به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پرس تی وی، دیروز، 26 بهمنماه، انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در نزدیکی شهر «دربند» داغستان به کشته شدن 2 مامور پلیس و زخمی شدن حدود 18 نفر دیگر منجر شد.
خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک منبع امنیتی در داغستان گفت عامل انتحاری از اعضای «گروه تروریستی جنوبی» بوده است.
داعش با انتشار بیانیهای در توئیتر اعلام کرد یکی از «سربازان خلافت با خودرویی بمبگذاری شده به موانع پلیس داغستان نزدیک... و این خودرو را در محل تجمع آنها منفجر کرد و این اقدام به کشته یا زخمی شدن تمامی نفرات مستقر در این محل منجر شد.»
رسول تمیربکوف، سخنگوی کمیته تحقیقات فدرال داغستان گفت برای بمبگذاری خودروی انتحاری از دو خمپاره 122 میلیمتری استفاده شده بود.
تمیربکوف ادامه داد چهار خودروی دیگر که در نزدیکی مقر پلیس پارک شده بودند، از بین رفتند.
در همین حال، رمضان عبدالعطیپوف، رئیسجمهور داغستان نیز گفت: «این جنایتی شدید علیه ماموران قانون بود. 2 نفر کشته شدند و حدود 18 نفر زخمی شدند».
به گفته بازرسان محلی، در این حمله دستکم 6 غیرنظامی نیز زخمی شدند.
استفاده داعش از سلاح شیمیایی در عراق
یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری رویترز گفت: گروه تروریستی داعش سال گذشته در حمله به نیروهای کرد عراقی از گاز شیمیایی خردل استفاده کرد.
العالم گزارش داد، یک دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، در گفتوگو با رویترز تأکید کرد: با توجه به آزمایشات صورت گرفته توسط سازمان منع تسلیحات شیمیایی، گروه تروریستی داعش سال گذشته نیروهای کرد عراق را با گاز خردل هدف قرار داد.
این نخستین مورد شناخته شده استفاده از سلاحهای شیمیایی در عراق از زمان سقوط صدام تاکنون است.
یک منبع در سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز گفت: پس از آنکه حدود 35 نفر از نیروهای کرد که در میدان جنگ در ماه آگوست حضور داشتند، بیمار شدند، نتایج آزمایشات آنها در خصوص آسیب دیدن با گاز شیمیایی خردل مثبت درآمد؛ نمونهبرداری از نیروهایی صورت گرفته بود که هنگام مبارزه با داعش در جنوب غرب اربیل مرکز کردستان عراق بیمار شده بودند.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی عامل استفاده از گازخردل را مشخص نکرده، اما یک منبع دیپلماتیک با توجه به آنکه هنوز نتایج آزمایشات صادر نشده است، به شرط فاش نکردن نامش گفت که نتایج آزمایشات، استفاده عناصر داعش از سلاحهای شیمیایی مورد تأیید است.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی در ماه اکتبر نیز به استفاده از گاز شیمیایی خردل از سوی تروریستها در سال گذشته در سوریه هم اشاره کرده بود.
گروهک تروریستی داعش تاکنون بارها از سلاح شیمیایی در سوریه علیه نیروهای ارتش و مردم این کشور استفاده کرده است.