کد خبر: 3479678
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴

«لایزنگان» فارس مقام نخست روستای دوستدار کتاب ایران را کسب کرد

گروه اجتماعی: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: روستای لایزنگان شهرستان داراب فارس توانست عنوان برتر روستای دوستدار کتاب ایران را در جشنواره «روستای دوستدار کتاب» کسب کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، حدود ۵۰ سال از زمانی که حاج اکبر اعتمادی کتاب‌هایش را در خیاطی به مردم روستایش امانت می‌داد، می‌گذرد و حالا پس از گذشت نیم قرن ترویج کتابخوانی، عنوان برتر روستای دوستدار کتاب ایران به روستای لایزنگان فارس رسیده است.
روستایی که نام خیابان اصلی آن کتاب است، تمام کتاب‌های کتابخانه‌اش را مردم روستا در ۱۰ روز اهدا کرده‌اند و کسبه و بازاریانش در مغازه‌هایشان به مردم کتاب امانت می‌دهند.
حالا لایزنگان که در زبان کهن ایرانیان «دره فرزانگان» معنی می‌دهد در رقابتی نفس‌گیر و در پی ارائه طرحی از جانب روح‌الهذ منوچهری مسئول کتابخانه رئیسی شیراز که خود از اهالی این روستا است، عنوان برتر روستای دوستدار کتاب ایران را از آن خود کرده است.
بهزاد مریدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه جشنواره «روستای دوستدار کتاب» توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری چند دستگاه از جمله نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود، گفت: پس از اعلام فراخوان از میان ٨٥٠ روستایی که برنامه و فعالیت‌هایشان در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی شکل داده‌اند و پس از داوری های بسیار فشرده، روستای لایزنگان شهرستان دارابِ فارس توانست عنوان برتر روستای دوستدار کتاب ایران را از آن خود کند.
وی با بیان اینکه خبرهای خوش دیگری در حوزه کتاب و کتابخوانی در راه است که در چند روز آینده اعلام می‌شود، تأکید کرد: مبلغ پانصد میلیون ریال به حساب دهیار روستای لایزنگان واریز می‌شود که با حمایت و نظارت مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اداره‌کل کتابخانه های عمومی فارس در راستای توسعه امر کتاب و کتابخوانی صرف خواهد شد تا افتخارش شامل حال همه هم استانی‌ها شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار کرد: به منظور گسترش عدالت و توسعه فرهنگی در روستاهای کشور، حمایت از اقدامات انجام شده و پیشنهادهای نو و ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب، «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» در سطح روستاهای سراسر کشور به صورت رقابتی اجرا می شود.
وی افزود: هیأت داوران جشنواره از میان نامزدهای نهایی، ۵ روستای برگزیده و ۵ روستای قابل تقدیر دوستدار کتاب را انتخاب و معرفی می کنند و با حضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی کشور در تهران از آن روستاها تقدیر به عمل می‌آید که برنامه ارسالی باید شامل مجموعه فعالیت‌هایی همچون، تأمین فضا و بناهای فرهنگی برای کتابخانه، کتابفروشی، انجام فعالیت‌های فرهنگی ترویجی همچون مسابقه‌ها، جشنواره‌ها، نمایشگاه‌های کتاب و فعالیت‌های ابتکاری باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پایان با اشاره به اینکه لوح تقدیر و مقام نخست برای تقدیم به «روستای دوستدار کتاب» با امضای وزیر کشور و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مردم شایسته،  فرهنگ دوست و دوستدار کتاب لایزنگان اهدا می‌شود، تصریح کرد: تقدیر ویژه‌ای نیز در تهران انجام خواهد شد تا از این طریق داشتن این عنوان نخست و مبارک به عنوان یک مسئولیت سنگین، آغاز راه باشد و بر این  باورم که افتخار کسب شده، در جای جای این استان زرخیز و پهناور می تواند بار دیگر به وجود آید .
بنا بر این گزارش،‌ سعیده ابراهیمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان فارس نیز در این خصوص گفت: عنوان روستای دوستدار کتاب به راستی برازنده قامت مردم فرهیخته روستای لایزنگان است و به درستی در ایران باستان،  این روستا «دره فرزانگان» لقب گرفته است.
