کد خبر: 3486032
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
طاهری اظهار کرد:

ایجاد امنیت اقتصادی و کاهش وابستگی‌ها؛ اولویت نخست تحقق اقتصاد مقاومتی

گروه سیاسی: دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز با اشاره به شعار امسال گفت: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی در گام نخست این است که مسئولان زمینه‌های اجرای آن را در تمام ابعاد و امنیت اقتصادی فراهم کنند و روز به روز تلاش کنند تا وابستگی‌ها به خارج از کشور کمتر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحی‌الدین طاهری، دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به نامگذاری سال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری و نقش مسئولان و مردم در این زمینه گفت: متأسفانه با وجودی که مقام معظم رهبری چند سال است که مباحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌ و بارها بر روی آن تأکید کرده‌اند اما اقدامات چندانی در کشور در این زمینه انجام نشده است به همین دلیل معظم‌له امسال بحث اقدام و عمل را مطرح کرده‌اند.

تنها شعار اقتصاد مقاومتی  دادن هیچ ارزشی ندارد
وی با تأکید بر اینکه تنها شعار اقتصاد مقاومتی  دادن هیچ ارزشی ندارد و ارزش زمانی است که واقعاً در این زمینه کار انجام شود، افزود: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی در گام نخست این است که مسئولان دولتی کشور زمینه‌های اجرای آن را در تمام ابعاد و امنیت اقتصادی فراهم کنند و روز به روز تلاش کنند تا وابستگی‌ها به خارج از کشور کمتر شود و زمینه را برای تولید و کار در داخل کشور فراهم کرده و زمینه سرمایه‌گذاری امن را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند.

باید تلاش شود تا سرمایه‌گذاران با آرامش خاطر سرمایه‌گذاری کنند
طاهری با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا سرمایه‌گذاران با آرامش و امنیت خاطر در کشور سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار و ایجاد اشتغال فراهم شود، گفت: تمام این‌ها موجب می‌شود که ما بر روی پای خود بایستیم و اقتصاد مقاومی داشته باشیم.
رئیس هیئت امنای آستان مقدس حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز ادامه داد: در کشورمان انواع و اقسام امکانات و ظرفیت‌ها وجود دارد لذا ما می‌توانیم بدون وابستگی به خارج از کشور و با کمترین وابستگی به غرب از این امکانات داخلی خود استفاده کرده و بهترین‌ها را داشته باشیم.

نخستین مشکل اقتصاد کشور، کم فراهم شدن زمینه‌های سرمایه‌گذاری است
وی، نخستین مشکل اقتصاد کشور را کم فراهم شدن زمینه‌های سرمایه‌گذاری دانست و گفت: این مفهوم بدان معناست که امنیت اقتصادی در کشورمان وجود ندارد چون اقتصاد ما اقتصاد قوی نیست لذا هر کوچکترین مسئله سیاسی بر روی آن اثر می‌گذارد و  دچار افت و خیز می‌شود و همین باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری ریسک نمی‌کنند لذا معمولاً در جامعه شغل‌های کاذب به وجود می‌آید که این شغل‌ها جواب می‌دهد اما چنین شغل‌هایی ارزش افزوده جامعه را بالا نمی‌برد و تنها یک تعداد را مشغول به کار می‌کند و عده زیادی را بیکار می‌کند.
طاهری اضافه کرد: اما اگر زمینه فراهم شود و امنیت اقتصادی به وجود آید تا سرمایه‌گذار احساس امنیت کند و همچنین از ظرفیت جوانان و امکانات داخل کشور استفاده کنیم، مسلماً می‌توانیم گام‌های مؤثری در زمینه اقتصاد مقاومتی برداریم ضمن اینکه سرمایه‌های ارزشمندی در داخل کشورمان وجود دارد.

مردم، مشکل تحقق اقتصاد مقاومتی نیستند
دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز در پاسخ به اینکه نقش مردم در این زمینه چیست؟ گفت: اگر مسئولان نظام زمینه را فراهم کنند مردم نیز برای تحقق اقتصاد مقاومتی همکاری می‌کنند ضمن اینکه مشکل مردم نیستند بلکه مشکل این است که ما زمینه‌ها را فراهم‌ نکرده‌ایم و بیشتر شعار داده‌ایم.
وی اظهار کرد: غالباً همه مسئولان دارند شعار اقتصاد مقاومتی را سر می‌دهند اما در عمل توجه کمتری بدان می‌شود لذا باید بر روی این قضیه کار شود و مسئولان عزم خود را جزم کرده و زمینه را فراهم کنند و اگر زمینه فراهم شود سرمایه‌گذار، نیز سرمایه‌گذاری می‌کند و بخش‌های اقتصادی ما کار می‌کنند.

سودهای کلان بانکی؛ عامل کساد فعالیت کارخانجات و صنایع
طاهری ضمن انتقاد از وضعیت کنونی فعالیت صنایع و کارخانجات کشورمان عنوان کرد: اکنون بسیاری از کارخانجات و صنایع کشورمان 50 درصد و یا زیر 50 درصد دارند فعالیت می‌کنند و این مسئله به دلیل آن است که بانک‌ها سودهای کلانی را از این صنایع می‌گیرند و از سوی دیگر نیز امنیت اقتصادی وجود ندارد؛ امروز مواد اولیه یک قیمت است و فردا قیمت دیگری لذا سرمایه‌گذار نمی‌داند که باید چه کند.
captcha