کد خبر: 3444902
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی تشریح کرد:

اهداف و محورهای پنجمین همایش «بانکداری الکترونیک»

گروه اقتصاد: علی دیواندری، جزئیات برگزاری پنجمین همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی درباره پنجمین همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» گفت: امسال پنجمین سال است که همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» توسط پژوهشکده پولی و بانکی با همکاری شرکت ملی انفورماتیک و بخش آی تی بانک مرکزی برگزار می‌شود.

وی افزود: از آنجا که موضوع آی تی، روز و به روز در نظام بانکی اهمیت پیدا می‌کند لازم است در کنار سایر موضوعاتی که بانک مرکزی سالانه برای آن همایش برگزار می‌کند در حوزه بانکداری الکترونیک هم همایش‌های لازم برگزار شود؛ چراکه موضوعی حیاتی و زیربنایی برای نظام بانکی است و لازم است به صورت سالیانه این اقدام صورت بگیرد.

دیواندری ادامه داد: این رخداد مورد اقبال بخش‌های مختلف نظام بانکی و سایر بازیگران این عرصه قرار گرفته است. همچنین این فقط یک رویداد علمی یا حاکمیتی نیست بلکه هم جنبه علمی، هم کاربردی و هم حاکمیتی دارد و هم اینکه یک رخداد اقتصادی و تجاری در حوزه آی تی است. بنابراین از ابعاد مختلف برای ما دارای اهمیت است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: بانکداری الکترونیک موضوعی مهم در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و یکی از دستاوردهای آن جذب نخبگان حوزه آی تی و جلوگیری از مهاجرت مغز‌ها در حوزه آی تی و فعالیت‌های بانکداری الکترونیک است.

وی افزود: از بُعد حاکمیتی، نهادی همانند بانک مرکزی باید فرصتی پیدا کند که دستاوردهای خود را برای نظام بانکی تشریح کند و در حوزه نمایشگاهی شرکت‌هایی که می‌توانند در پیشبرد اهداف بانکداری الکترونیکی نقشی ایفا کنند می‌توانند در این همایش دستاوردهای خود را بیان کنند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: به نظرم این همایش فرصتی برای طرح این دیدگاه‌ها و تبادل‌نظرهاست و کمک خواهد کرد که پیشرفتی در حوزه بانکداری الکترونیک صورت بگیرد.

دیواندری محور اصلی پنجمین همایش بانکداری الکترونیک را «گسترش ارتباطات بین‌المللی‌؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» دانست و گفت: به دلیل اینکه برجام در حال اجرایی شدن است و پیش‌بینی می‌شود بعد از اجرای برجام فرصت‌های لازم برای تعامل بین‌المللی فراهم شود.

دیواندری اظهار کرد: یکی از فرصت‌هایی که در این تعاملات بین‌المللی فراهم می‌شود این است که بانک‌های ما باید روابط بین‌المللی خود را از سر بگیرند و در این زمینه استانداردها تغییر کرده است و در حوزه تعاملات بین‌المللی باید استانداردهای بانک‌های دنیا را در فعالیت‌های بانکی خود رعایت کنیم.

وی افزود: اندیشمندان و مدیران اجرایی داخلی و خارجی در این همایش فرصتی پیدا می‌کنند تا الزامات جدید را بیان کنند و نظام بانکی ما در جریان آخرین تحولات بانکداری الکترونیک قرار بگیرد. نکته دیگر حضور شرکت‌های آی تی در کشور بعد از اجرای برجام است و شرکت‌های صاحب فناوری فرصتی پیدا می‌کنند تا محصولات خود را به بازار ایران وارد کنند و این همایش می‌تواند نقطه شروعی برای این تعاملات باشد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بیان کرد: این همایش، این دو موضوع اصلی را پوشش می‌دهد و برگزار کنندگان آن پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان متولی از طرف بانک مرکزی و شرکت ملی انفورماتیک به عنوان بازوی تکنولوژیک این همایش است.

دیواندری در ادامه به بیان اهداف کلان برگزاری این همایش پرداخت و گفت: بررسی روندهای کلان بین‌المللی در حوزه بانکداری الکترونیک، ایجاد فضای مناسب برای سیاست‌گذاران و بانکداران داخل، معرفی نقشه راه نظام‌های پرداخت ملی، بررسی قوانین و مقررات موجود در حوزه بانکداری الکترونیک و ارائه دستاوردهای ملی و بین‌المللی در حوزه بانکداری الکترونیک اهداف کلان این همایش هستند.

وی افزود: همچنین این همایش فرصتی است برای اینکه کارشناسان حوزه بانکداری الکترونیک اطلاعات خود را به روز کنند و همچنین فرصتی است برای اینکه شرکت‌های فعال در حوزه آی تی محصولات و خدمات خود را ارائه دهند و در این تعامل جمعی حضور داشته باشند.

دیواندری تأکید کرد: یکی از تفاوت‌های عمده همایش امسال این است که با تنوعی که در همایش برای مخاطبان صورت خواهد گرفت تلاش می‌شود در طول دو روز برگزاری این همایش مخاطبان تا پایان همایش حضور داشته باشند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه به بیان محورهای اصلی برگزاری این همایش پرداخت و گفت: نظام‌های پرداخت، صنعت بانکداری، زیر ساخت‌های بانکداری دیجیتال و هوش تجاری، محورهای اصلی این همایش هستند.

وی اظهار کرد: همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» هم به لحاظ محتوای علمی و هم تکنولوژیکی، معتبرترین همایش در حوزه بانکداری الکترونیک است و حضور بانک مرکزی و صاحب‌نظران فرصت مغتنمی، برای حضور پژوهشگران در عرصه بانکداری الکترونیک محسوب می‌شود.

دیواندری درباره برنامه‌های جانبی این همایش نیز گفت: برگزاری نمایشگاه و جشنواره مرحوم نوربخش از برنامه جانبی این همایش است و بانک‌های نوآور در حوزه بانکداری الکترونیک را رتبه بندی کرده و رتبه‌های بالا را معرفی خواهیم کرد و سه معیار نوآورانه، کاربردی و اقتصادی بودن، معیارهای اصلی معرفی بانک‌های برتر است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در پایان تأکید کرد: یکی از دستاوردهای این همایش می‌تواند این موضوع باشد که بانک‌ها خدمات کاربردی و نوآوری در جهت حل مشکل مشتریان داشته باشند و این کار هم طبق روال گذشته انجام خواهد شد و همچنین بخش جدیدی به همایش امسال اضافه شده و آن هم مسابقه «سخن ساده» است. که در نظر داریم خانواده بزرگ نظام بانکی درگیر این کار شده و در حوزه بانکداری الکترونیک پیشنهادهای خود را ارسال کنند و به ایده‌های برتر جایزه اختصاص داده می‌شود.

دیواندری همچنین اظهار کرد: پنجمین همایش «بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت» روزهای 21 و 22 دی‌ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.

captcha