کد خبر: 3498514
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۷
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:

نقشه راه بانکداری اسلامی به زودی در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد

گروه اقتصاد: دیواندری اظهار کرد: با توجه به نواقص قانون عملیات بانکی بدون ربا، نقشه راهی در زمینه بانکداری اسلامی در پژوهشکده پولی و بانکی آماده شده که به زودی در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری بیست‌و‌ششمین همایش سالانه «سیاست‌های پولی و ارزی»، صبح امروز در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار شد.

براساس این گزارش، علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ابتدا ضمن تبریک روز جهانی ارتباطات، به تشریح مأموریت‌های پژوهشکده پولی و بانکی برای سال 95 پرداخت و اظهار کرد: پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی و نظام بانکی، برنامه‌های مختلفی برای سال 95 در دستور کار دارد که برخی از برنامه‌های محقق شده در همایش آتی ارائه خواهد شد.

وی افزود: ‌نظام بانکی ما در سال‌های اخیر با دو چالش مهم مواجه بوده است که یکی از این موارد، تنگناهای اعتباری و دیگری چسبندگی نرخ‌های سود به سمت بالا در سپرده‌گیری بانک‌ها است. در زمینه تنگناه‌های اعتباری، پژوهشکده مشغول فعالیت است و بخشی از نتایج فعالیت‌ها در قالب مقالات علمی در این همایش ارائه خواهد شد. موضوع تنگنای اعتباری، از موضوعات زیربنایی در اقتصاد ماست که باید ریشه‌یابی شود و زمان‌بر است.

دیواندری ادامه داد:‌ در زمینه سودهای بانکی هم در پژوهشکده پولی و بانکی اقدامات خوبی صورت گرفته است و طراحی‌های انجام شده به دولت و بانک مرکزی ارائه شده است؛ چراکه موضوعی مهم است و رقابت در نظام بانکی مؤید این مسئله است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی به برنامه این نهاد در زمینه بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: از نیمه دوم سال 94 تهیه نقشه راه بانکداری اسلامی را پیگیری می‌کنیم؛ چراکه قانون عملیات بانکی بدون ربا، قانون کاملی نبوده و با کاستی‌هایی مواجه است. یکی از اشکالات این قانون این است که بانکداری بدون ربا، کف بانکداری اسلامی است بنابراین چنین سندی آماده شده و با تحقیقات مفصلی که انجام شده است به زودی در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: قصد داریم در سال 95 این نقشه راه را اجرایی کنیم تا دغدغه‌هایی که درباره اسلامی بودن نظام بانکی و مخصوصا در زمینه نظارت شرعی وجود دارد برطرف شده و خدمات جدیدی که ارائه می‌شود از فیلتر نظارت شرعی عبور کند.

دیواندری افزود: ‌در حوزه بانکداری الکترونیک، اقدامی زیربنایی با همکاری شرکت ملی خدمات انفورماتیک در حال انجام است و پژوهشکده پولی و بانکی، متخصصان علمی را گرد هم آورده تا مدل‌های لازم را در این زمینه طراحی کنند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در دستور کار داریم موضوع حاکمیت شرکتی با همکاری بانک مرکزی است و هدف این است که به بانک مرکزی و نظام بانکی کمک کنیم صورت‌های مالی استانداردی داشته باشند و ارتباط ما با بانک‌های جهانی برقرار شود.

وی افزود:‌ همچنین در مورد سلامت نظام بانکی، مطالبات معوق، پایداری نظام بانکی، تورم، ثبات مالی، نیازمندی‌های بنگاه‌های اقتصادی کلان و استفاده از نقطه نظرات نخبگان و صاحب‌نظران اقتصادی، برنامه‌هایی در دستور کار پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی قرار دارد.

دیواندری در ادامه به محورهای بیست‌وششمین همایش «سیاست‌های پولی و ارزی» اشاره کرد و گفت: یکپارچه‌سازی نظام بانکی و نقش آن در اقتصاد مقاومتی، ضرورت ارتباط بازار پول و بازار سرمایه و هماهنگی این دو با سایر بخش‌های اقتصادی، الزامات حاکمیت شرکتی و الگوی کسب‌وکار بانکی براساس قانون عملیات بانکی بدون ربا، نظارت شرعی و سلامت مالی بانک‌ها، اثربخشی الگوی تأمین مالی در اقتصاد کشور، سیاست‌های پولی و ساختار پایدار نظام بانکی، چالش‌های فقهی سیاست‌گذاری پولی و اقتصاد مقاومتی، مهم‌ترین محورهای برگزاری این همایش هستند.

وی اظهار کرد: تاکنون 90 مقاله که از استاندارهای علمی لازم برخوردار بوده‌اند به دست ما رسیده است و تعداد 27 مقاله برای ارائه انتخاب شده است. همچنین در این همایش، 12 سخنرانی کلیدی و 7 میزگرد تخصصی برگزار خواهد شد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در این همایش 37 اقتصاددان برجسته بانکی در سخنرانی‌ها و میزگردها حضور خواهند داشت و چهره‌های ماندگار نظام بانکی معرفی خواهند شد. همچنین نمایشگاه جانبی با حضور شرکت‌ها و بانک‌ها برگزار خواهد شد تا محصولات خود را ارائه دهند.

دیواندری گفت: اقدام جدیدی که در این همایش انجام شده است برگزاری مسابقه «پول، ارز و رسانه» برای خبرنگاران سرویس‌های اقتصادی است تا از زحمات آن‌ها تقدیر در صورت گیرد.

وی در پایان گفت: بیست‌وششمین همایش «سیاست‌های پولی و ارزی» در روزهای 4 و 5 خردادماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار خواهد شد.
مطالب مرتبط
captcha