کد خبر: 3453480
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸
احمدی:

تجلیل از حافظان و قاریان قرآن به منزله تکریم و ترویج قرآن است

گروه فعالیت‌های قرآنی: نماینده ایران در مسابقات حفظ قرآن کشور اردن و حافظ شرکت‌کننده در مرحله استانی اوقاف قم گفت: تکریم حافظان و قاریان قرآن به منزله تکریم و ترویج قرآن است البته فعالان قرآنی باید مراقب باشند مادی گرایی در آنان رسوخ نکند.

محمدرضا احمدی، نماینده ایران در مسابقات حفظ قرآن کشور اردن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، گفت: سطح رقابت‌های حفظ در مرحله استانی فوق‌العاده بالاست و من حقیقتا در مرحله استانی رقابت‌هایی در این سطح ندیده بودم.
وی اظهار کرد: مسئولان اوقاف استان برنامه‌ریزی دقیقی داشتند و تمامی مؤلفه‌های لازم برای برگزاری یک مسابقه در سطح بالا و خوب فراهم است، قرعه‌های مسابقات خوب بود، استفاده از داوران بین‌المللی نشان می‌دهد که اهتمام زیادی به سطح کیفی این رقابت‌ها وجود دارد همچنین برپایی افتتاحیه و اختتامیه نشانگر عزم و اراده مسئولان اوقاف در تکریم قاریان و حافظان استان است.
احمدی با تأکید بر رقابت‌های فشرده و سنگین در این دوره از مسابقات تصریح کرد: ما انتظار داریم متقابلا سهمیه استان قم هم در ورود به مسابقات کشوری بیشتر شود.
نماینده ایران در مسابقات قرآن اردن در سال 94 گفت: حافظان و قاریان قرآن به نوعی بروزدهنده و ظهور دهنده مفاهیم قرآنی در جامعه و الگویی برای دیگران محسوب می‌شوند بنابراین باید رفتار و گفتار و خلق و خوی آنها هم مطابقت با قرآن داشته باشد تا بتوانند تأثیر لازم را داشته باشند.
وی افزود: متأسفانه گاهی شاهد نگاه مادی گرایانه در فضای قرآنی و مسابقات هستیم که باید اصلاح شود و این فضا را اخلاقی‌ترکنیم البته این به معنای آن نیست که مسئولان نباید قراء و حفاظ را تکریم کنند.
احمدی بیان کرد: توقع از مسئولان وجود دارد که افراد قرآنی را معرفی و تجلیل کنند و به الگوسازی آنان مبادرت داشته باشند زیرا الگوکردن یک قاری و حافظ بزرگ نشان دادن یک شخص نیست بلکه ترویج گرایش به قرآن در میان مردم است شبیه کاری که در مقطعی با حضور کسانی مانند محمدحسین طباطبایی صورت گرفت و بسیاری از حافظان کنونی قرآن از موج آن حرکت به این سمت رو آورده‌اند.
احمدی  تأکید کرد: نوجوانان و جوانان کمال‌گرا هستند و اگر الگوهای مثبت به آنان نشان ندهیم جذب الگوهای دیگری می‌شوند از این رو تکریم و تجلیل از فعالان قرآنی حرکت به سمت قرآنی ساختن جامعه است البته همان‌طور که تأکید شد قاریان و حافظان هم نباید فضای برگزاری مسابقات و فضای قرآنی را به سمت مادیگرایی سوق دهند.
یادآور می‌شود این مسابقات در رشته‌های حفظ کل، 20، ده و 5 جزء همچنین قرائت تحقیق و ترتیل برگزار می‌شود و اذان نیز در مسابقاتی جداگانه انجام خواهد شد و در مجموع 35 نفر به مرحله کشوری راه می‌یابند که برای اولین‌بار یک نفر از بانوان و یک‌نفر از آقایان در این رشته به مسابقات کشوری خواهند رفت.
همچنین داوری این مسابقات برعهده آقایان دهدشتی، شهیدی‌پور، حشمتی، اقایی، سعیدیان بخش مردان است و مهکام نیز مسئولیت هیئت داوری را برعهده دارد.
شایان ذکر است این مسابقات در سال جاری و در استان قم، یادبود پیشکسوت قرآنی، مرحوم استان رنجبر برگزار می‌شود.

captcha