به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
دیدار رئیس پارلمان اتحادیه اروپا با رئیس جمهور و رئیس مجلس
مارتین شولتز، رییس پارلمان اتحادیه اروپا، برای تقویت گفتوگوها میان ایران و اتحادیه اروپا صبح روز شنبه برای سفری یک روزه به تهران آمد و با مقامات عالیرتبه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر روحانی در دیدار رییس پارلمان اتحادیه اروپا با بیان اینکه زمینهها برای گسترش و تعمیق همکاریهای مشترک ایران و اتحادیه اروپا فراهم است، گفت: ایران همواره به تمامی تعهدات خود، از جمله در توافق هسته ای پایبند بوده و به آن عمل خواهد کرد، اما این نکته حائز اهمیت است که طرف مقابل نیز باید نسبت به تعهدات خود و لغو تحریم های اقتصادی پایبند بوده و آن را به طور کامل، بهنگام و دقیق اجرا کند.
وی اظهار کرد: توافق برجام به عنوان سندی جمعی که حاصل کار با دقت و زحمت فراوان است، باید مورد مراقبت ویژه و تعهد کامل قرار گیرد.
رئیس جمهور در ادامه به موضوع ضرورت مبارزه با تروریسم به عنوان معضل جهانی اشاره کرد و گفت: اتخاذ تصمیم و بوجود آمدن اراده جدی برای مبارزه با تروریسم در جهان ضروری است.
وی اضافه کرد: اگر کشته شدن انسان های بی گناه با هر تابعیت و قومیتی برای ما همه یکسان باشد، همکاری ها برای جلوگیری از فعالیت تروریست ها بیشتر و مؤثرتر خواهد شد.
روحانی مبارزه با تروریسم، کمک به ملت های آواره و ستمدیده و ایجاد ثبات در مناطق ناآرام را یک وظیفه انسانی برای همگان دانست و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران صراحتاً اعلام می کند به عنوان کشوری که تجربه ای 37 ساله و تلخ از تروریسم داشته و خود قربانی ترور بوده است، به طور جدی و مصمم با تروریسم مبارزه می کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در خصوص جدیت برخی کشورهایی که امروز مدعی مبارزه با تروریسم هستند، تردید هایی وجود دارد، چرا که نمی شود هم ادعای مبارزه با تروریسم داشت و هم نسبت به غارت ها و جنایات تروریست ها بی تفاوت بود، گفت: خوشبختانه امروز فرصت های بیشتری برای گسترش همکاری ایران و اتحادیه اروپا در جهت کمک به ثبات در منطقه بوجود آمده است که باید از آن به خوبی استفاده کنیم، چرا که این ثبات به نفع تحول و توسعه اقتصادی همه کشورها خواهد بود.
شولتز نیز توافق ایران و 1+5 را فرصت استثنایی و فصل جدیدی در گسترش روابط ایران با اتحادیه اروپا دانست و گفت: ثابت شد که دیپلماسی بهترین راه حل اختلافات و راهی برای برای رسیدن به منافع مشترک است و توافق ایران با 1+5 نمونه موفقیت دیپلماسی است.
رییس پارلمان اروپا همچنین با اشاره به حضور و نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس وین در خصوص موضوع سوریه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران عنصر ثبات در منطقه ای آکنده از بی ثباتی است و در نتیجه تروریسم در سوریه، با موجی از پناهندگان در اروپا نیز مواجه هستیم و اکنون هدف اصلی و مشترک ما مبارزه با داعش است.
علی لاریجانی نیز در دیدار مارتین شولتز ضمن اشاره به نتایج منفی درگیری های موجود در منطقه برای کشورهای جهان، تصریح کرد: این جنگ ها و نتایج ناشی از آن، تاثیرات منفی بین المللی برای کشورها در بر دارد.
وی یادآور شد: امیدوار بودیم که ائتلاف صورت گرفته میان کشورهای جهان بتواند در این زمینه تاثیرات مثبت داشته باشد ولی متاسفانه تاکنون چیزی شاهد نبودیم.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد:زمان امپراطوری گری تمام شده و ایران هم در حدود 40 سال پیش درست به همین دلیل انقلاب کرد چون دیگر نمی توانست وجود حکام مستبد را تحمل کند و می خواست که رهبری از جنس خودشان در رأس کشورمان باشد.
لاریجانی به مشکل سوریه اشاره کرد و افزود: مشکلی سوریه این است که کشورهای دیگری می خواهند برای سرنوشت سوریه تصمیم بگیرند در حالیکه ما معتقدیم که مردم سوریه خود باید تصمیم بگیرند و انتخاب کنند و از همه قومیت ها در این تصمیم گیری نقش داشته باشند.
وی اظهار داشت: انتخابات در سوریه باید حتما استانداردهای بین المللی را داشته باشد و نظارت های لازم هم صورت پذیرد تا مردم سوریه بتوانند خودشان سرنوشت کشورشان را رقم بزنند و قبل از آن کشورها باید براساس منطق به دنبال راه حلی برای از بین بردن تروریست ها در این کشور باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار رییس پارلمان اروپا گفت: حل مسئله سوریه و سرنگونی داعش جزو علایق مشترک ما است و امیدواریم که بتوانیم با یافتن یک راه حل منطقی به این بحران ها در منطقه خاتمه دهیم.
رییس پارلمان اتحادیه اروپا نیز در این دیدار گفت: ایران از جمله کشورهایی است که در سیاسی شدن نسلی از مردم آلمان نقش موثری داشته است زیرا در زمانی که انقلاب اسلامی در حال شکل گیری بود، من نیز در تظاهرات ضدشاه در کشورم شرکت می کردم و با دقت مسائل سیاسی شما را دنبال می کردم.
رییس پارلمان اروپا با اشاره به بحران موجود در سوریه گفت: سوریه جراحت های سنگینی برداشته است و ما معتقدیم که کشورهای تاثیرگذار بر سرنوشت سوریه باید به یک تفاهم برسند و در یک راستا حرکت کنند و با یک گفتمان منطقی بتوانیم به این درگیری پایان دهیم و انتخاباتی با حضور همه قومیت ها در آن کشور برگزار کنیم.
