به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران امروز، 16 آبانماه در نشست خبری با موضوع روز جهانی علم که در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه سازمان جهانی یونسکو به منظور ترویج علم و فرهنگ علمی در سطح اجتماع فعالیتهایی را انجام میدهند، گفت: درصدد تأسیس یک مدرسه بزرگ قرآنی هستیم.
«دانشگاه تهران، دانشگاه مأنوس با قرآن»؛ شعار سال آینده دانشگاه تهران
وی افزود: در همین راستا مدرسه بزرگ قرآن را افتتاح خواهیم کرد که در طول سال فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و ترویجی را در حوزه قرآن و عترت انجام میدهد. برای سال آینده شعار خودمان را «دانشگاه تهران، دانشگاه مأنوس با قرآن» تعیین کردهایم.
سرسنگی در رابطه با جایگاه پژوهشهای قرآنی در رابطه با آب در این جشنواره، گفت: محدودیتی نداریم؛ قطعاً حوزه قرآنی هم یکی از حوزههایی است که در دانشگاه تهران به آن توجه میشود. اگر انجمنی، پژوهشهای قرآنی کرده باشد قطعاً حضور خواهد داشت.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: مجلهای را با موضوع قرآن و عترت منتشر میکنیم که انشاءالله تا یک ماه آینده به دست شما خواهد رسید. الان کارهای تأمین مطلب و کارهای گرافیکیاش انجام میشود. کتابهایی را در حوزه قرآن منتشر میکنیم و لوحهای فشردهای که حاوی آموزشهایی در رابطه با قرآن و عترت هست را برای سطوح مختلف به نسبت نوع سلیقه مخاطبانمان منتشر خواهیم کرد.
حمایت از پژوهشهای قرآنی
وی با اعلام خبر حمایت از پژوهشهای قرآنی در دانشگاه تهران افزود: بنا بر این ما در حوزه قرآن و عترت فعالیتهای زیادی را در دانشگاه انشاءالله شاهد خواهیم بود و بخاطر اینکه این فعالیتها از پراکندگی در بیاید و متمرکز شود و بتواند تأثیر گذار شود، مدرسه قرآنی را افتتاح میکنیم و این مدرسه ضمن برگزاری کلاسهای آموزشی در سطوح مختلف به بحث ترویج و پژوهشهای قرآنی هم خواهد پرداخت. امیدوارم نتیجه این اقدام این باشد که برای سال آینده در این نمایشگاه و در این بزرگداشت ما تعداد بیشتری از پژوهشها و فعالیتهای علمی قرآنی را شاهد باشیم.
سرسنگی عنوان کرد: حمایتی که ما از پژوهشهای قرآنی میکنیم، یکی انتشار از این پژوهشهاست. اگر کسی پژوهشی کرده باشد که در قالب یک مقاله خوب یا در قالب یک کتاب خوب قابل انتشار باشد از انتشار آن حمایت میکنیم. اگر کسی طرح قرآنی خوبی داشته باشد و این طرح در شورایی که در این مدرسه وجود دارد حمایت مالی هم انجام میدهیم که این طرح را بتواند انجام بدهد.
وی در مورد مکان مدرسه اظهار کرد: درصدد هستیم در همین طرح توسعه دانشگاه تهران، یک ساختمان مناسبی را بگیریم، رایزنی اولیهاش هم شده است. چون در حال تغییر فضای مرکز آموزشمان هستیم، احتمال دارد که در آن مجموعه بزرگی که برای آن مرکز پیشبینی میکنیم یک بخشی هم این مدرسه قرآنی و فعالیتهای قرآنی باشد. همزمان که روی ساختارش کار میکنیم روی بحثهای سختافزاری آن هم کار میکنیم که یک جای نزدیک در همین محدوده دانشگاه تهران باشد که دانشجویان بتوانند به راحتی دسترسی پیدا کنند.
سرسنگی گفت: ضمن اینکه این مدرسه انشاءالله در خوابگاههای سطح شهر شعبههایی خواهد داشت، نه به بزرگی مرکز اصلی، ولی امیدواریم حتماً در کوی دانشگاه شعبهای از این مدرسه وجود داشته باشد. اساساً یکی از سیاستهای ما رفتن به سمت خوابگاهها و حضور در آنها و کار فرهنگی برای دانشجویان خوابگاهها هست.
وی اظهار کرد: روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه هر ساله 10 نوامبر در سطح کشورهای دنیا جشن گرفته میشود. یکی از کهنترین برنامههای یونسکو، برنامههای مربوط به ترویج علم است. ترویج علم از منظر تعریف یونسکو، آموزش علوم مختلف به مردم عادی و تقویت این باور میان مردم است که گرایش به علم میتواند سرنوشت انسانها را تغییر دهد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: در این روز کشورها به این نکته توجه میکنند که چگونه علم میتواند موجبات توسعه یک کشور همچنین استقرار صلح را در جهان همراه داشته باشد. به عقیده این کشورها همچنین کشور ما، فعالیتهای دانشمحور و دانشبنیان میتواند توسعه طولانیمدت را رقم بزند و در ایجاد صلح، آرامش و همزیستی مسالمتآمیز بین اقوام مختلف با فرهنگهای مختلف تأثیرگذار باشد.
