به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیت الله استادی، عضو شورای عالی حوزه در این مراسم در سخنانی گفت: مرحوم کاشف الغطاء علاوه بر ملایی و علم و خاندان و ریاست عام حوزه نجف، در دیانت و معنویت زبانزد و معروف بوده است و همین امر باعث اخلاص در کار او بوده و اگر امروز برای رونمایی از کتاب ایشان مراسمی گرفته می شود ناشی ازهمین اخلاص است.
وی افزود: حوزه و نهادهای حوزوی در کنار چاپ و تصحیح آثار خوبی که انجام می دهند باید ترویج کتابخوانی در میان فضلا و طلاب را مدنظر داشته باشند و طوری نباشد که با هزینه زیاد و وقت صرف کتاب خوبی تولید و منتشر شود ولی کسی آن را مطالعه نکند البته این مشکل در سراسر کشور وجود دارد و باید رفع شود.
استادی اظهار کرد: برخی خوشحال می شوند که کتابشان در 30هزار شماره چاپ شده است ولی باید دید آیا این مقدار خواننده هم داشته است متاسفانه وضع مطلوبی در این زمینه نداریم و باید روی این مقوله کار شود.
استادی با بیان اینکه تصحیح انوار الفقاهه کار خوبی است که انجام شده تصریح کرد: اینکه گفته می شود این اثر از جواهر برتر است باید بررسی شود و به گفته دیگران اکتفا نکنیم.
اهمیت انوارالفقاهه در تبیین فقه
همچنین حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سخنانی بیان کرد: کتاب انوارالفقاهه با اشاره آیت الله العظمی شبیری زنجانی در دستور کار قرار گرفت و در مدت هشت سال 15 نفر از محققان این کار را به ثمر رساندند.
وی اظهار کرد: کاشف الغطاء در دوره ای زیست می کرد که انحطاط امنیتی را در کشور شاهد بودیم و حاکمان قاجار کشور را مورد تاخت و تاز قرار داده بودند و در چنینی شرایطی وی اهتمام بسیار زیادی بر این داشت که از ریختن خون مسلمین جلوگیری کند.
وی ادامه داد: با این وجود بحث ولایت فقیه و جهاد در کتاب انوار الفقاهه مسدود است و ایشان در این زمینه بحث خاصی ارایه نکرده است.
لکزایی با اشاره به اهمیت احیای آثار گذشتگان تصریح کرد: علاوه بر اهمیت تاریخی و هویتی که این اثار دارد ارزش ذاتی نیز در بط و گسترش فقه و مباحث فقهی و شیوه اجتهادی دارد.
وظیفه حوزه
همچنین حجت الاسلام والمسلمین علی ناطقی، رئیس مرکز احیای آثار دفتر تبلیغات اسلامی در سخنانی با اشاره به چرایی تصحیح و احیای آثار سلف بیان کرد: میراث گذشته پشتوانه فکری امروز است و امروز در پرتو انقلاب اسلامی حوزه علمیه این فرصت را یافته است که به دین خدمت کند واگر در این زمینه کوتاهی کنیم ظلم مضاعفی کرده ایم.
ناطقی اظهار کرد: بزرگترین وظیفه حوزه پاسداشت و احیای این میراث است و باید از آن به نحو احسن بهره ببریم، زیرا در حوزه فرهنگی و به ویژه فقه، اگر فقیه دسترسی به آراء مختلف نداشته باشد دچار خطا در استنباط و فتوا خواهد شد.