کد خبر: 3482404
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
حجت‌الاسلام رفیعی:

هر طلبه حداقل یک‌ دور تفسیر بخواند/ 8 ویژگی برای سبک زندگی اسلامی

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه هر طلبه حداقل یک دور تفسیر را باید مطالعه کند تاکید کرد: آیه 19 سوره مبارکه رعد که هشت ویژگی برای خردمندان برشمرده است مهمترین مبنا برای استخراج سبک زندگی اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز 20 اسفندماه در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره قرآنی حوزه خواهران گفت: قرآن کریم خودش را در سوره یونس با چهار ویژگی معرفی کرده است، اول بهترین موعظه است و گاهی یک آیه آن گروهی و فردی را متحول کرده است که نمونه آن فضیل و ... بوده است.

وی افزود: دومین ویژگی قرآن، شفای صدور است، الان کتبی مانند قرآن درمانی باب شده که من نمی‌خواهم آن را نفی کنم و منکر هم نیستم زیرا کسانی مانند مجلسی هزار نفر را با حمد شفا داده است؛ ولی قرآن نگفته من شفای بیماری های جسمی هستم شفای بیماری های روحی مانند کینه، غضب، حسد و شهوت و ... است.

رفیعی بیان کرد: در دعای هشتم صحیفه سجادیه، 44 بیماری صدور و روحی مانند کینه، حسد، سوء ظن و ... آمده است که امام آن را شمرده است و قرآن درمان همه این بیماری هاست؛ مگر کسی می تواند سوره یوسف را بخواند و باز هم کینه داشته باشد؛ مگر می شود قصه ایوب را بخواند و باز اهل جزع و شکوه باشد، می شود داستان مریم را خواند و شهوت‌ران باشیم.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) تصریح کرد: رهبری فرمودند منابر را متن محور کنید و قرآن و روایات را بیان کنید، خواب و خرافات بازی کردن با عقاید مردم است و منابر باید قرآن محور باشد زیرا قرآن شفای بیماری های درونی است.

وی با اشاره به داستان مسلمان شدن افرادی مانند پیکتال غیرمسلمان ادامه داد: سومین ویژگی قرآن، هدایت کردن مردم است و چهارمین ویژگی آن نیز رحمت بودن آن است.

رفیعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ادهان و سستی نسبت به قرآن تصریح کرد: ادهان به قرآن یکی از گلایه های قرآن از مردم است؛ ما اگر زندگیمان را براساس قرآن، منطبق کنیم بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. اگر تنها به فرهنگ گفتاری قرآن در برخورد با والدین، مخالف و عموم مردم و ...؛ نحوه برخورد با همسر، راه رفتن، غذاخوردن و ... توجه کنیم خیلی از مشکلات اجتماعی برطرف می شود.

سنجش با معیار قرآن

رفیعی با بیان اینکه انسان باید خودش را با معیار قرآن بسنجد و در روایت است که ده آیه اول سوره مومنون بهترین منبع برای این آزمون است ادامه داد: یکی از آیات کلیدی و منشور سبک زندگی آیه 19 سوره رعد است؛ در این آیه، هشت ویژگی برای اولی الالباب برشمرده است؛ اولین نشانه خردمند این است که به عهد خود با خدا عمل می کنند، در این صورت راه شیطان نمی روند و پول نمی پرستند؛ اگر ما به عهدمان با خدا عمل کردیم مسلما خدا به عهدش عمل خواهد کرد.

وی افزود: دومین ویژگی این است که اهل پیوند و جوشش هستند و درگیری و اختلاف ایجاد نمی‌کنند؛ الحمدلله انتخابات تمام شد ولی در مدت تبلیغات چقدر علیه یکدیگر تخریب وجود داشت به خصوص ما باید در حوزه دقت روی آبرو و عرض افراد بیشتر از جاهای دیگر داشته باشیم و سومین ویژگی این است که خداترس هستند و خشیت الهی دارند که ترس عالمانه و آگاهانه است؛ چهارمین ویژگی آنان این است که معادترس هستند و از عذاب خدا هراس دارند.

رفیعی با بیان اینکه بهشت را نباید برای مردم ارزان جلوه بدهیم اظهار کرد: حوزه باید متولی باشد و نباید  بهشت را ارزان جلوه دهیم که مردم تصور کنند با یک یا حسین بهشت می روند.

صبر؛ ویژگی خردمندان

وی افزود: پنجمین ویژگی صبور بودن به خاطر خداست؛ ششمین ویژگی اقامه نماز، هفتمین ویژگی اهل انفاق بودن است و هشتمین ویژگی آنان نیز این است که بدی را با خوبی جواب می دهند همین مسئله ای که امروز در کشور ما فراموش شده است و قرآن بعد از این ویژگی ها می فرماید که این افراد اهل بهشت هستند.

captcha