کد خبر: 3391617
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع):

مقتل موجود به نام «ابو مخنف» در بازار نشر تحریف‌شده است

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه مقتلی که به عنوان «ابو مخنف» در بازار نشر وجود دارد، تحریف‌شده است، عنوان کرد: مقتل سیدالشهدا منبعی معتبر برای مداحی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری، رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: آن کتابی که به عنوان مقتل ابومخنف در بازار نشر وجود دارد تحریف شده است و نمی‌توان به آن استناد کرد.

وی ادامه داد: مقتل ابومخنف، قدیمی‌ترین مقتلی است که نوشته شده است ولی مقتلی که در سال‌های قبل با این عنوان ارایه شد آن مقتل اصلی نیست به همین دلیلی برخی اساتید آن را احیاء کرده‌اند.

احیای مقتل ابی مخنف

وی اظهار کرد: آیت الله یوسفی غروی از استادان حوزه به احیای این مقتل پرداخته و اشکالات مقتل موجود در بازار را اصلاح و با عنوان «وقعة الطف لابی مخنف» آن را تالیف و منتشر کرده است که می‌تواند مورد استفاده در مجالس قرار گیرد.

مطهری عنوان کرد: جدیدترین مقتلی که در سال‌های اخیر نوشته شده و منبع خوبی برای روضه است مقتل جامع سیدالشهداء(ع) است که زیر نظر استاد پیشوایی نوشته شده است.

رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه در این مقتل به صورت مفصل به جریانات عاشورا پرداخته شده و در ابتدای آن نیز گزارشی از مقاتل بیان شده است اظهار کرد: مقاتل زیادی در بازار ممکن است وجود داشته باشد اما نمی‌توان به همه آن‌ها استناد کرد.

مطهری در پاسخ به این سؤال که آیا پژوهشکده به رصد شبهات مرتبط با عاشورا و قیام امام(ع) پرداخته و متناسب با آن تولیداتی داشته است گفت: مرکز پاسخگویی به سؤالات و شبهات دفتر تبلیغات در این زمینه فعالیت دارد و ما کار خاصی انجام نداده‌ایم.

تاثیرگذاری سریع شبهات

وی با بیان اینکه شبهات به سرعت تاثیر خود را می‌گذارد ولی پاسخ ها از آنجا که باید دقیق وعلمی باشد ممکن است دیرتر تاثیر کند بیان کرد: در پژوهشکده ما طرحی را برای پاسخگویی به شبهات داشتیم ولی با توجه به فعالیت مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی کمتر به این مسئله پرداخته‎ایم.

مطهری با اشاره به انتشار آثاری با موضوع قیام امام تصریح کرد: نگاهی نو به جریان عاشورا در سال 83 تالیف و منتشر که این اثر با استقبال فراوانی روبرو شد و تنها یک بار انتشار آن در تیراژ 30 هزار عدد صورت گرفت.

وی معرفی و نقد منابع عاشورا، تاریخ نگاری ابن طاووس را از دیگر آثار منتشره توسط این پژوهشکده برشمرد.

captcha