رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن اشاره به دلایل برگزاری کنگرههای دانشگاهی قرآن و طب دلایل توقف آنها را بازگو کرد.
وی با بیان اینکه استفاده از امکانات برای بروز استعدادهای دانشگاههای علوم پزشکی در زمینههای قرآن پژوهی و طب دلیل اصلی راه اندازی کنگره های دانشگاهی بود اظهار کرد: این کار برای این بود که دانشگاهها کارهای خود را شکل داده مراکز مرتبط را ایجاد و در این مراکز تحقیقاتی را انجام دهند و این در این کنگره های آنها را مطرح کنند تا مشخص شود چه کارهایی انجام شده و وزن آنها چه قدر است.
رئیس سابق کمیته قرآن پژوهی و طب وزارت بهداشت ادامه داد: در آن زمان قرار بود کارهای بنیادینی انجام شود تا حوزه قرآن، عترت و سلامت جایگاهش پیوسته جلو برود، این مسائل هدف گذاری شده و قرار بود کار به این شکل ادامه پیدا کند تا ظرفیتها و استعدادها را بشناسیم و آنها را ارتقا دهیم.
بحثهای مدیریتی و ساختاری در انتهای دولت گذشته کنگرهها را متوقف کرد
وی تصریح کرد: پیشرفت کارها داشت سرعت میگرفت که در اواخر دولت قبل تصمیمات مدیریتی موجب شد تا این کار متوقف شود و در واقع علت وقفه را میتوان بحثهای مدیریتی و ساختاری خواند.
مصری عنوان کرد: پس از آن در این دولت و با توجه به علاقمندی مجموعه مدیریتی جدید قرار بود دوباره این کار شروع شود و به همان سیاق قبلی دوباره کنگرهها کار خود را آغاز کنند اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است گرچه هم وزیر بهداشت و هم معاونان ایشان افراد علاقمندی به این موضوع هستند.
نباید با مسائل قرآنی بازی کرد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) هشدار داد: هر تغییراتی که می خواهد صورت بگیرد نباید با مسائل قرآنی بازی شود ما کشور مسلمانی هستیم و نباید این مسأله را تحت شعاع موضوعات سیاسی قرار دهیم باید هر مجموعه مدیریتی فارغ از مسائل سیاسی مسائل قرآنی را پیش ببرند.
وی اذعان کرد: برخی میگویند در این حوزه کاری انجام نشده است، اگر نشده باید از جایی آغاز کرد، اگر هم کاری شده بود باید همان را توسعه داد، من نمیدانم چه سیاستی بود که به این نتیجه رسیدند نیازی به برگزاری کنگرهها و جشنوارهها در دانشگاهها وجود ندارد، پس از آن دوباره مجموعهای در وزارت بهداشت بر سرکار آمد راهکارهایی تدوین شد اما دوباره کارها متوقف شد.
عقب ماندگی در سطح منطق/ پیگیری در نهادهایی خارج از وزارت بهداشت
مصری با بیان اینکه اگر میخواهیم بحثهای قرآن پژوهی و طب به نتیجه برسد باید در جاهایی بدون سوءگیری سیاسی پیگیری شوند، عنوان کرد: فرهنگستان علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی و نیروهای مسلح بهترین مکان برای این موضوع است زیرا تحت تأثیر فضای سیاسی اهداف آنها نیز تغییر پیدا نمیکند.
رئیس مرکز قرآن، حدیث و طب با بیان اینکه ایران در بحثهای قرآن پژوهی و طب از کشورهای منطقه عقب مانده است، اظهار کرد: باید با عقلانیت و رجوع به قلبهای سلیم در این حوزه ورود پیدا کرده و با تحقیق از نشر و ترویج کارهای سطحی جلوگیری کنیم.
نقاط قوت و آسیبها
وی با اشاره به فواید کنگرههای قرآن پژوهی و طب در دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: شمعی روشن شده بود تا جامعه علمی متوجه شود که چنین موضوعی نیز وجود دارد و باید برافروخته شود، این کار کمابیش داشت پیش میرفت چنان که شکل بین المللی به خود میگرفت.
مصری نقاط ضعف این کنگره های را در ضعف اطلاع رسانی و موضوعات دیکته شده از جانب وزارت بهداشت دانست و یادآور شد: بحث اطلاع رسانی و ترویج به ویژه در حوزه وزارت بهداشت و وزارت علوم دیده نمیشد از سوی دیگر هر دانشگاهی به عنوان تکلیف کار خود را انجام میداد که این کافی نیست هر دانشگاه باید هوشمندانه در ستاد دانشگاه متشکل از تمامی مجموعههای دانشگاهی برای کنگرهها برنامهریزی میکردند که چنین مسألهای دیده نمیشد.
نیاز به تشکیل شوراهای راهبردی قرآنی
وی خواستار تشکیل شورای راهبردی قرآن، عترت و سلامت شد و خاطرنشان کرد: همه باید شورای راهبردی قرآن و عترت و سلامت را تشکیل دهند و در آن مسأله پژوهشهای قرآن و سلامت را دنبال کنند؛ به نظر میرسد جای این شوراها برای این کار خالی است از سوی دیگر دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای علوم پزشکی باید این کار را در اولویت کاری خود انجام دهند تا بتواند در این کار پیشگام شوند.