کد خبر: 3462882
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
رئیس‌جمهور:

پاسخ به ندای پیامبر(ص) در گرو وحدت و گسترش مودت اسلامی است

گروه سیاسی: دکتر روحانی در آئین افتتاحیه بیست‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: فریاد جهان اسلام باید فریاد پایان خشونت و آغاز همکاری و کمک به یکدیگر باشد؛ امروز پاسخ به ندای پیامبر(ص) در گرو وحدت، پرهیز از خشونت و گسترش مودت اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز، یکشنبه 6 دی‌ماه، در آئین افتتاحیه بیست‌ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اظهار کرد: امروز در شرایطی میلاد رسول اکرم(ص) را جشن می‌گیریم که از هر زمان دیگری به راه و سیره و اخلاق آن بزرگوار برای زندگی، تمدن، وحدت، قدرت، توسعه و پیشرفت خود نیاز داریم.
وی با بیان اینکه امروز چهره پیامبر(ص) در میان افکار جهانی مظلوم‌تر از گذشته است، گفت: اگر روزی فکر و غصه ما این بود که متجاوزان و قدرت‌های خارجی و دشمنان اسلام به جان مسلمان‌ها افتاده‌اند و کشوری از کشورهای اسلامی را اشغال کرده‌اند، متأسفانه امروز در جمع کشورهای اسلامی، کشوری به کشور دیگر می‌تازد و بمب و موشک را بر سر مردم بی‌گناه و مظلوم می‌ریزد و یا گروه‌ها و گروهک‌هایی به نام دین و اسلام و جهاد تیغ بر رخ مسلمین می‌کشند و چهره پیامبر را مشوه به جهانیان معرفی می‌کنند.
رئیس‌جمهور اظهار کرد: هیچ‌گاه فکر نمی‌کردیم در جهان اسلام متجاوز و اشغالگر اصلی یعنی رژیم صهیونیستی از اخبار جهان اسلام فراموش شود و آنچه مطرح می‌شود، کشتار مسلمانان به دست مسلمانانی است که بر روی پرچم آنها نام مبارک «الله» و پیامبر اسلام (ص) نقش بسته است.
روحانی ادامه داد: به جای اینکه دشمن، متجاوزان و ابرقدرت‌ها را نماد خشونت و خونریزی معرفی کنند، جایی در داخل دنیای اسلام گروه‌هایی عملا و به صورت زبانی اسلام را دین خشونت، اجحاف و ظلم در جامعه معرفی کرده‌اند.
رئیس جمهور با اشاره به پیشنهاد ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر جهان عاری از خشونت گفت: پیشنهاد ایران در مجمع عمومی مطرح شد و گرچه به ظاهر این پیشنهاد به اتفاق آرا مورد تأیید کشورهای جهان قرار گرفت اما متأسفانه در مقام عمل قدمی که نشان از حسن نیت داشته باشد، برداشته نشد.
وی با بیان اینکه خشونت از خشونت ذهنی و فکری برمی‌خیزد، اظهار کرد: در آغاز، فکر و اندیشه از تعادل خارج می‌شود و آنچه از متون اسلامی درک می‌شود، درک و فهم ناصحیحی است؛ این تفکر به سخن، گفتار و گفتمان تبدیل می‌شود و خطر آن روزی است که در جامعه اسلامی و غیر اسلامی گفتمان خشونت و افراط حاکم باشد، نه گفتمان عادلانه و متعادل.
روحانی اضافه کرد: جای تأسف دارد که قرائت برخی مدارس دینی از اسلام و قرآن و سیره پیامبر(ص) قرائت خشونت‌باری است؛ تکفیر از خشونت فکری، تحجر و عدم اعتدال نشأت می گیرد.
وی با اشاره به اشتراکات میان مسلمانان اظهار کرد: تفاوت میان انسان‌ها طبیعی و قابل قبول است اما تنازع و رو‌در‌روی یکدیگر قرار گرفتن پذیرفته نیست؛ چرا اصول اساسی را که موجب وحدت می‌شود از یاد برده‌ایم؟
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در بسیاری از کلمات و سیره پیامبر اتفاق نظر داریم و باید سیره و گفتار پیامبر(ص) را به عنوان متن قابل رجوع مورد توجه قرار دهیم.
وی با تأکید بر اینکه ما یک هویت اسلامی داریم، گفت: آنچه به عنوان هلال شیعه از سوی برخی تبلیغ می‌شود، گفتمان بیمارگونه و غلطی است؛ ما نه هلال شیعی داریم و نه هلال سنی، بلکه بدر اسلامی داریم و باید همه مسلمانان در کنار هم متحد باشند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی کشور، با طرح این سؤال که ویرانی سوریه و عراق به نفع چه کسی خواهد بود؟، اظهار کرد: اگر خیابان‌های سوریه و بناهای این کشور تخریب شود، اگر آثار تمدنی این کشور از بین برود و نفت مردم این کشور دزدیده شود، خوشحالی کسی جز اسرائیل و دشمنان اسلام را به همراه نخواهد داشت.
وی افزود: 84 درصد خشونت، ترور و آدم‌کشی در جهان اسلام رخ می‌دهد؛ آیا نباید ما پاسخگو باشیم؟ آیا قابل قبول است که نفت مردم مسلمان را بفروشیم و از آمریکا بمب و موشک بخریم و بر سر مردم یمن بریزیم؟ و یا موشک‌های ضد زره ازآمریکا بخریم و در اختیار داعش و گروه‌های تروریستی قرار دهیم؟
رئیس جمهور تصریح کرد: امروز مشاهده می‌شود که در برابر این کشتار و خشونت سکوت می‌کنند و یا عاملان اصلی خونریزی را کمک می‌کنند.
وی اظهار کرد: باید از خشونت فکری و گفتمانی کار را آغاز کنیم، جلوی خشونت فکری و گفتمانی ایستادگی کرده و مانع نمایش تصویر منفی از اسلام در فضای مجازی و حقیقی شد؛ امروز خطر بزرگ تنها برای مسلمان‌ها و مردم لیبی و سوریه و عراق نیست، بلکه بزرگ‌ترین خطر برای چهره اسلام رحمانی است.
وی گفت: در چنین شرایطی راهی نداریم جز اینکه مسلمانان دست به دست هم بدهند؛ کشورهای اسلامی منطقه و خارج از منطقه را و حتی کشورهایی که بر سر همسایه خود بمب و موشک می‌ریزند، دعوت می‌کنم دست بردارند و راه صحیح و درست را برگزینند.
دکتر روحانی یادآور شد: در یک سال گذشته توسط برخی کشورهای اسلامی چقدر بمب و موشک از آمریکا خریداری شد؟ اگر این هزینه این موشک‌ها برای فقرای کشورهای اسلامی خرج می‌شد، هیچ مسلمانی گرسنه به بستر خود نمی‌رفت.
وی فقر مالی و فرهنگی را عامل اصلی سربازگیری داعش عنوان کرد و گفت: بیایم فقر مادی و فرهنگی را در جامعه از بین ببریم.
رئیس‌جمهور با اشاره به تلاش‌های گسترده برای ایجاد وحدت میان مسلمانان اظهار کرد: مگر بدون اتصال اقتصاد دنیای اسلام وحدت امکان‌پذیر است؟ اگر اقتصاد، فرهنگ، دانشگاه، علم و دانش به جهانی غیر از اسلام متصل باشد آنگاه رسیدن به وحدت و اتحاد امکان‌پذیر نیست.

