حجتالاسلام والمسلمین نقی باقری، امامجمعه شاهیندژ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: قیامت و روز رستاخیز برای کسانی که اخلاق نیکو داشته و و به واجبات الهی عمل میکنند، عذاب و وحشت کمتری نسبت به افرادی که در این دنیا به ضعیفان و یتیمان ظلم کرده و واجبات دینی را زیر پا گذاشته اند دارد.
وی با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) مبنی براینکه «از غیبت پرهیز کرده و دوری کنید، چون غیبت گناهش از زنا شدیدتر و سنگینتر است» گفت: برخی گناهان کبیره مانند غیبت نابخشودنی بوده و موجب بدنام شدن اشخاص غائب و خراب شدن ذهنیت افراد نسبت به او میشود که عذاب اخروی را در روز قیامت به دنبال دارد.
باقری با اشاره به آیه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُواْ وَالَّذِینَ هَادُواْ وَالنَّصَارَى وَالصَّابِئِینَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَعَمِلَ صَالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلاَ خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلاَ هُمْ یَحْزَنُونَ» تصریح کرد: فشار قبر و عذاب روز برزخ به نسبت اعمال هر شخص برای همه انسانها وجود دارد اما در روز قیامت تمام اعمال انسان جزء به جزء مانند فیلمی در مقابل دیدگان انسان ظاهر میشود.
وی با اشاره به اینکه دنیای برزخ و عذاب جهنم مانند زندان در این دنیا بوده و موقتی است افزود: بهشت ابدی بوده و خروج از آن و رفتن به جهنم ممکن نیست اما جهنم دارای طبقات متفاوت است و گناه کاران بعد از مدتی چشیدن بازتاب اعمال نادرست خویش به بهشت رفته و برای همیشه آنجا ماندگار میشوند.
باقری تصریح کرد: انجام اعمال نیکو- داشتن فرزندان خوب و خیرات و احسان در حق مردگان و نیز صله رحم برای وفات یافتگان ثواب اخروی داشته و پس از مرگ وی او را از عذاب قبر و روز قیامت می رهاند که روایتی از امام علی (ع) مبنی بر اینکه «هرکس که قرائت قرآن را وسیله اخاذی و گرفتن پول از مردم قرار دهد روز قیامت به محشر میآید در حالیکه گوشت صورتش ریخته و تنها استخوانهایش باقی مانده و به این شکل آبرویش در نزد مردم میرود» این امر را تأکید میکند.
وی در ادامه عنوان کرد: برخی گناهان مانند تمسخر دیگران به اندازهای قبیح، ناشایسته و غیر قابل بخشش هستند که خداوند متعال آنها را در حکم بیاحترامی به خویش محسوب کرده است، زیرا حرمت انسان به منزله دیوار خانه خدا بوده و ریختن حرمت انسان مانند ریختن دیوار خانه کعبه است.
امامجمعه شاهین دژ بیان کرد: سفارش به اعمال نیکو و مواظبت از زبان و چشم از گناهان، تنها در دین اسلام نبوده و در کتابهای الهی دیگر همچون تورات و انجیل نیز این اعمال از وظایف هر انسانی در قبال دین و مذهب خویش است؛ لذا تمام انسانها در مقابل اعمال خویش مسئول بوده و در قیامت مورد بازخواست قرار میگیرد.
وی در پایان بیان کرد: برخی اعمال انسان مانند داشتن فرزند با ایمان یا وقف تنها منحصر به زمان حیاط وی نبوده و پس از مرگ او نیز دارای ثواب و پاداش اخروی است، و به سبب اینکه عمر انسان کوتاه است، او نیازمند برنامهای صحیح برای زندگی دنیوی و اعمال خویش است.