وی با بیان اینکه این عنوانِ شایسته، نقطه عطفی در مسیر ترویج کتابخوانی در همه نقاط استان خواهد بود، افزود: بدون شک روستاها و مناطق بسیاری در فارس ظرفیت‌های بیشماری در این حوزه دارند که اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان برای به فعالیت در آوردن آن‌ها تلاشی مضاعف را آغاز کرده است.
ابراهیمی ضمن تقدیر از مسئول کتابخانه رئیسی شیراز و طراح ایده لایزنگان گفت: کتابداران به ویژه در روستاهای فارس، پرچمدار برنامه‌های خلاقانه‌ای در حوزه کتابخوانی هستند که می‌تواند زمینه‌ساز تکرار این عنوان پرافتخار برای دیگر روستاهای استان باشد.
این استاد دانشگاه کسب عنوان برتر روستای دوستدار کتاب ایران را در وهله اول حاصل همدلی مردم فرهنگی این روستا دانست و از مدیرکل سابق کتابخانه های عمومی فارس، فرماندار داراب، اعضای شورای اسلامی روستای لایزنگان نیز قدردانی کرد.
ابراهیمی در پایان ابراز امیدواری کرد: با اجرای نهایی تمام ایده‌ها و طرح های شکل گرفته در لایزنگان، این روستا بیش از پیش به الگویی برای همه شهرهای ایران و استان فارس در حوزه کتابخوانی تبدیل شود.
این گزارش می‌افزاید، روح‌الله رستگار، دهیار لایزنگان هم در ابتدای سخنان خود کسب این افتخار را از جانب همه اهالی روستا، به روح بلند محمد اسلامی‌نسب، سردار شهید و نامدار لایزنگان تقدیم کرد و گفت: شهید اسلامی نسب خود از چهره‌های فرهنگی هشت سال دفاع مقدس بود و برکات فعالیت‌های او و الگوبرداری از این شهید والا مقام، روستا را به این افتخار رساند.
وی ثبت مجمع خیرین دوستدار کتاب را از برنامه‌های آتی برای تدرویج کتابخوانی اعلام و خاطرنشان کرد: در تمام خانه‌های روستای لایزنگان همچون مغازه‌های روستا، باید کتابخانه‌های کوچکی دائر باشد که اهالی در همه لحظات بتوانند از حلاوت اُنس با یار مهربان بهره برند.
دهیار لایزنگان گفت: در زیر نام پرآوازه شهید اسلامی‌نسب در تابلو ورودی روستا، عنوان با افتخار«روستای دوستدار کتاب ایران» حک می‌شود تا جز عطر اردیبهشتی گل های محمدی دشت لایزنگان، عطر کتاب هم در کوچه پس کوچه‌های روستا بپیچد.
بنا بر این گزارش، روح‌الهن منوچهری، مسئول کتابخانه رئیسی شیراز اولین کسی که به این فکر افتاد تا روستایش را به عنوان روستای دوستدار کتاب ایران معرفی کند حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. این کتابدار و مدرس دانشگاه می‌گوید: همیشه به این فکر بودم که فارس را بار دیگر بر تارک فرهنگ این سرزمین ببینم تا اینکه فراخوان جشنواره دوستدار کتاب ایران اعلام شد و ایده‌ای در ذهن من شکل گرفت.
وی افزود: شهید اسلامی‌نسب از چهره‌های فرهنگی روستا بود که در زمان حیات خود تلاش‌های زیادی برای توسعه فرهنگی فارس و داراب انجام داد، پیشینه فرهنگی روستا و اقدامات بزرگانی همچون حاج اکبر اعتمادی در دوران مبارزات انقلابی هم مزید بر علت شد تا ایده روستای دوستدار کتاب شکل گیرد.
منوچهری عنوان کرد: در همین زمینه در ابتدا کمپینی برای جمع‌آوری کتاب شکل گرفت که در آن بیش از ۱۰ هزار نسخه کتاب در کمتر از یک هفته جمع‌آوری شد که اقدامی کم نظیر برای یک روستا به شمار می‌رود.
مسئول کتابخانه رئیسی شیراز افزود: با همراهی شورای روستای لایزنگان خیابان اصلی روستا « کتاب» نام گرفت و کتابخانه شهید اسلامی نسب هم با همراهی و حمایت اداره کتابخانه های عمومی فارس و کمپین دوستدار کتاب  افتتاح شد.
منوچهری ادامه داد: در این روستا در اغلب مغازه ها توسط این کمپین کتاب برای مطالعه قرار داده شده است و در مسجد لایزنگان کتاب معرفی و تبلیغ می‌شود.
captcha