کد خبر: 3482322
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
وحید احمدی تشریح کرد:

آخرین وضعیت طرح کلان ملی جامع تفسیر قرآن

گروه دانشگاه: معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مشکلات قانونی در مسیر طرح کلان ملی جامع تفسیر قرآن اشاره و بیان کرد: هنوز نتوانسته‌ایم برای آن طرح متقاضی و حامی مالی را معرفی کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، وحید احمدی، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز، 19 اسفندماه در حاشیه نشست شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در رابطه با آخرین وضعیت طرح کلان ملی جامع تفسیر قرآن، گفت: طرح کلان ملی جامع تفسیر جامع قرآن با اینکه ما اعتبار هم در اختیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قرار داده بودیم؛ اما چون موانع قانونی وجود داشت اعتبار را استفاده نکرده‌اند و هنوز مشکل قانونی دارند.
وی افزود: این طرح به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و همچنین دانشگاه دیگری که همکار طرح است ابلاغ شده بود تا کار را انجام دهند، اما یک مقداری مشکلات در مسیر قانونی داشتند، مراحل کار طی نشده بود و نتوانسته بودند از آن اعتبار خوب استفاده کنند.
احمدی در پاسخ به اینکه میزان اعتباری که در اختیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای این طرح قرار داده شده چقدر است؟ اظهار کرد: حدود 700، 800 میلیون تومان بود که در حال حاضر مقدار دقیق آن را به خاطر ندارم.
وی در ادامه به مشکل دیگر طرح کلان ملی جامع تفسیر قرآن اشاره و بیان کرد: در نهایت مشکل دیگری که آن طرح داشت نداشتن متقاضی و حامی بود، هنوز نتوانسته‌ایم برای آن طرح متقاضی را معرفی کنیم یا متقاضی‌ای بیاید و کار را دنبال کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار کرد: متقاضی به این معنی که فرض کنید یک پروژه دفاعی را وزارت دفاع اعلام می‌کند که به آن نیاز دارد و 50 درصد آن را تأمین اعتبار می‌کند اما اینکه کجا آن را انجام بدهد را تعیین نمی‌کند. الان برای طرح جامع تفسیر قرآن، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و یک همکار دیگر برای اجرا تعیین شده‌اند که با هم قرار است طرح را پیش ببرند. شورای گسترش آموزش و پژوهش عالی قرآنی کشور قرار بود به‌عنوان متقاضی، کار را انجام بدهد ولی هنوز نتوانسته‌ایم تأمین اعتبار کنیم یعنی اعلام تقاضا و تأمین اعتبار کند.
وی با اشاره به جلسه شورای عتف، گفت: صد و سی و نهمین جلسه شورای عتف را داشتیم، در  این جلسه عمدتاً بحث بررسی عملکرد کمیسیون‌های شورای عتف ارائه شد. در سال گذشته کمیسیون دائمی شورای عتف 10 جلسه داشته و در دو سال گذشته نیز 28 جلسه را داشته است.
احمدی بیان کرد: 22 دستور جلسه در سال 94 داشتیم، گزارشی از دستاوردهای دستگاه‌ها در کمیسیون دائمی شورای عتف ارائه شد، تدوین و دستورالعمل مدیریت راهبردی،  تصویب اساسنامه مناطق ویژه علم و فناوری، تصویب متن هزینه‌کرد اعتبارات یک درصد دستگاه‌ها برای طرح‌های کلان و... جزء مصوبات کمیسیون‌ها بوده است که قسمت عمده‌ای از آن‌ها به شورای عتف رفت و مصوبات را اخذ کردیم.
وی اظهار کرد: آیین‌نامه اجرایی عملکرد هزینه‌های تحقیقاتی 1 درصد نهایی و ابلاغ شد. 1 تا 3 درصد تعیین شده که تمامی دستگاه‌ها موظف هستند بدون در نظر گرفتن حقوق و دستمزد، حداقل 1 درصد را صرف پژوهش کنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم عنوان کرد: تکمیل عملکرد و ساختار کلی شورای عتف مطرح شد. تعیین شد که شورای عتف باید محورهای قانون شرکت‌های دانش‌بنیان، آمایش و ارزیابی آینده‌نگاری و اولویت‌گذاری و مناطق ویژه آمایش سرزمینی را پیگیری کند.
captcha