وی با تأکید بر اینکه تروریسم با بمب از بین نمی‌رود، گفت: با تغییر گفتمان می‌توان مسیر تروریسم را از بین برد؛ در همین ایران زمانی مغول‌ها عالمان را می‌کشتند و مساجد را ویران می‌کردند اما با تغییر گفتمانی که عالمان و فلاسفه و اندیشمندان ایجاد کردند، مغول‌ها خود مروج دین شدند و بزرگ‌ترین مساجد را ساختند.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: بزرگ‌ترین وظیفه ما تصحیح تصویر اسلام در افکار عمومی جهان است؛ ما از روز اول به دنیا اعلام کردیم راه ما جهان عاری از خشونت است و در این دولت هر مشکلی در هر حدی که باشد پای میز مذاکره و گفتمان قابل حل است همانطور که توانستیم با مذاکره و منطق در برابر قدرت‌های بزرگ جهانی اختلاف و معضلی که سال‌ها در میان ما و غرب بود را حل کنیم به طوری که به نفع طرف‌های مقابل، منطقه و جهان باشد.
وی افزود: بعد از 12 سال ثابت کردیم تهمت‌هایی که به ما روا داشتند و به خاطر آن همسایه‌ها و دوستان و رقیبان ما را ترساندند، اشتباه بوده و جمهوری اسلامی دروغ نگفته است؛ سازمان بین‌المللی انرژی اتمی نیز اعلام کرد مراکز مخفی برای غنی‌سازی اورانیوم وجود ندارد و برنامه هسته‌ای ایران در مسیر نظامی انحراف پیدا نکرده و پرونده ایران به طور کامل بسته شد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: اگر می‌شود مشکلات عظیمی را با مذاکره حل کرد، اگر می‌توان با قدرت‌های جهان مذاکره کرد، چرا نتوانیم از این مدل برای حل معضلات و مشکلات خود استفاده کنیم و پای میز مذاکره نیاییم.
وی با بیان اینکه آینده کشورها به دست ملت‌هاست، اظهار کرد: هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند برای آینده حکومت ملتی تصمیم بگیرد.

دکتر روحانی افزود: اگر می‌خواهیم به ندای پیامبر(ص) پاسخ مثبت بدهیم باید عالمان، بزرگان، فرهیختگان فریاد وحدت و پایان خشونت و معرفی اسلام رحمانی را سر دهند و سیره پیامبر(ص) را به جهانیان معرفی کنند و برای آینده دنیای اسلام دست به دست هم بدهند.

وی با اشاره به نامگذاری ایام ولادت پیامبر اسلام(ص) به عنوان هفته وحدت از سوی امام خمینی(ره) و تأکید بر ضرورت حفظ وحدت از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: هر روز و هر ماه باید روز و ماه وحدت باشد در این صورت است که دشمن از اهداف خود دور خواهد ماند و می‌توان امت واحده اسلامی را شکل داد.

captcha