اظهارنظر دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره کلیدواژه «نفوذ»
علی شمخانی شنبه شب در برنامه نگاه تلویزیونی شبکه یک سیما درباره هشدار رهبر معظم انقلاب نسبت به نفوذ در ابعاد مختلف با طرح این سوال که آیا نفوذ موضوع جدیدی است؟ گفت: وظیفه ای که امروز در مقابل ما قرار دارد وظیفه ای تاریخی است. انقلاب اسلامی به عنوان عرصه مقابله با سیاست های ظالمانه استکباری به شکل دائم به این مقابله ادامه می دهد. در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران، براندازی این نظام به مفهوم حمله نظامی، استحاله و نقد و استفاده از تجربیات در سایر کشورها همیشه در دستور کار دشمنان بوده است اما آیا هر تماسی با بیرون به مفهوم نفوذ است؟ ما باید هوشیار باشیم. بدترین راه مقابله با نفوذ، تنزل موضوع نفوذ به یک مساله جناحی برای حذف رقیب است، چیزی که در این ایام برخی اوقات رخ داده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره دستگیری چند نفر از فعالان رسانه ای به اتهام نفوذ و جریان سازی یا ادراک سازی افکارعمومی و این نظر که عنوان می شود پس از برجام این دستگیری ها با قصد تسویه حساب سیاسی بوده است و بزرگ نمایی صورت گرفته است، در کلام مجری وارد شد و گفت: من با این نظر موافقم.
وی ادامه داد: بحث نفوذ مهم است. اگر از شبیخون فرهنگی با وسعت فکری که ایجاد می کند فقط مبارزه با بدحجابی را بیرون بیاوریم، این تنزل دادن نظر رهبری است. نفوذ و اختلاف دو بحثی است که رهبری بعد از برجام به اشکال مختلف بیان کردند و درست هم هست. شرایط تاریخی در وضعیتی است که ایجاد اختلاف و نفوذ مبتنی بر تضعیف را دنبال می کنند. اینکه از رسانه نفوذ صورت می گیرد وجود دارد و یک اصل است ، اما نباید آنها را در خدمت و اختیار مقابله جناحی قرار دهیم. نباید کسی را فراتر از آنچه انجام داده متهم کنیم.
وی تاکید کرد: سدهای نفوذ در حوزه های سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد و دشمن با استفاده از یک نارضایتی کوچک، استفاده از خشکسالی و سیل حتی به دنبال نفوذ است و باید مراقبت را بیشتر کنیم. رهبری در ۱۳ آبان در دیدار با جوانان گفتند که نباید انتقاد، ما را از توجه به دشمن اصلی باز دارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: انتقاد و منتقد محترم است، به شرطی که از نیکویی های یک پدیده هم بگوید، اما خیلی جاها این نیست.
شمخانی ادامه داد: همانطور که رهبری گفتند ما در درون خودمان مشکلات ساختاری سیاستی و ناشی از تحریم داریم که باید کمک کنیم این مشکلات را حل کنیم. اینکه انرژی مان را برای زدن همدیگر استفاده کنیم، دینی و انقلابی و در خط رهبری نیست.
شمخانی در ادامه با بیان اینکه با همبرگر و مرغ سوخاری مخالف نیستیم اما با تابوشکنی مخالفیم افزود: ورود کی اف سی و مک دونالد می تواند منجر به شکل گیری دیپلماسی سیاه باشد.
وی با بیان اینکه ملت ایران ملت عاشورایی و ممکن است در ایران جوانان جین بپوشند و با دولت مخالف باشند اما در هیئتها حاضر می شوند و در ماه رمضان روزه می گیرند ادامه داد: در ایران گسست نسلی مصداقی ندارد.
شمخانی درباره توافق هستهای و دوران پسابرجام نیز گفت: اجرای برجام از زمان بندی مشخصی تبعیت می کند و در حال حاضر تمهیدات لازم برای پاکسازی ضایعات نطنز و فردو مهیا شده است اما هنوز هیچ سانتریفیوژی جمع نشده است.
شمخانی افزود: برای اجرای برجام منتظر اعلام نظر رسمی شورای حکام مبنی بر بسته شدن پرونده هسته ای ایران هستیم و اعلام این حکم اجرای برجام را روانتر می کند.
وی با تأکید بر اینکه باید گذشته را کنار گذاشت و به چگونگی اجرای برجام پرداخت به گونه ای که به انسجام ملی بینجامد افزود: ایران به سمت داشتن توان هسته ای قابل قبول و صلح آمیز حرکت خواهد کرد و نباید بعد از توافق و اجرای برجام نگاهی سهل انگارانه و یا مبتنی بر عدم اجرای برجام داشت بلکه باید راهکاریی برای اجرای هوشمندانه برجام در نظر گرفت.
وی از تشکیل نشدن هیئت نظارت بر اجرای برجام در کشور خبر داد و گفت: از آنجا که نظارت و اجرا بر قیود احکام شورای عالی امنیت ملی بسیار سخت و مستلزم ذکاوت بالایی است هنوز مشغول گزینش و انتخاب افراد هوشمندی برای این هیئت هستیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه اشاره ای به حملات چند ماهه و مستمر دولت سعودی علیه مردم یمن کرد و گفت: عربستان رکورد تاریخی تلخی برای خودش ثبت کرد و این جنایتهایش در ذهن جهان اسلام به عنوان رکورد مفتضح باقی می ماند.
وی افزود: سعودیها ماهانه با ده تا دوازده میلیارد دلار از هر طرف به یمن حمله می کنند و این کشور را در ظالمانه ترین محاصره اقتصادی قرار می دهند اما به چه نتایجی دست یافته اند.
دریابان شمخانی با اشاره به فاجعه تلخ منا و مسئول دانستن دولت سعودی در این زمینه گفت: فاجعه منا می شد رخ ندهد و اگر رخ داد از تلفات بیشتر جلوگیری می کردند بنا بر این آنها باید تضمین دهند که دیگر چنین حادثه ای تکرار نمی شود و درباره علت های حادثه نیز کمیته حقیقت یابی باید تشکیل شود.
