کد خبر: 3466410
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۶

«به نام قرآن به کام دیگران»؛ سرنوشت بودجه پژوهش‌ قرآنی دانشگاه فردوسی در سال 90

گروه دانشگاه: حدود 800 میلیون تومان بودجه پژوهش‌های قرآنی در سال 90 به حساب دانشگاه فردوسی واریز شده، اما مدیر وقت گروه علوم قرآن و حدیث این دانشگاه نحوه مصرف این بودجه را چنین توصیف می‌کند: «به نام قرآن به کام دیگران».

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، طبق اعلام شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال 90 از محل بودجه پژوهش‌های قرآنی، بودجه‌ای معادل یک میلیارد و 750 میلیون تومان برای دانشگاه فردوسی مصوب شد که در آن سال 787 میلیون و پانصد هزار تومان به حساب دانشگاه فردوسی واریز شد.
این روزها که در ماه‌های پایانی سال 94 به سر می‌بریم حدود چهار سال از آن زمان گذشته است، فرصتی که برای انجام فعالیت‌های پژوهشی مصوب در سال 90 زمان مکفی به نظر می‌رسد. برای اطلاع از کم و کیف پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه فردوسی به سراغ مدیر گروه قرآن و حدیث این دانشگاه رفتیم.
عباس اسماعیلی‌زاده که از ابتدای سال 94 این سمت را عهده‌دار شده در گفت‌وگو با ایکنا، از بودجه 787 میلیون تومانی دانشگاه فردوسی در سال 90، تحت عنوان بودجه پژوهش‌های قرآنی اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: از ابتدای امسال مدیر گروه شده‌ام.
وی افزود: من در مدتی که بودم و در گزارش عملکردها موردی با این عنوان ندیدم، حتی یک گزارش عملکرد داشتیم که برای سال قبل بود، من چنین گزارشی راجع به این بودجه‌ای که می‌گویید، ندیدم. یک گزارش عملکرد دو ساله داشتیم که مربوط به سال 90 هم نمی‌شود و چنین چیزی در گزارش‌ها ندیدم.
اسماعیلی‌زاده در ادامه صحبت‌هایش به چند سال گذشته که محمدحسن رستمی، سمت مدیر گروهی قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی را عهده‌دار بود اشاره کرد و خواستار ادامه پیگیری‌ها از ایشان شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن رستمی نیز که به مدت شش سال مدیریت گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی را عهده‌دار بوده، در رابطه با بودجه گفت: متأسفانه هیچ اطلاعی نداریم. حول و حوش همان‌ سال‌ 90، گفتند، البته مبلغ آن را اینطور دقیق به من نگفتند، ولی گفتند یک مبلغ متنابهی قرار است به حساب دانشگاه بیاید، طرح‌های پژوهشی بدهید. ما هم جلسه گذاشتیم، رئیس دانشکده و سازمان مرکزی و ...، چند جلسه گذاشتیم و بعد هم هیچ خبری نشد.
وی در پاسخ به این سؤال که از آن طرح‌های پژوهشی که در جلساتتان ارائه دادید، کدام به سرانجام رسید؟ اظهار کرد: هیچ کدام. هیچ وقت اعلام نکردند که طرحی اجرایی شود.
رستمی عنوان کرد: بعد از آن هم طرحی اجرایی نشد، یا من خبر ندارم یا نیست، زمانی که من مدیر گروه بودم هیچ چیزی اجرا نشد، الان یک سال است من نیستم و بی‌خبرم.
وی ناباورانه از واریز چنین وجهی به حساب دانشگاه و بی‌اطلاعی گروه علوم قرآن و حدیث از آن، آخرین صحبت‌هایش را در چند کلمه «به نام قرآن به کام دیگران» خلاصه کرد.
بنا بر این گزارش، دانشگاه فردوسی از 98 دانشگاهی که در سال 90 به آن‌ها بودجه پژوهش‌های قرآنی تعلق گرفت، سومین دانشگاه است که بودجه‌ای به مقدار یک میلیارد و 750 میلیون تومان برای آن در نظر گرفته شد و جزء 10 دانشگاهی است که مبلغی بیش از پانصد میلیون تومان به حساب آن واریز شد.
در آن سال‌ها معادل 787 میلیون و پانصد هزار تومان به حساب دانشگاه فردوسی واریز شد و مبلغی حدود 962 میلیون و پانصد هزار تومان باقی مانده است. شورای توسعه فرهنگ قرآنی واریز بقیه بودجه را منوط به ارائه گزارش عملکرد کرده بود و از سوی دیگر مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش‌ عالی قرآنی کشور را به‌ منظور نظم‌بخشی به واریز وجوه و همچنین پیگیری گزارش‌ عملکردهای بودجه‌ پژوهشی سال 90 را در وزارت علوم مستقر کرده است.
چهار سال از واریز حدود 800 میلیون تومان به دانشگاه فردوسی برای پژوهش‌های قرآنی می‌گذرد؛ اما حتی از یک طرح پژوهشی هم نام برده نمی‌شود.
یادآور می‌شود، پیگیری‌ خبرنگار ایکنا برای انجام مصاحبه با معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی تاکنون بی‌نتیجه مانده است. در عین حال ایکنا اعلام آمادگی می‌کند دیدگاه مسئولین دانشگاه در این زمینه را منعکس کند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۱ - ۱۴:۱۴
0
1
خوردند و بردند و رفتند، شما هم شتر دیدی ندیدی!!
ساغر
|
Germany
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۱ - ۱۴:۱۸
0
1
خیلی ممنون از انتشار این خبر. واقعا شرم آوره. چه کسی مسوول نظارت بر به نتیجه رسیدن این بودجه های کلانه؟ جوانان مملکت در قید و بند پول پاک برای زندگی، وقت و انرژی و جوونی خودشون رو برای اشتغال میگذارند اونوقت اینجا....به نام قرآن و به کام دیگران!
captcha