کد خبر: 3477075
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
وحید احمدی تشریح کرد:

مزایای آیین‌نامه جدید ارتقای علمی برای اساتید رشته‌های قرآنی

گروه دانشگاه: معاون پژوهشی وزارت علوم در مورد مشکلات اساتید علوم انسانی و قرآنی در مورد امتیازبندی آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، گفت: آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی به‌زودی با لحاظ شدن مشکلات علوم انسانی ابلاغ می‌شود.

وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به برنامه کلان پژوهشی علوم انسانی اظهار کرد: به‌منظور حل چالش‌هایی که در حال حاضر در حوزه علوم انسانی و به‌خصوص در حوزه پژوهش و فناوری داریم، شورایی را در وزارت‌خانه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل داده‌ایم که به‌طور مرتب جلسه دارد.
وی افزود: سه کارگروه در ذیل آن شورا تشکیل شده است، همچنین ریاست آن شورا با وزیر علوم است و افرادی هم که برای شورا تعیین شده‌اند، افراد صاحب‌نظر در این حوزه و افراد برجسته هستند.
حذف موازی‌کاری پژوهشگاه‌ها در حوزه علوم انسانی
احمدی با اشاره به هدف شورایی که ویژه علوم انسانی تشکیل شده است، بیان کرد: هدف آن است که در حوزه علوم انسانی اقدام به ارائه برنامه‌های کلان پژوهشی شود. هدفمان آن است که موازی‌کاری‌هایی که در برنامه‌ها میان پژوهشگاه‌ها است را حذف کنیم، بین پژوهشگاه‌ها حالت هم‌افزایی ایجاد شود و در قالب این فرآیند با هم تعامل داشته باشند و از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند؛ این هدف اصلی ماست به علاوه برنامه‌هایی که بتواند مشکلات پژوهشی و فناوری این حوزه را نیز مرتفع کند.
در اولین قدم، اولین کاری که انجام شده آن بوده که مراکز پژوهشی، پژوهشگاه‌ها و حتی دانشگاه‌هایی که علوم انسانی دارند برنامه‌های راهبردی، برنامه‌های توسعه‌‌ای و عملکردی‌ خود را ارائه بدهند. این برنامه‌ها ارائه شده و به تدریج در هر جلسه یک یا دو مرکز پژوهشی یا دانشگاه گزارش‌های خود را در قالب برنامه‌های خود ارائه ‌می‌دهند.
گلایه اساتید رشته‌های قرآنی از آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی
وی در پاسخ به گلایه برخی از اساتید علوم قرآنی و علوم انسانی، در مورد طولانی بودن مدت انتظار برای چاپ مقالات در مجلات و دریافت امتیاز پژوهشی برای ارتقا، گفت: در قسمت مجلات تأکید کرده‌ایم که یک سازمان و نظام قابل قبولی داشته باشند و تابع نظم و برنامه قابل قبولی شوند.
امتیازبندی مجلات؛ مزایای آیین‌نامه جدید ارتقای اعضای هیئت علمی برای اساتید علوم انسانی و قرآنی
احمدی ادامه داد: مجلات را رتبه‌بندی و امتیازبندی کرده‌ایم که اگر یک مجله‌ای دیر چاپ می‌شود یا به موقع چاپ نمی‌شود درصدد اصلاح چنین وضعیتی باشند. مجلات در گریدهای A و B و C دسته‌بندی می‌شوند و اگر افت داشته باشند ممکن است امتیاز مجله‌ را بگیریم. کم کم تلاش می‌کنیم چنین مشکلاتی حل شود.
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی به‌زودی با لحاظ شدن مشکلات علوم انسانی
وی همچنین در پاسخ به نحوه امتیازدهی برای ارتقای اعضای هیئت علمی در گروه علوم انسانی، بیان کرد:  در آیین‌نامه ارتقای ابلاغی جدید تلاش شده مشکلات علوم انسانی هم یک مقداری لحاظ شود و به آن‌ها توجه شود؛ یعنی صرفاً مقاله، محوریت نباشد و بتوانند از کارهای کتاب، نظریه‌پردازی، تصنیف، نقد و بخش‌های دیگر هم استفاده کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد زمان ابلاغ آیین‌نامه جدید ارتقای اعضای هئیت علمی، گفت: کارهای آیین‌نامه در وزارت‌خانه تقریباً انجام شده، در حال حاضر دقیقاً نمی‌دانم زمان اجرایی شدن آیین‌نامه چه زمانی است؟ ولی از لحاظ وزارت‌خانه تقریباً تمام شده است.
وی با اشاره به طرح‌های حوزه پژوهش‌های قرآنی، گفت: گزارش‌های طرح‌های کلان ارائه شده است، 9 طرح تصویب شده بود که بودجه‌هایشان تعیین شده؛ البته هنوز پرداختی نداشتیم ولی چارچوب طرح‌ها مشخص شده است.
احمدی گفت: حدود 300 طرح پراکنده بوده‌ است که تبدیل به 9 طرح کلان و جامع شده‌اند و آن 9 طرح مبنای طرح‌های توسعه پژوهشی حوزه قرآن شده‌اند.
captcha