وی درباره آخرین وضعیت رکن آبادی نیز افزود: وزارت خارجه در مورد رکن آبادی بیشتر انگیزه پیگیری دارد و البته موضوع آقای رکن آبادی موضوعی مبهم است و خبر جدیدی در دست نیست.
افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات با حضور رئیس جمهور
بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها روز یکشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی، رئیس جمهور کشورمان، در مصلای امام خمینی (ره) به طور رسمی گشایش یافت.
روحانی در سخنرانی افتتاحیه نمایشگاه اظهار کرد: فرصت مغتنمی برای همه ماست که در نمایشگاهی که به نام رسانه، مطبوعات خبرگزاری، پایگاه های خبری و نشریات مختلف برگزار شده است، تردیدی نیست که برای ورود در عصر جدید و در دنیای جدید ما نیاز به توسعه داریم، تردیدی نیست که برای ورود به توسعه، مسیر و راه آن رسانه است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی ادامه داد: برای یک کشور از داشتن یک رسانه یا رسانه ها مهم تر نهاد رسانه است، رسانه ای که دارای سوابق بلند، باهویت، با نگاه و با دیدگاه خاص خود باشد.
روحانی با تاکید بر این که کلمه تعطیل و توقیف باید آخرین کلمات در یک رسانه باشد، اظهار داشت: ما همان طور که نیازمند به نهاد رسانه هستیم، نیازمند به نظام مطبوعات هم هستیم. نظام مطبوعات شفاف، روشن با قوانین و مقررات روشن.
وی اضافه کرد: اگر قانون روشن باشد، هر روز جمعی با بدست آوردن یک کلمه و یک جمله نمی توانند با آزادی مطبوعات بازی کنند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: قانون و مقررات شفاف، تنبیه روشن و تشویق روشن است، در همه جای دنیا، آخرین قانون جزا و شدیدترین آن اعدام است و آن هم کشورهایی که دارای مجازات اعدام هستند؛ اولین مجازات اعدام نیست.
روحانی گفت: اولین مجازات جریمه است، اولین مجازات توقیف کوتاه مدت طرف در هر جرمی است یا زندان کوتاه مدت است، اولین مجازات که اعدام نیست.
وی ادامه داد: اگر بر فرض یک رسانه تخلف کرده و نهاد رسانه و نه یک نهاد دیگر گفته که متخلف است، ما وزارت ارشاد داریم، هیات نظارت و قوه قضاییه داریم تا نسبت به مطبوعات و آن پایگاه هایی که می توانند سخن بگویند، قضاوت کنند راجع به نشریه که آیا از خود سخن می گوید، از بیگانه سخن می گوید، به نفع کشور یا به نفع بیگانه حرف می زند؟ یک معیاری دارد.
رئیس جمهوری افزود: هر مامور امنیتی نمی تواند معیار برای مطبوعات و نشریات باشد، ما نیازمند به یک نظام، قانون، مقررات و یکسانی همه در برابر قانون هستیم.
روحانی ادامه داد:افتخار قانون اساسی ما و اسلام این است که می گوید همه افراد حتی رهبری معظم نظام در برابر قانون یکسان هستند، در کنار میز محاکمه قاضی، امام مسلمین و امیر مومنین با یک نفر دیگر برابر هستند، کنار هم می نشینند، این افتخار قضای اسلام است که همه در برابر قانون مساوی هستند.
وی افزود: مگر قابل تحمل است که در یک کشوری برخی از رسانه ها برای همیشه از تنبیه، توقیف و تعطیل و تهدید مصون باشند و یک حاشیه امن امنیتی دائمی برای آن ها مقرر باشد که نه تنها هر چه می خواهد بگویند بلکه گاهی هم به عنوان پلیس مخفی عمل کنند؟
رئیس جمهوری اضافه کرد: شما از برخی از نشریات می فهمید که فردا چه کسی دستگیر می شود، فردا کجا تعطیل می شود، آبروی چه کسانی باید رفته شود، ما نشریه داریم برای آگاهی مردم، بعد هم عده ای ادعای انقلابی گری دارند.
رئیس جمهوری اضافه کرد: ما برای آگاه کردن مردم، نشریه و رسانه داریم؛ بعد هم عده ای ادعای انقلابی گری دارند؛ انقلابی بودن یعنی چه؟ انقلابی بودن یعنی اخلاق مردم؛ ما انقلاب کرده اند تا اخلاق اسلامی در این کشور حاکم شود. مردم ما انقلاب کردند تا موازین اسلام در این کشور معیار باشد.
روحانی ادامه داد: مردم ما انقلاب کردند تا خون، آبرو و اموال مردم محفوظ بماند، انقلابی بودن یعنی دروغ نگفتن. آنچه که من می فهمم این است انقلابی بودن یعنی به دیگران تهمت نزنیم، یعنی چهره بزرگان این نظام که در انقلاب، دفاع مقدس و سازندگی کشور تلاش کردند را حفظ کردن.
وی اظهار داشت: انقلابی بودن یعنی به مردم امید دادن، یعنی به مردم اعتماد دادن؛ آیا از پایگاه یک بخش از حکومت به بخش دیگری از حکومت حمله کنیم، انقلاب و انقلابی گری است؟ یک وقتی می خواندیم در بعضی نوشته ها، هماهنگی راهبردی به عنوان یک اصل بسیار مهم برای وحدت جامعه و حکمرانی سالم ،حالا گاهی معکوس این جمله را مشاهده می کنیم، ناهماهنگی راهبردی؛ این بزرگترین خطری است که می تواند جامعه و کشور را تهدید کند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تمام مطبوعات و رسانه ها در برابر قانون باید یکسان باشند، اگر این گونه بود یعنی ما کشور انقلابی آن هم انقلاب اسلامی هستیم و اگر نبود، یعنی علیه یک انقلاب اخلاقی و اسلامی حرکت می کنیم.
روحانی با بیان اینکه دستگاه قضایی ما باید مامن جامعه باشد،گفت: هر چیزی اشکال داشته باشد، اگر نمک سالم باشد می شود جلوی فاسد شدن آن را گرفت اما اگر یک وقتی نمک فاسد شود خیلی کار سخت می شود.
