آیتاللهالعظمی سبحانی:
اذعان تفسیر المنار به حق بودن قیام کربلا
گروه حوزههای علمیه: آیتاللهالعظمی سبحانی با بیان اینکه تفسیر المنار گرایش ضدشیعی دارد، عنوان کرد: با این حال مولف این اثر تفسیری تصریح کرده که حسین(ع) وقتی دید دین در خطر است علیه حکومت قیام کرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتاللهالعظمی جعفر سبحانی امروز 22 اردیبهشت ماه در درس خارج خود در مسجد اعظم با بیان اینکه باید ذهن مخاطب و شاگرد را باید با مطالب علمی درگیر کرد، اظهار کرد: به مرحوم مطهری اشکال کردند که شما داستان راستان را نوشتید اما نتیجهگیری نکردید. ایشان فرمود اشتباه است که ما در درس و بحث و کتاب همه چیز را به مخاطب و منبری بگوییم باید بخشی را بگوییم و بخشی را هم به مخاطب واگذار کنیم تا بر روی آن مطالب بیندیشد و فکر کند.
آیتالله سبحانی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) درباره عقل گفت: امتیاز انسان به عقل اوست و عقل دو نوع است عقلی که اسیر هوی و هوس است و عقلی که هوی و هوس را تحت خود گرفته است.
شرافت انسان به عقل اوست
وی به ذکر خاطرهای از آیتالله بروجردی پرداخت و ادامه داد: پزشکی سوئدی آمده بود نزد آیت الله بروجردی تا نظر اسلام را درباره الکل بداند ایشان فرمود امتیاز انسان با عقل است و الکل ضد عقل است؛ بنابراین تمام سرمایه انسان عقل است و انسان با عقل و عقل با انسان است به همین دلیل خداوند در سوره قیامة با تعبیر «و نفس و ماسویها» سوگند به روح و عقل خورده است.
آیتالله سبحانی بیان کرد: این نفس و عقل آن قدر شریف است که خدا به آن سوگند خورده است؛ البته در صورتی عقل راهنماست که آمر باشد و نه مامور و مستقل باشد و گرنه اگر مامور هوی و هوس شود بدترین شیطان و بدترین جنبنده خواهد بود و با یک بمب اتم هزاران نفر را به خاک و خون میکشد.
تمجید از موالید شعبان
وی با تبریک موالید عزیز شعبان افزود: سه ولادت در این سه روز داریم، ولادت امام حسین(ع)، حضرت ابوالفضل و امام سجاد(ع) که هر سه الگوی زندگی هستند اما درباره امام حسین(ع) فرمودند «الاسلام محمدی الحدوث و حسینی البقاء» یعنی پیامبر پایهگذار اسلام است ولی معماری که این بنا را حفظ کرد حسین بود.
این مفسر قرآن بیان کرد: در تفسیر المنار با اینکه گرایش ضدشیعی دارد تصریح کرده که حسین(ع) وقتی دید دین در خطر است علیه حکومت قیام کرد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: ما خیال میکنیم امام سجاد دعا میخواند و بس در حالی که مقدار زیادی از معارف را در صحیفه بیان فرموده است که عقل ما به آن نمیرسد.