کد خبر: 3498099
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
رضوی اردکانی:

مهدویت، محور وحدت مسلمانان است/ تبیین راهکارهای جهانی شدن این اصل

گروه اجتماعی: امام جمعه موقت شیراز، مهدویت را محور وحدت مسلمانان معرفی کرد و گفت: باید از طریق اعزام مبلغان مسلط به زبان‌های مختلف، جذب دانشجویان علوم دینی به ایران و همچنین فضاهای مجازی در راستای جهانی شدن مهدویت تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوفاضل رضوی اردکانی، امام جمعه موقت شیراز در سلسله نشست‌های تخصصی مهدویت که در دانشکده مطالعات تطبیقی قرآن کریم شیراز به‌مدت 6 روز در حال برگزاری است، گفت: از بعد از غیبت کبری مهدی موعود(عج)، خط رهبری جهان اسلام توسط عالمانی نظیر شیخ زکزاکی تداوم یافت.

حربه حذف اهل بیت(ع) در امتداد جریان ثقیفه است
وی با تصریح اینکه در طول تاریخ تلاش‌های زیادی جهت حذف اهل بیت(ع) انجام شد، افزود: این حذف اهل بیت(ع) در طول تاریخ در حقیقت در امتداد خط ثقیفه بود که البته در برخی مواقع شیعیان قدرت برتر بودند و دشمنان خاندان اهل بیت(ع) نمی‌توانستند به اهداف شوم و پلید خود دست یابند.
رضوی اردکانی با یادآوری اینکه در زمان آل بویه،‌ قدرت برتر شیعیان بودند، گفت: شعار آل بویه در اوایل قرن چهارم تداوم خط عاشورا بود و اصولاً سوگواری دهه عاشورا توسط این خاندان بنیان‌گذاری شد نه صفویه، بلکه صفویان آن را تکمیل کردند ضمن اینکه برای نخستین بار عید غدیر در زمان آل بویه به‌عنوان عید رسمی مسلمانان معرفی و تعطیل شد.
امام جمعه موقت شیراز با تأکید بر اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند اصل مهدویت را انکار کند، چون حدیث‌های متواتری در کتب شیعه و سنی درباره آن وجود دارد، گفت: در کتب اسلامی برای هیچ موضوعی به اندازه حضرت مهدی(عج) از سوی دو طرف شیعه و سنی حدیث نداریم لذا هیچ اهل تسننی نمی‌تواند بگوید مهدی(عج) نیست و نخواهد آمد پس اصل حضور حضرت مهدی(عج) مورد قبول همه مسلمانان حتی وهابی‌هاست.

وهابی‌ها تلاش می‌کنند تا ولایت تکوینی و از خاندان اهل بیت(ع) بودن مهدی(عج) را زیرسئوال برند
وی ادامه داد: اما اکنون قضیه مهدویت برای وهابی‌ها و تکفیری‌ها تبدیل به موضوعی شده است که جان آنان را گرفته است به خصوص از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که قدرت تشیع به عنوان قدرتی که منطق دارد و می‌تواند جذب کند، معرفی شده است، بیشتر بر روی مهدویت حساس شدند و سعی می‌کنند تا ولایت تکوینی حضرت مهدی(عج) را زیر سئوال ببرند و همچنین تلاش می‌کنند تا بگویند که حضرت مهدی(عج) از خاندان اهل بیت پیامبر(ص) نیست.
رضوی اردکانی با تصریح اینکه شیعیان دو ولایت را برای امام معصوم قائل هستند، یکی تکوینی و دیگری تشریعی، گفت: ولایت تکوینی تنها مخصوص امام معصوم است یعنی ما برای ولایت فقیه تنها ولایت تشریعی قائل هستیم نه تکوینی که این مسئله بیانگر اهمیت این نوع ولایت است.