وی تاکید کرد: دستگاه قضا پایگاه امن مردم است، همه مردم آن روزی که از همه اعم از دولت، روزنامه و حتی از عالم و استاد دانشگاه مایوس شوند، آنجایی که هیچ وقت، هیچ کسی نباید مایوس شود، باب عدل و درِ خانه قاضی است.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: قاضی به عنوان مامن جامعه است؛ بسیار مهم است که جامعه ما این احساس را داشته باشند؛ احساس امنیت، احساس عدالت و احساس یکسانی در سراسر دستگاه های کشور.
روحانی ادامه داد: قوه مقننه،قوه مجریه و بویژه دستگاه قضا؛ اگر عدالت یکسانی در جامعه برقرار شد آن گاه برای آگاهی جامعه بهتر می توانیم از فکر و اندیشه بهره برداری و استفاده کنیم.
رئیس جمهوری گفت: بزرگترین عمل ضد انقلابی ایجاد یاس است، آن مطبوعه، روزنامه و سایتی به معنای واقعی کلمه ضد انقلاب است که وقتی شما باز می کنید یک چیزی از شما کم می کند، صفحه اول آن را می خوانید یک چیزی از شما کم می کند، صفحه دوم را می خوانید چیز دیگری کم می کند؛ صفحه اول را می خوانید، امید و صفحه دوم، اعتماد را از شما می گیرد.
روحانی افزود: در مطبوعات و رسانه ها، انقلابی بودن ما آن است که اول واقعیت ها را به خوبی و درستی بیان کنیم و اگر یک کار بزرگی را ملت بزرگ ایران انجام داده، کار ملت را کوچک نکنیم.
وی ادامه داد: برخی رسانه ها با پول ملت و بیت المال اداره می شود، با پول بیت المال و حاکمیت علیه افتخار حاکمیت و با پول دولت علیه دولتی که منتخب مردم است، فعالیت می کنند.
رئیس جمهوری گفت: هیچ اشکالی ندارد کسی متقاضی یک روزنامه شود و با پول شخصی از اول تا آخر روزنامه، مخالف دولت بنویسد اما با اجازه چه کسی می خواهیم با پول مردم علیه راه مردم اقدام کنیم؟ پول مردم علیه مردم، نمی تواند برای جامعه قابل قبول باشد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: شما می توانید نقد کنید، انتقاد کنید و انتقاد حق همه است، حق مطبوعات و رسانه ها است، اما همان طور که در تابلوی این نمایشگاه آمده است، نقد و آن هم نقد منصفانه، البته باید پاسخ به آن نقد، مسئولانه، درست و صحیح داده شود، این قبول است.
روحانی اضافه کرد: همه ما باید نقادی کنیم، نقد به نفع ماست، دولت باید نقد شود، قوه قضاییه باید نقد شود، مجلس باید نقد شود، اسلام که بالاتر از آن می گوید النصیحه للائمه المسلمین، امام مسلمین هم باید نقد شود، منتهی نقد، نه اتهام، نه تخریب، نه تهمت و نه دروغ.
وی تاکید کرد: از روی دلسوزی انتقاد کنیم، بگوییم این کار خوب بود، این جایش اشکال داشت، اینجایش اگر این طور می شد، بهتر بود. بیاموزانیم و بیاموزیم، کاری کنیم که آینده بهتری در انتظار ما باشد.
وی با تاکید بر این که تعداد رسانه هایی که ناامیدی را تزریق می کنند، بسیار محدود است، گفت: آن ها که به نفع مردم تلاش و کوشش می کنند عددشان بسیار بالاست، من از همه آن ها تشکر می کنم؛ حامی باشد، منتقد باشد، هر لحنی که داشته باشد اما حتما نمی توانم از کسی که از اخلاق حرفه ای مطبوعات فاصله می گیرد، تجلیل کنم، حتما نمی توانم از کسی که بذر ناامیدی را در میان مردم می پاشد، تشکر کنم.
روحانی ادامه داد: همه ما بیاییم در این شرایط به فکر کشورمان، آینده و توسعه مان باشیم، شرایط امروز شرایطی است که می تواند در زمینه های مختلف، کشور را با سرعت قابل توجهی به سمت پیشرفت و توسعه هدایت کند.
وی ادامه داد: اولین امید، امید در شرایط پسابرجام، امید در شرایط پسا تحریم، استفاده از فضایی است که به وجود آمده، تمام خاصیت برجام ایجاد فضای مناسب برای امید، فعالیت و رونق است.
رئیس جمهوری تصریح کرد: اگر در پسابرجام، یأس را در جامعه منتشر کنیم، مردم را نسبت به آینده ناامید کنیم، هر روز داستان سرایی کنیم، هر روز مردم را بترسانیم، امروز از فوق حمله می کنند، فردا از یسار، پس فردا از یمین؛ از این حرف ها دست برداریم .
روحانی ادامه داد: بله همیشه باید مواظب باشیم، همیشه باید مراقب باشیم اما به چه دلیل مردم را بی جهت می ترسانیم، به چه دلیل تصویرهای سیاه را بر ای جامعه ترسیم می کنیم؟
وی گفت:بی تردید امروز بعد از 26 ماه شرایط بهتر از قبل است ، شرایط بین المللی ما بهتر است شرایط اجتماعی ما بهتر است، وحدت و انسجام ما بیشتر است، امید مردم به مشارکت بیشتر است و در شرایطی هستیم که مردم بیش از گذشته آماده حرکت اقتصادی هستند.
رئیس جمهوری ادامه داد: به طور طبیعی هر ملت و کشوری که رقبا و دشمنانی دارند، خودش را آماده می کند، اما مداوم فضای جامعه را مسموم کردن، برای اینکه نگذاریم از فضای پسا برجام استفاده کنیم، باید از این فضای به وجود آمده بهره برداری کنیم.
