کرد و افزود: مرحوم امیری، در گفتوگو دقت نظر داشت و بسیار صریح بود و حتی در مورد بنده به صراحت اگر نقطهنظری را داشت، بیان میکرد و به هیچوجه نظرات مخالف این بزرگوار منجر به ضعف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمیشد.
عضو شورای شهر تهران، با اذعان اینکه آن مرحوم برای اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از اساتید متبحر بهره میگرفت، تأکید کرد: مرحوم امیری از باطن پاکی برخوردار بود و ارادت خاصی به اهل بیت (ع) به ویژه سیدالشهداء(ع) داشت و برای اجرای همایش، نشست، اجلاس و ... از افراد متخصص استفاده میکرد.
در بخشی دیگر از این مراسم، مجتبی امیری، برادر مرحوم کیومرث امیری با قرائت ابیاتی از شاهنامه که آمده: «اگر مرگ دادست بیداد چیست، ز داد این همه بانگ و فریاد چیست/ ازین راز جان تو آگاه نیست، بدین پرده اندر ترا راه نیست»، گفت: مرحوم امیری، دوستدار فرهنگ و فرهیختگی و تشنه کمال و کمالجویی بود.
وی ادامه داد: کیومرث امیری علاوه بر اینکه اهالی فرهنگ را دوست میداشت، خود را خادم اهالی فرهنگ میدانست و افتخار میکرد به اینکه برای گسترش فرهنگ کشورمان قدمی بردارد.
برادر مرحوم کیومرث امیری، افزود: آن مرحوم به دلیل عرقی که به اساتید و اندیشمندان هنر و فرهنگ کشورمان داشت، بوسیدن دست اساتید را مایه مباهات میدانست.
مجتبی امیری در ادامه، بیان کرد: آن مرحوم در بستر فرهنگ تنفس میکرد و قدم و قلم میزد و تحقق این عوامل برای او، معنایی از زندگی بود.
وی، با اذعان اینکه مرحوم امیری علاقه وافری به سیر و سلوک پیامبران، امامان معصوم(ع) و اولیای الهی داشت، گفت: آن مرحوم بر این معتقد بود «هر ندایی که تو را بالا کشید / آن ندا میدان که از بالا رسید».
در ادامه این مراسم پیکر آن مرحوم از محل حسینیه الزهرای (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشییع و پس از انتقال به بهشت زهرا (س) در قطعه نام آوران به خاک سپرده شد.
بنابر اعلام این خبر، مراسم ختم فردا جمعه، 24 مهرماه، از ساعت 10 تا 11:30 صبح از سوی خانواده آن مرحوم در مسجد جامع شهرک غرب برگزار میشود.
همچنین مراسم نکوداشت یاد و خاطره زندهیاد امیری، از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از ساعت 14 الی 15:30 روز شنبه (25 مهرماه) در محل حسینه الزهرا(س) این سازمان برگزار خواهد شد.
کیومرث امیری، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین، پس از ماهها تحمل درد و رنج ناشی از بیماری، صبح سهشنبه، ۲۱ مهر در بیمارستان آراد در تهران درگذشت.
وی از کارشناسان برجسته سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود که در سال ۱۳۳۱ در کرمانشاه متولد شد. امیری علاوه بر تألیف کتابها و مقالات متعدد در نشریات معتبر، پیش از انتصاب به عنوان رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی و بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی و قائممقام و معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، بود.