طاهره مازوجی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه دانشگاهها به ندرت به کارهای پژوهشی در حوزه قرآنپژوهی و طب میپردازند، اظهار کرد: این مسئله موجب عدم ادامه کار کنگرههای قرآن پژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی شده است.
وی تصریح کرد: یکی از وظایفی که وزارت بهداشت بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه فعالیتهای قرآنی گذاشته است انجام کارهای پژوهشی بین رشتهای قرآن و طب است که هنوز دانشگاهها نتوانستهاند این وظیفه را به خوبی انجامدهند.
مازوجی ادامه داد: برای اساتید دانشگاه و افرادی که بخواهند به این فعالیتها بپردازند کارگاههای روش تحقیق برگزار میشود اما چون یک متخصص طب ممکن است در حوزه معارف و قرآن تبحر نداشته باشد این موضوع، کار را مشکل میکند؛ لذا باید یک همکاری گسترده بین این گروه و گروهای معارف وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: برگزاری کنگرهها منوط به انجام کارهای پژوهشی است و انجام کارهای پژوهشی نیز به وجود مراکز تحقیقاتی وابسته است، زیرا در این مراکز گروههای پزشکی و معارف میتوانند با همکاری هم طرحهای تحقیقاتی که به آنها ارجاع و ارائه میشوند را انجام و در کنگرهها مطرح کنند و یک دستاوردی داشته باشند، با این شرایطی که در حال حاضر این گروهها دارند و از هم جدا هستند این کار غیر ممکن شده است.
معاون دانشجویی-فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، نبود ارتباط مناسب بین گروههای پژوهشی در حوزه سلامت و طب را از دیگر عوامل عدم تداوم کنگرههای قرآن پژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی دانست و اظهار کرد: به نظر میرسد اگر این ارتباط ها برقرار شود، برگزاری کارگاههای خاص قرآن میتواند دستاوردها و پژوهشهای خوبی را صورت دهند که به برگزاری کنگرهها منتج شوند که در این زمینه نیز در دانشگاهها نقض وجود دارد.
وی یادآور شد: وزارت بهداشت یک فعالیتی را آغاز کرد و برنامههایی را برای قرآن پژوهی راه انداخت که هنوز هم ادامه دارد گرچه هنوز به نتیجه نرسیده است.