وی با تاکید بر حفظ انسجام و وحدت گفت: دوستی و برادری با انتقاد منافات ندارد، دوست باشید نقد بکنید، اما جامعه ما انقلابی بماند یعنی تهمت نباشد، یعنی دروغ نباشد، یعنی به صرف اتهام یک آقا یا یک دستگاهی قبل از دادگاه و محاکمه، آبروی مردم را نبریم. این خلاف قانون، اخلاق، قانون اساسی، خلاف اسلام و خلاف راه صحیفه سجادیه است که امروز به نام صاحب صحیفه سجادیه است.
اعلام خنثیسازی توطئه تروریستی در محرم از سوی وزیر اطلاعات
سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، روز سهشنبه در نشست خبری از کشف و خنثیسازی توطئه تروریستی دشمنان جمهوی اسلامی به ایران در ماه محرم خبر داد و گفت: با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) 14 نفر از عوامل تروریستی صفی آباد دزفول دستگیر شدند که هشت نفر از ضاربان اصلی آن در استان خوزستان بودند.
وزیر اطلاعات از ضربه به تیم تروریستی تیراندازی به فرمانداری و چند پاسگاه در شهر سوسنگرد خبر داد و گفت: این اقدام در 16 آبان ماه جاری انجام شد که عوامل آن تحت حمایت برخی از کشورهای مرتجع منطقه بودند.
وزیر اطلاعات ایام محرم و صفر را از مقاطعی دانست که جریان های تروریستی از آن برای ضربه زدن به برنامه های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با جدیت بیشتری استفاده می کنند و افزود: تحمل امنیت بی بدیلی که در جمهوری اسلامی ایران حکمفرماست برای دشمنان بین المللی و منطقه ای سنگین است . در طول سال های گذشته تمام توانشان را به کار گرفته اند و با حمایت از جریان های تروریستی تلاش کرده اند تا امنیت جمهوری اسلامی ایران را به چالش بکشند.
وی ادامه داد: به لطف پروردگار در سال های گذشته تیم های مختلفی را سربازان گمنام امام زمان (عج) در تور اطلاعاتی خود قرار داده اند که در جریان آن تعدادی از آنها و سرکردگان این گروه های تروریستی به هلاکت رسیده و یا دستگیر شده اند که بخشی از آنها با مصاحبه ها و گفت و گوهای خبری به استحضار ملت ایران رسیده است.
علوی اضافه کرد: فشار هایی که در جریان عملیات نظامی روسیه به جریان تروریستی وارد آمد باعث شد که دشمنان تلاش خود را برای به چالش کشیدن امنیت جمهوری اسلامی ایران مضاعف کنند و در یک حرکت شیطنت آمیز بی بی سی بیانیه ایمن الظواهری را قرائت کرد.
علوی توضیح داد: در این بیانیه از جریان های القاعده درخواست شده بود که اسلحه خود را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه روند که پس از بررسی ها مشخص شد این بیانیه مربوط به 7 الی 8 ماه پیش بوده که بی بی سی در آستانه ماه محرم آن را منتشر کرد.
وزیر اطلاعات ادامه داد: به دنبال آن وزارت اطلاعات حساسیت به خرج داد و کمیته عالی تکفیری با جلسات فشرده تر از ماه ها قبل از محرم به این موضوعات توجه جدی کرد و به تمام ادارات کل اطلاعات استان ها تذکر دادیم که تمام حرکات مشکوک را زیرنظر بگیرند.
علوی افزود: علیرغم تدارک زیاد دشمن برای انجام اقدامات تروریستی به لطف خدا و هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) تمامی حرکات و توطئه های آنها خنثی شد.
وی خاطرنشان کرد: به لطف خدا در ایام عاشورا جای جای کشور از امنیت کامل برخوردار بود و با عنایت امام زمان (عج)، ادعیه رهبر معظم انقلاب و همکاری دستگاه های اطلاعاتی سپاه، نیروی انتظامی، بسیج، ارتش و دستگاه قضایی توطئه ها خنثی شد.
اظهارات ظریف درباره پیگیری فاجعه منا و کمیته نظارت بر اجرای برجام
وزیر امور خارجه کشورمان روز سهشنبه درباره کمیته نظارت بر اجرای برجام گفت: تشکیل کمیته نظارت بر اجرای برجام به عهده شورای عالی امنیت ملی است و رییس جمهوری و سایر اعضای شورا به زودی این کار را انجام خواهند داد.
وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر مشغول پیگیری دستورات مقام معظم رهبری و ضرورتهای برجام هستیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری وضعیت مفقودان فاجعه منا گفت: به مذاکرات در این زمینه ادامه می دهیم. در حال جمع آوری مستنداتی در این زمینه هستیم و تاکید کرده ایم باید بررسی صورت گیرد تا مشخص شود چه اتفاقی افتاده و حقوق جان باختگان و خانواده های انان حفظ شود.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: پیگیری های ما ادامه دارد ولی متاسفانه دولت عربستان سعودی همکاری کافی نداشته است . هم اکنون با کشورهای دیگر مشغول مذاکره هستیم تا ببینیم چه اقدامی می شود انجام داد.
برگزاری نشست خبری سخنگوی دولت
محمد باقر نوبخت روز سهشنبه در نشست خبری خود که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد در پاسخ به این سؤال که پس از صحبت های رئیس جمهوی در آغاز بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات رییس قوه قضاییه موضع گیری کردند، با تشکر از رئیس قوه قضائیه به دلیل همکاری با دولت گفت: شاید هیچ یک از مقاطع گذشته به این حد هماهنگی و همدلی بین مسئولان قوا وجود نداشته است و این دوره یکی از دوره های خوب همدلی و هم رایی بین مسئولان به ویژه قوه قضاییه است.
وی در پاسخ به این سؤال که یک برنامه تلویزیونی اتفاقاتی را در آذربایجان به وجود آورده، رئیس جمهوری در این زمینه چه برنامه ای دارند؟ گفت:این اتفاق باعث تاسف است که یک کم توجهی از سوی یک برنامه طنز و برای کودکان باعث آزردگی بخشی از ملت بزرگ کشورمان شد.
