کد خبر: 3481328
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷
کریمی تشریح کرد:

تمهیداتی که «همدلی و همزبانی» دولت و ملت را محقق کرد

گروه سیاسی: عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی نهایی شدن مذاکرات هسته‌ای و برگزاری انتخابات را دو موضوع مهم کشور در سالل 94 دانست و گفت: لازمه تحقق مطلوب هر دو موضوع همراهی و همدلی مردم با دولت بود که با تمهیدات رهبری انقلاب این همدلی و همزبانی میان دولت و ملت به وجود آمد و برجام با اجماع ملی و انتخابات با مشارکت حداکثری به وقوع پیوست.

غلامرضا کریمی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از تحقق شعار سال 1394، «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» و نمودهای عملی شعار سال گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب شعار امسال را «دولت و ملت؛ همدلی و وهم‌زبانی» تعیین کردند برای بسیاری از کارشناسان و نخبگان این سؤال پیش آمد که چرا این عنوان برای شعار سال انتخاب شده است.

دو مسئله‌ای که همدلی و همزبانی را در سال 94 ضروری کرد


وی افزود: رهبر معظم انقلاب با تیزبینی و هوشیاری دو مسئله مهم را پیش روی کشور می‌دیدند که لازمه تحقق آن همراهی و همدلی مردم با دولت بود که یکی بحث به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و برجام و دیگری انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود.

کریمی اظهار کرد: در مورد مسئله مذاکرات هسته‌ای اگر این تدبیر رهبر معظم انقلاب نمی‌بود که انسجام بین ملت و دولت بوجود بیاید شاید خیلی از تلاش‌های بیرونی و درونی، ملت ایران را پیرامون موضوع هسته‌ای به دو جبهه و دسته مخالفان و موافقان توافق هسته‌ای تقسیم کرده بود که خود سبب ایجاد شکاف‌ها و نقارهای بعدی در کشور می‌شد.

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: با تدبیر مقام معظم رهبری، اشراف و نظارت ایشان بر روند مذاکرات هسته‌ای، تذکرات و توصیه‌های ایشان در جای جای کار و در نهایت موافقت با طرح نهایی برجام با 9 شرطی که تعیین کردند، به نوعی شکافی که می‌توانست میان دولت و ملت بوجود بیاید کمرنگ شد و تقریبا انسجام و اجماعی در جامعه پیرامون بحث برجام صورت گرفت و ملت تقریبا به موضع واحدی در این زمنیه دست یافتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی عنوان کرد: در مجلس شورای اسلامی نیز با وجود بحث‌ها، نقطه نظرات و افراط و تفریط‌هایی که وجود داشت نهایتا برجام در مجلس هم مورد تأیید قرار گرفت و بدون کمترین مشکلی توازن میان دولت و ملت در یکی از پیچیده‌ترین از موضوعات سیاسی و امنیتی کشور حاصل شد و کشور از این پیچ تاریخی با همدلی و همزبانی بین دولت و ملت عبور کرد.

تمهیداتی که فضای همدلی را در انتخابات ایجاد کرد

کریمی با بیان اینکه نمود دیگر این همدلی و همزبانی در دوره پسابرجام و برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بود، گفت: به دلیل تفاوت‌ها و تضادهایی که در میان تفکرات و جریانات سیاسی وجود داشت این انتظار شاید از سوی برخی افراد می‌رفت که این همدلی و همزبانی در فضای انتخابات به وجود نیاید و موجب کاهش استقبال مردم از انتخابات شود، اما با دو تمهیدی که مقام معظم رهبری کردند این مسئله نیز مرتفع شد.

وی در تشریح این دو تمهید گفت: ایشان در گام اول اعلام کردند رأی مردم حق‌الناس است و تمام فرآیند انتخابات نیز در چارچوب حق‌الناس قرار می‌گیرد و در گام دوم تصریح کردند حتی کسانی که با نظام مسئله و مشکل دارند نیز در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند زیرا انتخابات یک موضوع ملی است و باعث افزایش اقتدار ملی کشور می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تأکید کرد: با این دو تمهید رهبری همدلی و همزبانی افزایش یافت و مشاهده شد که 62 درصد مردم، که درصد بالا و قابل قبولی است، در انتخابات شرکت کردند که نشان‌دهنده اقتدار منطقه‌ای و بین‌المللی نظام جمهوری اسلامی و مشروعیت و کارآمدی الگوی مردمسالاری دینی بود و نتیجه انتخابات هم نتیجه مطلوبی برای نظام بود.

ترکیب مجلس دهم برآیند خواست مردم برای حرکت کشور در مسیر آرامش و همدلی است

کریمی اظهار کرد: همچنین ترکیب مجلس دهم به گونه‌ای است که عموما عقلا و طیف معتدلین و برنامه‌ریزان کشور از جناح‌های مختلف به مجلس راه پیدا کردند و این نشان داد مردم کاملا درک کردند که کشور نیاز به آرامش دارد و باید از هیجانات سیاسی و جناح‌بندی‌های تند پرهیز کرد.

وی ادامه داد: مردم متوجه این امر بودند کشور می‌خواهد وارد یک فضای جدید شود که باید سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی تقویت شود، جریان تولید رونق بگیرد، تورم کاهش پیدا کند و رشد اقتصادی در کشور شکل بگیرد که همه اینها مستلزم یک شرایط آرام در کشور داشت که در پرتو همین خواست انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در کمال آرامش برگزار شد و تقریبا افراد از طیف‌ها و جریانات مختلف انتخاب شدند و به نوعی برآیند ترکیب مجلس با انتخاب عقلا و معتلین بیانگر خواست مردم برای حرکت کشور در مسیر آرامش و ثبات و رفع مشکلات اقتصادی بود.

کریمی خاطرنشان کرد: برآیند این دو موضوع کلان در سال 94 و خیلی از موضوعات جزئی دیگری که در طول سال به وقوع پیوست در پرتو این شعار توانست جنبه عملیاتی پیدا کند. امسال برخلاف سال‌های قبل نوع توجه به شعار سال نیز به گونه‌ای بود که نیازمند برگزاری همایش‌ها، چاپ کتاب‌ها و کارهای تبلیغی صرف نبود، بلکه در رویه عملی سیاستگذاران نظام و مردم مشاهده شد و این شعار در صحنه عمل از سوی مردم و مسئولان اجرا گردید و منافع ملی نظام در پرتو اجرای مطلوب این شعار تآمین شد.

captcha