حجتالاسلام والمسلمین جواد نیسی، دبیر اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فرارسیدن فصل بارندگی و سرما در خصوص وضعیت نمازخانههای بینراهی کشور گفت: سه بار در سال برای نمازخانههای بینراهی کشور وضعیت آماده باش یا نسبتاً فوقالعادهای اعلام میشود که یکی از این آمادهباشها در آستانه زمستان است.
وی افزود: با ارسال اطلاعیه و بخشنامهای به کلیه سازمانها، شرکتها و نهادهایی که نمازخانههای بینراهی را در اختیار دارند اعلام شده است که برای ایام زمستان به خصوص در تأمین تجهیزات گرمایشی مورد نیاز نمازخانههای بینراهی حساسیت بیشتری داشته باشند.
گرمایش مهمترین مشکل کنونی نمازخانههای بینراهی
نیسی در پاسخ به این سؤال که مهمترین مشکل کنونی نمازخانههای بینراهی کشور چه مسائلی است، گفت: در زمستان مسئله اصلی بحث گرمایشی است. ارتقای کیفی نمازخانههای بینراهی دغدغه ما در طی سال است، اما در زمستان اولویت ما تأمین وسایل گرمایشی در نمازخانههای بینراهی کشور به ویژه در مناطق سردسیر است.
وضوخانه و نمازخانه دور از هم یا نزدیک به هم
دبیر اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سؤال که در مناطق سرد بین نمازخانهها و محل وضو گرفتن فاصله هست و این برای مردم مشکلاتی را ایجاد میکند، گفت: این مشکل وجود دارد و مطلوب این است که محل گرفتن وضو نزدیکترین مکان به محل نماز باشد اما وقتی مجتمعی ساخته میشود، این مجتمع بینراهی پمپبنزین، فروشگاه، محل استراحت و ... دارد و در کنار همه این امکانات نمازخانه نیز وجود دارد اما سرویسهای بهداشتی برای کل مجموعه ساخته میشود و عموماً از محل نمازخانهها فاصله دارد.
وی ادامه دارد: اگر چه ساخت سرویسهای بهداشتی در نزدیکی نمازخانهها مطلوب است اما امکان اجرای آن چندان میسر نیست.نمازخانههای کانکسی فقط در آذربایجان شرقی
حجتالاسلام نیسی در خصوص نمازخانههای کانکسی نیز گفت: تعداد این نمازخانهها بسیار محدود است و بیشتر در استان آذربایجان شرقی وجود دارد. این کانکسها به صورت موقت(دو تا سه ساله) ایجاد شده و تا زمانی که نمازخانه مقبول و مناسبی ساخته نشده برای رفع نیاز مردم ایجاد شدهاند و باید به محض ایجاد نمازخانههای مناسب جمعآوری شود.
سکوهای نماز صرفاً جهت احتیاط
وی در خصوص سکوهای نماز نیز گفت: این مکانها را نمیتوان در زمستان استفاده کرد. این سکوها در مسیرهایی ایجاد شده که صرفه اقتصادی و فنی برای ایجاد نمازخانه و مسجد وجود نداشته، صرفاً جهت احتیاط ساخته شده است و محلی مسقف است اما امکان گرمایش برای این مکانها فراهم نیست و حتی این سکوها آب نیز ندارند و برای زمانهایی است که فاصله بین دو نمازخانه زیاد است و ممکن است نماز افراد قضا شود، ساخته شدهاند و فقط فضایی است که مردم بر روی زمین نامناسب اقامه نماز نکنند.
نیسی در پاسخ به این سؤال که تعداد نمازخانههای بینراهی در کشور چند نمازخانه است، گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و 700 نمازخانه داریم و تا پایان سال جاری این تعداد به دو هزارو 800 نمازخانه خواهد رسید.
وی افزود: از لحاظ ساخت و ساز نمازخانههای جدید نیاز اولویتدار نداریم و آنچه مهم است این است که نمازخانههای کنونی را به لحاظ کیفی ارتقا دهیم. یعنی اولویت ارتقای کیفیت نمازخانهها از ساختوساز نمازخانههای جدید بیشتر است.