نوبخت افزود: مردم آذربایجان آن قدر برای کشور محترم هستند و خدماتی را برای کشور در زمان جنگ تحمیلی انجام داده اند که تواضع مسئولان را بیش از پیش می کند؛ همانطور که انتظار می رفت نسبت به عدم توجه به این برنامه از سوی مسئولان سازمان صدا و سیما برخورد جدی صورت گیرد، شاهد بودیم که مسئولان صدا و سیما عذرخواهی کردند.
وی ادامه داد: رئیس جمهوری به عنوان مدافع ملت، همواره کنار همه قومیت ها قرار دارند و امیدواریم با اشاره به این که مسئولان سازمان صدا و سیما به خوبی نسبت به این اقدام واکنش مناسب انجام می دهند، چنین اقدامات مسئولانه و شایسته را تقویت کنیم.
نوبخت در پاسخ به این که دولت برای رفع مشکلات زائران عتبات عالیات چه اقداماتی را انجام داده است؟ گفت: استقبال گسترده شیعیان و مردم کشورمان باعث شد تا تدارکاتی برای هر چه بهتر برگزار شدن زیارت زائران فراهم شود.
وی افزود: ستاد خاصی برای این منظور تشکیل شد تا همه جوانب را مورد بررسی قرار دهد که زائران با چه مشکلات احتمالی مواجه هستند و کار خوبی که امروز رسانه ملی انجام داد این بود که نحوه حضور و گذرگاه های عبوری و مسیر نجف تا کربلا و محل استقرار موکب ها را به خوبی نشان دادند و امیدواریم سفر خوبی برای همه زائران فراهم شود.
سخنگوی دولت اظهار کرد: البته برادران و خواهران اهل سنت هم در روز اربعین حسینی برای زیارت عتبات عالیات حضور دارند که امیدواریم همبستگی خوبی بین شیعیان و اهل سنت همانند گذشته برقرار باشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به وضعیت لایحه شفاف سازی هزینه انتخاباتی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این لایحه در دولت به تصویب رسیده و در هفته آینده که نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حضور خواهند داشت با قید فوریت مطرح می شود.
نوبخت افزود: البته همدلی به این منظور نیست که همه قوا در همه مسایل یک نظر باشند و ممکن است در یک پرونده نیز دو قاضی عینا یک رای را صادر نکنند، بنابراین ضمن این که اصل 57 قانون اساسی که تفکیک قوا را مشخص کرده است، باید توجه داشت در اصل 113 قانون اساسی نیز جایگاه ویژه ای برای رئیس جمهوری قائل شده است که بعد از رهبر معظم انقلاب عالی ترین مقام کشور رئیس جمهور است.
وی اضافه کرد: هم مسئولیت اجرای قانون اساسی و هم مسئولیت قوه مجریه با رئیس جمهوری است و در خصوص موضوعات گفته شده ایشان تشخیص دادند و نظر خود را در جمع اصحاب رسانه بیان کردند و دولت در جهت پیگیری های دغدغه ها و نگرانی های رئیس جمهوری موضوع را در دستور کار قرار خواهد داد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این که هر یک از قوا در موضوعی نظری داشته باشند، محترم است به ویژه بعد از برجام که موفقیت ملی برای ایرانیان بود توانستیم نه تنها تحریم ها را از دوش مردم برداریم بلکه حقوق هسته ای که چرخه تکامل این صنعت در داخل ادامه داشته باشد نیز از سوی مجامع رسمی جهانی مورد تایید قرار گرفت.
نوبخت در پاسخ به این سوال که کمیته نظارت بر اجرای برجام چه زمانی تشکیل می شود؟ گفت: شورای عالی امنیت ملی به عنوان نهاد رسمی، موضوع پرونده هسته ای را از پیش دنبال می کرد و مصوبه این شورا نیز در مورد چگونگی اجرای برجام عملیاتی است.
وی افزود: این کمیته از سوی شورای عالی امنیت ملی معرفی می شود. جلسه اخیر شورا یکشنبه بود و در طول هفته جلسه دیگری تشکیل می شود که یکی از موضوعات اصلی تعیین کمیته نظارت بر اجرای برجام است.
سخنگوی دولت همچنین درباره آخرین پیگیری ها نسبت به فاجعه منا گفت: در این خصوص گروه کارشناسی ایران در قالب سازمان حج و زیارت به عربستان سفر کردند تا در خصوص شناسایی مفقودان اقدام شود.
نوبخت با ابراز امیدواری برای تشکیل کمیته حقیقت یاب با همکاری عربستان، ادامه داد: برای استیفای احقاق حقوق تضییع شده ایرانیان از همه ابزارهای رسمی و غیررسمی استفاده می شود.
پاسخ شمخانی به سخنان وزیر دفاع آمریکا
دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه با حضور در نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سخنان وزیر دفاع آمریکا گفت: نفوذ ایران در منطقه ناشی از حضور نیروی زمینی نیست، حضور ایران، ارتباط با مردم منطقه است و نه ارتباط تشکیلاتی به اسم نیروی زمینی.
وی افزود: به دلیل شعار ضد استکباری، انقلاب اسلامی ایران پایگاهی در میان مردمی که از استبداد و استکبار داد و فغان برده، پیدا کرده اند و این را کسی نمی تواند تصنعی بدست آورد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: این مسئله با پول و دلار و ریال بدست نمی آید، این با خون شهیدانی چون شهید همدانی و دفاع صادقانه از تئوری های ضد استکباری بدست می آید و این گونه نیست که کسی توصیه بکند و باید حضور زمینی پیدا کنیم و فردا با این نسخه درمان درد کنند.
درباره اجلاس وین 2 گفت: جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وین 2 دنبال این است که مشخص شود تروریست کیست و چگونه می توان بستری را فراهم کرد که مردم سوریه بتوانند برای سرنوشت شان تصمیم بگیرند.
ایران در اجلاس وین به منظور دفاع از حقوق ملت سوریه از راهبرد همیشگی خود دفاع می کند و راهبرد ایران برای حل معضلات منطقه و سوریه که معضلات تزریقی به منطقه است و ذاتی و بومی نیست، راه حل های سیاسی بوده است.
شمخانی در پاسخ به سوالی درباره هشدار رهبری برای نفوذ دشمن در حوزه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در پسا تحریم مطرح کرده اند شورای عالی امنیت برای شناسایی این راه های نفوذ و مقابله با آنها برنامه ای دارد؟ گفت: نفوذ چیز جدیدی نیست.
