کد خبر: 3475279
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
محقق‌داماد:

توسعه بدون فرهنگ ممکن نیست/ ترویج دانش و کتاب در رأس امور قرار گیرد

گروه ادب: عضو هیئت امنای کتابخانه ملی با بیان اینکه توسعه بدون فرهنگ ممکن نیست، گفت: ترویج دانش، فرهنگ و کتاب و کتابخانه باید در رأس امور قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام مصطفی محقق داماد، عضو هیئت امنای کتابخانه ملی امروز، 24 بهمن‌ماه در مراسم افتتاح موزه کتاب و میراث مستند ایران و مجموعه تصویری ایران در کتابخانه ملی گفت: هرگز تغییری در جامعه رخ نخواهد داد، مگر اینکه تغییر نفسانی آغاز شود و تغییر نفسانی یعنی تغییر علمی و فرهنگی و آگاهی و شعور. 
وی افزود: در دوران گذشته شما درک کردید که فرهنگ بر صنعت مقدم است و اگر کسی در دورن ملت ما تصور کند که توسعه صنعتی بدون توسعه فرهنگی ممکن است، سخت در اشتباه بوده و این توسعه بدون فرهنگ در سایر بخش‌ها از جمله سیاسی و اقتصادی نیز ممکن نخواهد بود.
حجت‌الاسلام محقق‌داماد خطاب به معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: یقین بدانید تا ملت ایران به مغز استخوان درک نکند که برجام یعنی چه و چه نقشی در زندگی آنها خواهد داشت، موفق نخواهید شد. این درک مقدم بر هر مسئله‌ای است و شعور فرهنگی در اولویت قرار دارد و اگر می‌خواهید در حوزه صنعت اهتمام داشته باشید در درجه نخست باید تأمل فرهنگی داشته باشید.
وی ادامه داد: فکر می‌کنید انقلاب صنعتی در غرب بدون فرهنگ رخ داده است؟ اگر فکر قرون وسطایی در غرب وجود داشت مطمئناً این انقلاب رخ نمی‌داد. از این رو ترویج دانش، فرهنگ و کتاب و کتابخانه باید در رأس امور قرار گیرد.
این عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سخنان خود را با این بیت حافظ به پایان برد: «به حسن خلق توان کرد صید اهل نظر/ به دام و دانه نگیرند مرغ دانا را».
در ادامه آئین افتتاح موزه کتاب و میراث مستند ایران، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حوزه اسلامی، تمدن‌‌های گوناگونی داریم، اما تأثیری که تمدن ایرانی داشته به نحوی است که همه تمدن‌ها وامدار این مجموعه هستند. در تمام گنجینه‌‌های تاریخی و کتابخانه‌ها و موزه‌‌ها نمونه‌های آن را در نسخ شرقی می‌بینید، حال ممکن است این نسخ از مکتب اصفهان، شیراز، تبریز و ... باشند که این جوهره فرهنگی است که تاریخ ایران را پابرجا نگه داشته.
وی افزود: امروز در فضای فرهنگی کشور، فرهنگ بیش از هر چیز می‌تواند زمینه‌ساز مبادلات و مراودات فرهنگی باشد و در راستای گسترش روابط اقتصادی، تجاری، صنعتی و ... بخشی از قدم‌ها برداشته شده است، اما در بیشتر ملاقات‌ها موضوع فرهنگ و تمدن و سابقه فرهنگی و تمدنی کشور مطرح است.
مسجدجامعی ادامه داد: ما فرهنگ را به عنوان هدف، وسیله و امکان می‌توانیم به سطح مناسبات بین‌المللی ارتقاء دهیم و دیپلماسی فرهنگی را ایجاد کنیم و این کاری است که در دولت حجت‌الاسلام روحانی سابقه دارد.
وی پیشنهاد کرد: گفت‌وگو با اصحاب فرهنگ و هنر که سابقه هم داشته، همچنان استمرار داشته باشد که می‌تواند افکار عمومی را در اختیار صاحبنظران قرار دهند که به نظر می‌رسد در حال حاضر ضروری است.
captcha