کد خبر: 3468590
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۱
حجت‌الاسلام حیدری‌ابهری:

نویسندگان حوصله پژوهش ندارند/ جایگزینی جشنواره‌ها با حمایت از آثار نبوی(ص)

گروه ادب: یک نویسنده با بیان اینکه نویسندگان حوصله پژوهش درباره موضوعات دینی را ندارند، گفت: بهتر است به جای برگزاری جشنواره درباره پیامبر(ص) از نگارش اثر درباره آن حضرت حمایت شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا حیدری‌ابهری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره آثاری که در رابطه با پیامبر اکرم(ص) نوشته شده است، گفت: من به نوبه خودم به اندازه توان ادبی‌ام کارهایی انجام داده‌ام، از جمله کتاب‌های «بابای بچه‌ها» که بازنویسی 14 داستان از رابطه پیامبر با کودکان است که یک بار برگزیده کتاب فصل شده و سپس به زبان انگلیسی ترجمه شده است و در حال ترجمه به زبان روسی نیز است. همچنین «پیامبر و قصه‌هایش»، «پیامبر(ص) قصه می‌گوید» و «پیامبر مهربانی» را به نگارش درآورده‌ام؛ از این رو در این زمینه کمبود منابع نداریم.
وی افزود: اگر نویسنده‌ها بخواهند در این راستا ورود کنند به نظر می‌رسد مشکلی وجود ندارد و اگر درباره این موضوع قلم نمی‌زنند به این دلیل است که حوصله این کار را ندارند؛ چرا که ورود به این حوزه حوصله پژوهشی، جستجو و دقت را می‌طلبد.
حجت‌الاسلام حیدری‌ابهری ادامه داد: در برخی داستان‌ها نویسنده تخیل خود را در داستان وارد می‌کند و کسی هم از او سند نمی‌خواهد، اما درباره داستان‌های دینی باید به تاریخ مراجعه و در این باره پژوهش کند؛ از این رو نیاز به زحمت زیادی دارد و برخی از نویسنده‌ها نیز تصور می‌کنند که وقتی کتابی درباره یک موضوع هست، دیگر نیاز به آثار دیگر نیست.
این نویسنده ادامه داد: در حوزه کارهای مذهبی چون نویسنده مجبور به پژوهش است، کار سختی را در پیش دارد و تکراری نشدن موضوع نیز مشکلی است که باید به آن توجه کند و از سوی دیگر ناشران نیز بیشتر علاقه‌مند به انتشار آثار ترجمه‌ای هستند و اگر بخواهند کار عمیق و خوبی منتشر شود، سخت است و گاهی تصویرگری چنین آثاری هشت ماه به طول می‌انجامد که همه این عوامل دست به دست هم می‌دهد تا نویسنده کمتر به این حوزه ورود کند.
حجت‌الاسلام حیدری‌ابهری تصریح کرد: به منظر جدید رسیدن مهم است، کتاب‌هایی از سوی ابراهیم حسن‌بیگی، موسوی‌گرمارودی و ... نوشته شده و اگر بخواهم کتاب دیگری درباره پیامبر(ص) بنویسم نباید از همان منظری که یک نویسنده ورود کرده، ورود کنم، بلکه باید حرفی با بیانی نو و سبکی جدید ارائه دهم. مثلاً کتاب «محمد مثل گل بود» کتابی است که از سال گذشته تاکنون 30 هزار نسخه به فروش رسیده است که این اثر فضا و نگاه جدیدی دارد.
وی در ادامه بیان کرد: تا نویسنده به منظر جدید نرسد، انگیزه این را ندارد که به این حوزه ورود کند و به این منظر جدید رسیدن نیز زحمت می‌خواهد و دشواری‌هایی دارد و نویسنده باید مدتی از وقت خود را به مطالعه تاریخ زندگی پیامبر(ص) اختصاص دهد. این عوامل سبب می‌شود که رغبت کم شود.
این نویسنده با اشاره به تأثیر جشنواره‌هایی مانند خاتم در نگارش آثار فاخر درباره پیامبر(ص) اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌هایی مانند خاتم که داستان کوتاه درباره پیامبر(ص) است، می‌تواند در نگارش آثار فاخر اثرگذار باشد. این جشنواره‌ها خوب است، اما باید از کارهایی که انجام شده حمایت‌های بیشتری کنیم. اگر این جشنواره در حد معرفی اثر است، آن را قبول ندارم. از سوی دیگر در برنامه این جشنواره‌ها در بسیاری از موارد اعلام می‌شود که خرید آثار از ناشران، حمایت از ترجمه اثر و ... انجام می‌شود، اما پس از اتمام جشنواره این کارها نیمه‌کاره رها می‌شود و خرید و حمایتی صورت نمی‌گیرد.
وی در ادامه یادآور شد: شاید این جشنواره برای مؤلف به این منظور که اثرش برگزیده شود، خوب است، اما پیگیری جشنواره مهم است و بانیان این جشنواره باید به آن توجه کنند.

captcha