وی تصریح کرد: دشمنی استکبار با ما یک دشمنی است که غیرقابل حل است. به طور قطع غرب و آمریکا به دلیل عدم حضور در ایران به یک شکلی باید این خلاء را پر کنند و از ابعاد مختلف به دنبال شناخت واقعیت جامعه ایران و تدوین بعضی اقدامات علیه آن هستند.
دبیرشورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: حتما این مدنظر همه مسئولان جمهوری اسلامی ایران است؛ در این که موضوع نفوذ موضوع ترکیبی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است به آن باور دارند و منطقی تنظیم می کنند که چگونه باید با آن مقابله و از جامعه ایران صیانت کرد که در این راستا خبرنگاران نقش مهمی دارند.
شمخانی در پاسخ به این سوال که دشمنان به دنبال محدود کردن برنامه دفاعی ایران و در برجام هم دنبال این موضوع بود که نتوانست اگر بازهم مجدد دنبال این موضوع باشد واکنش ایران چه خواهد بود؟ گفت: جمهوری اسلامی ایران 37 سال مبتنی بر توان ذاتی، توان دفاعی خود را توسعه داده است و هیچ کندی و کاهش سرعتی نسبت به تولید قدرت بازدارندگی به مفهوم دفاع از جمهوری اسلامی ایران در حوزه نیروی مسلح از طرف هیچ کسی قابل پذیرش نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به پرسشی در خصوص تشکیل کمیته صیانت از برجام، گفت: قرار شد فردا جلسه ای در شورای امنیت ملی برای بررسی و به نتیجه رسیدن این موضوع تشکیل شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص ورود شورای عالی امنیت ملی به موضوع خبرنگاران بازداشتی نیز گفت: این موضوع در حال مدیریت شدن است. این اقدام به شکلی صیانت از سلامت خبرنگاران است. شاید برخی از اقدامات ناخواسته توسط برخی افراد صورت گرفته که در گردابی افتادند که این گرداب مفید نیست.
شمخانی تاکید کرد: کسی قصد انهدام و یا خدای نکرده تضعیف کسی را نخواهد داشت. این خط مشی جمهوری اسلامی ایران نیست اما به طور قطع جامعه گسترده، شریف و زحمت کش و کم خواه خبرنگاری ما نیازمند به صیانت است.
ابلاغ توصیههای 4 گانه رهبرانقلاب درخصوص اقتصاد مقاومتی به جهانگیری
معاون اول رئیس جمهور روز سهشنبه در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی از ابلاغ رهنمودها و توصیههای رهبر معظم انقلاب برای اجرای موفقیتآمیز سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی خبر داد که متن ان به شرح ذیل است:
1- رویکردهای اقتصاد مقاومتی (عدالت بنیانی، مردمی بودن، دانش بنیانی، درونزایی و برونگرایی) در همه ی برنامه ها( از جمله برنامه ششم توسعه و بودجه سنواتی) و فعالیت های دستگاه های اجرایی حاکم گردیده و اجرای اقتصاد مقاومتی تنها منوط به این برنامه ها نگردد. باید اطمینان حاصل شود که کلیه اقدامات دستگاه ها منطبق با این سیاست ها است.
2- برنامه اقتصاد مقاومتی نباید برنامه ای مجزا از برنامه ششم توسعه باشد. برنامه اقتصاد مقاومتی باید در قالب برنامه ششم توسعه تدوین و پیگیری گردد. در ابلاغیه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه بر این موضوع تاکید شده است.
3- تعیین نقش دستگاه های اجرایی و مناطق جغرافیایی، زمان بندی اجرایی پروژه ها و اهداف کوتاه مدت (تاپایان دولت یازدهم)، میان مدت (پایان برنامه ششم) و بلند مدت (انتهای چشم انداز بیست ساله) صورت پذیرفته و کلیه دستگاه های اجرایی نسبت به آن پاسخگو شوند.
4- به حرکت درآوردن و تعیین نقش آحاد جامعه جهت مشارکت در فعالیت های اقتصادی و توانمند سازی آنها و بکارگیری کلیه ظرفیت های کشور به ویژه جوانان مورد توجه قرار گرفته و برنامه ها تنها ناظر بر بخش های دولتی نباشد.
دیدار جمعی از رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با رهبر انقلاب
رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه در دیدار رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها جلسات با دانشگاهیان را یکی از بهترین و شیرین ترین جلسات توصیف کردند و با اشاره به جایگاه علم به عنوان ابزار پیشرفت و اقتدار، افزودند: دانشگاه مهمترین مرکز تربیت مدیران آینده کشور است به گونه ای که عملکرد مناسب و یا غیر مناسب دانشگاهها در این زمینه، آینده کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برنامه ریزی غربی ها برای کشورهای باصطلاح جهان سوم، بمنظور تربیت مدیرانی براساس تفکر و سبک زندگی غربی از طریق دانشگاهها افزودند: آنها در اجرای این طراحی خود در ایران، به دلیل هویت ایرانی و همچنین گسترش و تعمیق تفکرات اسلامی و دینی در میان دانشجویان و دانشگاهیان با مشکل مواجه شدند و بعد از نهضت اسلامی در سال 1341 نیز یک حرکت عظیم و رو به رشد دینی در دانشگاهها آغاز شد.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: پیروزی انقلاب اسلامی که همچون زلزله ای برای دنیای غرب و شرق آن روز بود، تأثیر بسیار زیادی در دانشگاهها گذاشت و بسیاری از فداکارترین و صادق ترین یاران انقلاب از متن دانشگاهها بودند.