سرسنگی اظهار کرد: سابقه روز جهانی علم به سال 1999 برمیگردد، زمانی که کنفرانس جهانی علم در بوداپست برگزار شد و کشورهای شرکتکننده در آن کنگره تصمیم گرفتند روزی به این عنوان نامگذاری شود.
وی با بیان اینکه با باورپذیر کردن قدرت علم برای تغییر زندگی میان مردم عادی و استفاده درست از علم میتوانیم امیدوار باشیم که در آینده ناهنجاریهای اجتماعی مثل فقر، بیکاری و همچنین ستیزههایی که بین دیدگاههای مختلف هست جای خود را به یک صلح پایدار بدهد، گفت: با همین تصور در بسیاری از کشورهای دنیا در طول سال برنامههای مختلفی برگزار میکنند و سعی میکنند از دوران کودکی، کودکان با بحث علمآموزی آشنا شوند. در کشور ما هم، شاهد این بودیم که هر گاه فعالیتهایی که ما داشتیم دانشمحور بوده، فعالیتها خودش را به یک نقطه درستی رسانده و نتیجهبخش بوده است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: در همه جای دنیا در کشورهایی که در حال توسعه هستند به قشر دانشگاهی و عالمان خود توجه زیادی میکنند. دانشمندان یک کشور پایهها و محورهای توسعه یک کشور هستند؛ بنا بر این لازم است در مناسبتهای مختلف از فرهنگ علم و عالمان تقدیر کنیم.
وی گفت: دانشگاه تهران با توجه به وسعتی که دارد و با توجه به تعداد زیاد انجمنهای علمی که به 180 مورد میرسد، همواره در حوزه تکریم و توسعه علم پیشقدم بوده است. دوستانمان در انجمنهای علمی دانشجویی سمینارها و کارگاههای مختلف آموزشی و پژوهشی را برگزار میکنند که بعضی از آنها بسیار حرفهای برگزار میشود. معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و ادارهکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با همکاری انجمنهای علمی همهساله در راستای تکریم روز جهانی علم برنامههایی را برگزار میکند. امسال این برنامهها از کمیت و کیفیت خوبی برخوردار است.
سرسنگی به اهداف برنامههای دانشگاه تهران برای روز جهانی علم اشاره کرد و آنها را بدین شرح نام برد: ترویج تفکر علمی و فراهم کردن زمینههای ورود آن به سطح جامعه، ایجاد فضای علمی مناسب برای ارتباط و گفتمان بین بدنه دانشجویی دانشگاهها، اساتید و مسئولان برای پیشبرد اهداف علمی مشترک، ایجاد شبکه ارتباطی علمی بین دانشجویان دانشگاههای کشور، ایجاد زمینه مناسب برای فعالیتهای آینده دانشجویان و پرداخت علمی چند جانبه به یکی از بحرانهای جاری کشور و اطلاعرسانی در سطح عموم.
افتتاحیه در روز 18 آبان
وی افزود: افتتاحیه 18 آبانماه از ساعت 10 بهصورت رسمی خواهد بود. نمایشگاههایی که ترتیب داده شده در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران افتتاح میشود. از 18 تا 20 آبانماه از ساعت 9 تا 16 آماده بازدید علاقهمندان است. 54 انجمن، مرکز و دانشگاه در نمایشگاه امسال مشارکت دارند؛ از جمله دانشگاههای دیگری نظیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، شهید رجایی، الزهرا(س) و آزاد. آمادگی داریم در سالهای بعدی دانشگاههای بیشتری در این برنامه شرکت کنند. در کنار این دانشگاهها، هفت شرکت دانشبنیان و دو سرای محله که در موضوع آب فعالیتهای تخصصی انجام میدهند، در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. در طول این سه روز کارگاههایی را نیز برگزار خواهیم کرد.
سرسنگی همچنین اظهار کرد: مراسم اختتامیه نیز چهارشنبه ساعت 14 در تالار فردوسی دانشکده ادبیان دانشگاه تهران با حضور مسئولان دانشگاهی و کشوری برگزار خواهد شد. استفاده از توانایی انجمنها، کانونها و کنشگران اجتماعی و فرهنگی را مد نظر داریم.
وی ادامه داد: همچنین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه تهران در نیمه دوم سال برگزار میشود. از بین مطالب نشریات دانشجویی قرار است مجلهای منتشر شود که منتخبی از مطالب نشریات دانشجویی است. دانشگاه تهران بیش از 40 نشریه دانشجویی دارد.
احیای دو مجموعه ورزشی در دانشگاه تهران با کمک بخش خصوصی
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مورد بودجههای فرهنگی نیز گفت: اکثر حوزههای فرهنگی از کمی بودجه شکایت دارند. میزان بودجه متناسب با انتظاری که هست، نیست. در کل بودجه آموزش عالی بودجه کمی است. در جلب حمایت و مشارکت از بیرون از دانشگاه تلاش کردهایم. توجه به مشارکت بخش خصوصی خارج از دانشگاه میتواند ثمربخش باشد. دو فضای ورزشی را با مذاکره با بخش خصوصی احیا کردهایم.