به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیین اختتامیه جشنواره بهار با حضور سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهدی فیض، رییس شورای سیاست گذاری نهمین دوره جشنواره ملی بهار و جمعی از معاونان، مدیران، اساتید و دانشجویان دانشگاههای مختلف، امروز ۱۷ اسفندماه، در دانشگاه تهران برگزار شد.
مهدی فیض، رییس شورای سیاست گذاری نهمین دوره جشنواره ملی در ابتدای این مراسم با بیا اینکه، جشنواره ملی بهار از سال ۱۳۸۶ در جهاد دانشگاه علوم پزشکی ایران شکل گرفته است، گفت: هدف کلی جشنواره پرداختن به شعار سال در محیط دانشگاهی است و به عبارتی تقویت اهتمام دانشگاهیان و حوزویان نسبت به اینکه در تحقق شعار سال وظائف خود را شناسایی کرده و در این زمینه اقدام نمایند.
وی گفت: به این منظور کتابی شامل موضوعات مختلف همدلی و همزبانی به همت انجمن جامعهشناسی ایران تنظیم شد که در آن به بررسی موضوع همدلی و هم زبانی بین ملت و دولت به صورت شفاف و دقیق پرداخته شد که دانشجویان به صورت حضوری و اینترنتی در این مسابقه شرکت کردند؛ البته این کتاب از نظر محتوایی به گونهای تالیف شده است که در آینده باز هم مورد استفاده دانشجویان و اساتید قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نهمین دوره جشنواره ملی بهار با موضوع «دولت و ملّت، همدلی و همزبانی» به همت واحدهای جهاد دانشگاهی هنر، البرز، تهران، انجمن جامعهشناسی ایران و مرکز فرهنگی-دانشجویی امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه برگزار شد، افزود: بخشهای، کتابخوانی، مقاله نویسی، هنری، ادبی و نقد تحلیلی و توصیفی از جمله بخشهای این دوره از جشنواره بهار بود.
فیض با بیان اینکه در بخشهای یاد شده مجموعا ۴ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، گفت: یکی از بهترین دصستاوردهای نهمین دوره جشنواره ملی بهار تولید ۳۵۱ فیلم کوتاه داستانی و مستند است که جزء بالاترین آمارهای یک جشنواره دانشجویی در این بخش قلمداد میشود؛ همچنین ۲۴۷ شعر در قالبهای گوناکون، ۱۷۴ کاریکلماتور، ۳۹ مقاله علمی پژوهشی و ۴۱۴ قطعه عکس مرتبط با همدلی و همزبانی به جشنواره ارسال شده است که رشد قابل قبولی در قیاس با دورههای گذشتههای جشنواره را نشان میدهد.
سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اهمیت همدلی به ویژه در محیط دانشگاهی گفت: توقعی که از فعالیتهای فرهنگی درمحیطهای دانشگاهی میرود، این است که این فعالیتها با توجه به اینکه دانشجویان از اقشار نخبه جامعه هستند، قدری متفاوت برگزار شود؛ فعالیت فرهنگی در دانشگاه باید همراه با مشارکت فعالانه باشد و مشارکت فعالانه نیز باید مبتنی بر آگاهی، انگیزه و تحلیل صورت گیرد، به گونهای که دانشجو امکان گزینش و جهت گیری متمایز داشته باشد.
وی افزود: اینکه در محیط دانشگاهی، همه یک حرف بزنند نه تنها به همدلی و وحدت ختم نمیشود واثرگذار نخواهد بود، بلکه باید حرفهای مختلف راجع به یک موضوع زده شود تا از رهاورد این تضارب آرا و اندیشهها و هم افزایی صورت گرفته به همدلی برسیم.
وی با بیان اینکه، شعار سال که توسط مقام معظم رهبری تبیین شد و موضوع اصلی این جشنواره نیز قرار گرفت، «دولت، ملت، همدلی و همزبانی» بود و تا حد زیادی محقق شد، گفت: اگر تفاوتها را به رسمیت نشناسیم به همدلی نمیرسیم.
هاشمی اظهار کرد: وحدت به معنای تک گویی نیست و مطالبه تک گویی نیز در دانشگاه میسر و مطلوب نیست؛ دانشگاه عرصه اجتهاد است و حوزه فرهنگی باید بستر دیدگاههای مختلف باشد.