ایشان با اشاره به شرایط دانشگاهها در 37 سال گذشته و فراز و فرودها و حضور سلایق گوناگون داخل نظام و جریانهای مختلف فکری در دانشگاهها، خاطرنشان کردند: اکنون مهمترین سؤال این است که دانشگاهها با استفاده از این میراث تاریخی و علمی و تجربه گرانقدر انقلاب اسلامی، چگونه می توانند در شکل گیری «تمدن نوین اسلامی» که همان «جامعه آرمانی اسلام» است، نقش آفرینی کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، مسئولان آموزش عالی و رؤسای دانشگاهها و مراکز علمی را به تفکر و تعمق در این خصوص فراخواندند و گفتند: باید تمام برنامه ها و مسیر حرکت دانشگاهها در جهت نقش آفرینی در ایجاد تمدن نوین اسلامی باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای لازمه حرکت در این مسیر را، اطلاع دقیق و میدانی مسئولان وزارت علوم و بهداشت از شرایط واقعی دانشگاهها دانستند و تأکید کردند: نباید فقط به گزارش ها بسنده کرد بلکه باید خروجی ها را بصورت میدانی مورد بررسی قرار داد تا متوجه شد که اهداف مورد نظر تا چه حد محقق شده اند.
ایشان وجود نیروهای مستعد را برای حرکت علمی، مهم خواندند و خاطرنشان کردند: مهمتر از نیروهای مستعد، جهت گیری علمی است، زیرا اگر جهت گیری علمی، صحیح و در چارچوب اخلاق و معنویت نباشد، تبعات زیادی را بوجود خواهد آورد.
رهبر انقلاب اسلامی، «استعمار» و «بمب اتم» را دو نمونه تاریخی از نتایج قرار گرفتن علم در مسیر غلط دانستند و افزودند: باید همواره مراقب باشیم تا اخلاق و معنویت در کنار علم قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر به موضوع تولید اورانیوم بیست درصد به دست دانشمندان جوان ایرانی اشاره کردند و گفتند: در مقطعی سوخت راکتور تهران که برای تولید رادیو دارو است، رو به پایان بود و غربی ها شروط خفت باری برای تحویل این سوخت مطرح کردند اما جوانان با استعداد و مؤمن ما با تلاش شبانه روزی، اورانیوم بیست درصد را تولید و نیاز کشور را برطرف کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه سخت ترین مرحله غنی سازی اورانیوم، تا میزان بیست درصد است و دستیابی به غنی سازی بالاتر از آن تا نود و نه درصد براحتی امکان پذیر است، گفتند: علت دستپاچگی غربی ها در قضیه هسته ای، همین موضوع بود . البته اگر آنها همان موقع سوخت راکتور تهران را تحویل می دادند، ما به دنبال غنی سازی بیست درصد نمی رفتیم.
رهبر انقلاب اسلامی، «سرعت پیشرفت علمی» را برای جبران عقب ماندگی ها و همچنین استمرار حرکت علمی، بسیار ضروری و اساسی خواندند و گفتند: متأسفانه برخی که خود دانشگاهی هستند، در دانشگاهها به دانشجویان می گویند که این پیشرفتهای علمی دروغ است! اگرنادرست است، پس چرا مرکز تحقیقات رژیم صهیونیستی از پیشرفت علمی ایران ابراز نگرانی می کند؟
حضرت آیت الله خامنه ای به لزوم نقش آفرینی دانشگاهها در اقتصاد مقاومتی از طریق شرکت های دانش بنیان نیز اشاره و درخصوص اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کردند: درخصوص اجرای اقتصاد مقاومتی آن چیزی که باید اتفاق بیفتد هنوز اتفاق نیفتاده است و مسئولان دولتی تازه، گزارشی درباره برنامه های در نظر گرفته شده برای اجرای اقتصاد مقاومتی به من داده اند.
ایشان در ادامه به موضوع مسائل فرهنگی در دانشگاهها نیز اشاره کردند و با انتقاد از برخی اقدامات انجام گرفته، گفتند: برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفته اند و برای توجیه کار غلط خود می گویند، دانشجویان باید شاد باشند!
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: شاد بودن برای هر محیطی خوب است، اما به چه قیمتی؟ به قیمت برگزاری مراسم و اردوهای مختلط؟ مگر غربی ها از اختلاط چه بهره ای جز جنایات کنونی جنسی برده اند که ما بدنبال پیروی از همان شیوه ها هستیم.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه کار فرهنگی ماهیت دیگری دارد، گفتند: مسئولین فرهنگی دانشگاهها بفهمند چه می کنند؟ کار فرهنگی صحیح این است که انسان مؤمن، متخلق، انقلابی، معتقد به آرمانها، دوستدار کشور و نظام اسلامی و دارای بصیرت و عمق دینی و سیاسی تربیت شود.
ایشان بصیرت دینی و سیاسی را برای جوانان و جلوگیری از لغزشها بسیار مهم خواندند و خاطرنشان کردند: علت لغزش بسیاری از افراد در فتنه 88 ، که انسانهای بدی هم نبودند، نداشتن بصیرت بود. هنگامی که طرف مقابل می گوید «انتخابات بهانه است و اصل نظام نشانه است»، فرد معتقد به نظام چه باید بکند؟ اگر بصیرت نباشد، وظیفه ی لحظه ی نیاز انجام نخواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای خود کم بینی را بزرگترین خطر خواندند و افزودند: خود کم بینی و دست کم گرفتن توانایی و قدرت ملت و کشور باعث می شود، در شرایطی که همه به قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اذعان دارند، فردی در داخل بگوید «ما کسی نیستیم و منزوی هستیم!»
ایشان تربیت جوانان معقتد به استقلال فکری، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را از دیگر کارهای فرهنگی لازم در دانشگاهها دانستند و گفتند: خبرهایی که به من از برخی دانشگاهها می رسد و امیدوارم که درست نباشند، بر خلاف این موارد است بگونه ای که تشکل های مؤمن و انقلابی و خوش فکر را تحت فشار قرار می دهند.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به مسئولان وزارت علوم و بهداشت و رؤسای دانشگاهها تأکید کردند: باید به جوانهای انقلابی و مؤمن، خوش روحیه، متدین و دارای عزت نفس میدان بدهید بگونه ای که فضا دست آنها باشد.
حجتالاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام و المسلمین صدیقی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
رحیم پور ازغدی نیز پیش از خطبهها با موضوع «خروج از خط امام(ره)» سخنرانی خواهد کرد.