کد خبر: 3453704
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷

حکمت، گمشده مؤمن است

گروه اجتماعی: سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با بیان این که حکمت در فرهنگ و پیشینه ایرانیان یک نقش برجسته دارد، گفت: حکمت، گمشده مؤمن است و به هر کسی حکمت بدهیم در واقع به وی خیر کثیر داده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، یوسف شاه‌حسینی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه، صبح امروز 26 آبان در هفتمین نشست شورای اداری استان گفت: هر جامعه‌ای که عقلانیت و همدلی را مورد توجه قرار داده حتما در راه پیشرفت و ترقی قرار گرفته و در این میان اگر در جایی مشکلی پدید آمده بی‌گمان این دو مؤلفه مورد غفلت قرار گرفته است.

وی افزود: دو مؤلفه عقلانیت و همدلی در ادبیات دینی و متون تاریخی نیز دیده می‌شود و می‌توان از آن به عنوان مدیریت حکیمانه یاد کرد.

سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری با اشاره به این نکته که در حکمت نیز دو مؤلفه عقلانیت و همدلی نقش تعیین کننده دارد اظهار کرد: حکمت در فرهنگ و پیشینه ایرانیان یک نقش برجسته دارد، حکمت گمشده مومن است و به هر کسی حکمت بدهیم در واقع به وی خیر کثیر داده‌ایم.

وی در ادامه افزود: یونسکو هر دو سال یک بار جایزه‌ای با عنوان اخلاق درعلم و فناوری به دانشمندانی اهدا می‌کند که فعالیت‌های برجسته‌ای در زمینه ترویج اخلاق در حوزه علم و فناوری انجام داده‌اند و میان علم و اخلاق آشتی ایجاد کرده است.

شاه‌حسینی به شرح عقلانیت و جایگاه آن در مدیریت حکیمانه پرداخت و گفت: عقلانیت یعنی مصلحت‌اندیشی، غایت‌اندیشی، اولویت‌اندیشی و تجربه‌اندیشی و در مدیریت حکیمانه عقلانیت به معنای وسیع آن وجود دارد.

وی افزود: ویژگی دوم حمکت نیز همدلی است در اینجا همدلی به معنای انسجام، تعاون و احساس نیاز ارتباط با دیگری وجود دارد نگاه حکیمانه نگاهی اندام‌وار است که در آن همه عناصر با یکدیگر در ارتباط هستند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری تصریح کرد: عقلانیت بدون همدلی پیش برنده نیست و همدلی بدون عقلانیت نیز چنین حکایتی دارد، بنابراین اگر جامعه‌ای به این دو تعهد عملی داشته باشد حتما دستیابی به توفیق برایش آسانتر خواهد بود.

captcha