به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در میان روزها و هفتههای سال، هفتهای وجود دارد با نام «هفته قرآن و دانشگاه». اتفاق فرخندهای که با نظر اعضای شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها در سال 1389 در بزرگداشت علامه طباطبایی افتاد و چنین هفتهای تصویب شد.
بیست و چهارم آبانماه سالروز درگذشت علامه طباطبایی خالق المیزان است. به همین دلیل هر ساله از 18 تا 24 آبانماه را به نام هفته قرآن و دانشگاه نامگذاری کردهاند.
سکوت دانشگاهها
امسال که شش سال از زمان ابلاغ این هفته میگذرد، «سکوت» میتواند تعریفی برای فعالیتهای دانشگاهها در این هفته باشد. شاید با کم و کمتر شدن برنامهها، بسیاری از دانشجویانی که در دانشگاهها مشغول تحصیل هستند، حتی چنین چیزی را متوجه نشده باشند.
یکی از مسئولان که نخواست نامش فاش شود، اظهار کرد: از ما خواستهاند وقتی این هفته بزرگ داشته نمیشود، پس حرفی هم از آن به میان نیاید.
برخی دیگر از مسئولان نیز نظرشان این بود که چون کاری برای این هفته انجام نمیشود بهتر است در بوق و کرنا نشود.
از بین دانشگاهها، تعداد معدودی بودند که اقدام به اعلام برنامههایشان برای این هفته کردند؛ اکثریت هم برنامههایی بودند که به دلیل نداشتن ارزش خبری لازم، قابلیت رسانهای شدن نیز پیدا نکردند.
نبود برنامهای ویژه این ایام
حسین افتخاریان، قائم مقام مرکز قرآن و عترت نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها و مسئول جشنوارههای نهاد خبر در گفتوگو با ایکنا خبر از ابلاغ برنامههای هفته دانشگاه و قرآن به دانشگاهها داد و اصلیترین برنامه این هفته را جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور دانست که البته این جشنواره پیشتر برنامهریزی شده بود و برنامهای نبود که خاص این ایام در نظر گرفته شده باشد.
دانشگاه آزاد نیز برنامههای شاخصی ویژه این هفته در نظر نگرفت. عبدالرضا صادقی، مدیرکل فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در مورد برنامههای این هفته به برنامههای جاری این دانشگاه اشاره کرد و به آغاز ثبت نام جشنواره هنر، ادبیات و پژوهشهای قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی از جمعه 15 آبانماه اشاره کرد که البته در بازه زمانی هفته قرآن و دانشگاه قرار نمیگرفت.
جعفر رشیدپور، مسئول پشتیبانی فعالیتهای دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز به برنامه مشخصی در این رابطه اشاره نکرد و بهطور کلی گفت: آییننامهای را از طرف وزارتخانه برای دانشگاهها ارسال کردهایم و تلاش داریم یکسری دستورالعمل و کارهایی که در حوزه قرآن و عترت میشود انجام داد را آغاز و انجامش در همین هفته باشد.
هفتهای که باید بهانهای برای رونق برنامههای قرآنی در دانشگاهها میشد میرود تا به طور کلی به دست فراموشی سپرده شود. و حتی مسئولانی که در جلسات شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی در دانشگاها حضور دارند نیز ترجیح میدهند حرفی از آن به میان آورده نشود.