کد خبر: 3393588
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۳
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

دین اجازه استخراج قرائت‌های خشونت‌آمیز را نمی‌دهد

شعب خارجی: ابراهیمی‌ترکمان در دیدار با اسقف اعظم گالیکسون، نماینده پاپ در سوئیس، گفت: دین اجازه نمی‌دهد که قرائت‌های خشونت‌آمیزی از آن استخراج شود؛ بلکه انسان‌ها از دین، قرائت خشونت‌آمیز می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی‌ ترکمان در دیدار با اسقف اعظم گالیکسون، نماینده پاپ در سوئیس که در شهر برن این کشور انجام شد، با اشاره به نقش گفت‌وگوهای دینی برای درک تقابل از ادیان و پیروان آنها، گفت: گفت‌وگوهای دینی که چندین سال قبل بین پیروان ادیان مختلف شکل گرفت، در ابتدا بیش‌تر جنبه تشریفاتی داشت؛ اما امروزه این گفت‌وگوها جنبه آکادمیک پیدا کرده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تجربه 30 ساله در گفت‌وگوی دینی دارد. برای نمونه گفت‌وگوهای دینی ایران با واتیکان تا کنون 9 دور بوده و دور دهم گفت‌وگوها نیز سال آینده برگزار خواهد شد.

ابراهیمی‌ترکمان در ادامه گفت: زمانی که کاردینال توران، رئیس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان برای انجام دور نهم گفت‌وگوهای دینی در سال گذشته به تهران آمد، از کتاب «تعالیم کلیسای کاتولیک» در ایران رونمایی شد. این کتاب شامل متون اعتقادی مسیحیت کاتولیک بود که از انگلیسی به فارسی ترجمه شده است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: مهم‌ترین دستاورد ما در گفت‌وگوها، شناخت خوبی بوده که از ادیان پیدا کرده‌ایم و طرف مقابل ما هم در گفت‌وگوهای دینی انجام شده، اطلاع خوبی از اسلام شیعی به دست آورده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که برای شرکت در چهارمین دور گفت‌وگوهای دینی بین ایران و سوئیس، در این کشور حضور داشت، در ادامه سخنان خود توجه جمهوری اسلامی ایران به ادیان مختلف را دلیل تشکیل و تأسیس دانشگاه ادیان و مذاهب در کشورمان دانست.

وی همچنین گفت: زبان فرهنگ و دین از نوع زبان معرفت است؛ بیش از اینکه عقل درگیر شود، دل‌ها درگیر آن می‌شوند. همچنین در گفت‌وگوی ادیان عقل وجود دارد؛ اما دل ارجح‌تر است.

ابراهیمی‌ترکمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: انسان‌ها به وسیله مبلغ دینی و رسانه‌ها سخن دین را می‌شنوند؛ اما از فاصله کوتاه گوش تا دل، به حرف دین گوش نمی‌سپارند و به آن دل نمی‌دهند. باید با آموزه‌های دینی خود، فاصله گوش تا دل را در افراد از میان ببریم و آن مراجعه به نصوص اصلی دینی است و نه قرائت‌هایی از دین که خشونت را ترویج می‌کند.

وی در تأکیدی دوباره گفت: دین هرگز اجازه نمی‌دهد که از آن قرائت‌های خشونت‌آمیزی استخراج شود؛ بلکه ما انسان‌ها هستیم که از دین، قرائت خشونت‌آمیز می‌کنیم.

در ادامه اسقف اعظم گالیکسون، نماینده کلیسای جهانی کاتولیک در سوئیس با اشاره به برگزاری دور نهم گفت‌وگوهای دینی ایران و واتیکان در تهران و در سال گذشته، گفت: کاردینال توران، رئیس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان، گفت‌وگوی دینی با ایران را بسیار با اهمیت می‌شمارد و من از ایشان شنیدم که علی‌رغم کسالتی که داشت، سال گذشته در دور نهم گفتیوگوی دینی با ایران شرکت کرد.

وی تأکید کرد: به گفت‌وگوهای دینی اعتقاد دارم. در گفت‌وگوی دینی باید به قلب مفاهیم برویم تا یکدیگر را درک کنیم.

اسقف اعظم گالیکسون همچنین گفت: در جوامع غربی، جوانان با مشکلی به نام محرومیت از خانواده مواجه هستند و در نتیجه مجبورند سرنوشت خود را خودشان به دست بگیرند. در نتیجه برخی جوانان به دنبال حقیقت می‌روند؛ ولی بیش‌تر آنها به سمت خشونت کشیده می‌شوند.

اسقف اعظم گالیکسون بیان کرد: به‌عنوان نماینده پاپ در سوئیس معتقدم که نه تنها از طریق گفت‌وگو؛ بلکه از طریق احترام به قوانین می‌توانیم جوانان را به سمت کار خیر سوق دهیم. البته افراد نه در فضای مجازی بلکه به صورت حقیقی با هم روبرو شوند.

captcha