احادیث متواتری درباره مهدویت در کتب شیعه و سنی وجود دارد
نویسنده کتاب «مختارنامه» اضافه کرد: وهابی‌ها و تکفیر‌ی‌ها نمی‌توانند مستقیماً بگویند که مهدی(عج) نیست چون احادیث متواتری از سوی علمای شیعه و سنی در این باره مطرح شده است، اما می‌گویند که ولایت ایشان تکوینی نیست یعنی ولایت ایشان بر تمام موجودات عالم هستی نیست و تنها برای انسان‌هاست و بر روی این مسئله بسیار تلاش می‌کنند و سعی می‌کنند تا بگویند شخص مصلحی می‌آیند و حاکم می‌شود اما ولایت تکوینی ندارد بنابراین یک فرد ساده و عامیانه را به‌عنوان مهدی موعود(عج) معرفی می‌کنند.
وی گفت: حتی در زمانی کار به جایی رسید که قذاقی در کشور نیجریه گفت که چه عیبی دارد من خودم مهدی باشم! این بدان معناست که در کشورهای آفریقایی هم قضیه مهدویت بسیار جدی است و تجلی بسیار وسیع‌تری از سایر اعتقادات مردم دارد و اصولاً رمز موفقیت شیخ زکزاکی در نیجریه هم همین بود که بر قضیه مهدویت تأکید داشت.
رضوی اردکانی با اشاره به شرایط کشور نیجریه گفت: کشور نیجریه دارای 180 میلیون جمعیت است که اکثریت آن‌ها مسلمان هستند منتها مسلمان اهل سنت که با پول عربستان، وهابی شدند اما اکثرشان شافعی هستند و برخی نیز دیگر گروهک تروریستی بوکوحرام را تشکیل می‌دهند که در حقیقت همان نسخه بدل داعش هستند.
امام جمعه موقت شیراز، مهدویت را محور وحدت مسلمانان معرفی کرد و با بیان اینکه شیخ زکزاکی از این محور وحدت استفاده کرد، افزود: در این راستا شیخ زکزاکی محور سخنرانی‌های خود را بر مهدویت بنا نهاد و حتی حسینیه‌ای به نام حضرت مهدی(عج) در نیجریه احداث کرد و این رمز موفقیت مردی بود كه در عرض چند سال 10 میلیون نفر از مسلمانان نیجریه را شیعه کرد و اگر او را آزاد می‌گذاشتند کل مسلمانان نیجریه را شیعه می‌کرد.
وی عنوان کرد: شیخ زكزاكی بسیار باهوش است و بعد از انقلاب اولین دیداری كه با امام(ره) داشت تحول عجیبی پیدا كرد و تصمیم گرفت حزب اسلامی را در کشورش راه‌اندازی كند و بدین ترتیب توانست این تعداد شیعه را تربیت کند که چنین چیزی در تاریخ بی سابقه است.

تأکید بر اصل مهدویت؛ رمز موفقیت شیخ زکزاکی
رضوی اردکانی اظهار کرد: وهابی‌ها زمانی که به رمز موفقیت شیخ زکزاکی پی بردند، تلاش کردند تا ریشه این مسئله را بزنند و از آنجا که نمی‌توانستند اصل مهدویت را انکار کنند، لذا تلاش کردند تا یک مهدی معمولی را معرفی کنند بنابراین اول گفتند که مهدی موعود(عج) ولایت تکوینی ندارد و نه تنها او بلکه هیچ امامی این ولایت را ندارد و با صراحت هم می‌گویند آن شخصی که می‌آیند و با شمشیرش دنیا را قبضه می‌کند، قدرت ولایت تکوینی ندارد و دوم  اینکه می‌خواهند آن حضرت را از اهل بیت(ع) جدا کنند و می‌گویند که لازم نیست که از اهل بیت پیامبر(ص) باشد و این همان زدن مکتب اهل بیت(ع) و امتداد خط ثقیفه است.
وی با تأکید بر اینکه ما باید هم ولایت تکوینی مهدی موعود(عج) را اثبات کنیم، گفت: باید این کار را از طریق ابزار روز نظیر اینترنت و فضاهای مجازی دنبال کنیم و احادیث متواتری که درباره حضرت مهدی(عج) از قول پیامبر(ص) در کتب علمای شیعه و سنی وجود دارد را به‌صورت گسترده نشر دهیم.
امام جمعه موقت شیراز با یادآوری اینکه چندین حدیث در این کتب علمای شیعه و سنی به نقل از پیامبر(ص) نقل شده که مهدی(عج) از خاندان اوست، گفت: حتی در حدیثی از پیامبر(ص) آمده است که مهدی(عج) از اهل بیت من است و خداوند یك شبه كار ظهور و پیروزی او را فراهم می‌كند و این همان ولایت تكوینی است كه درباره آن بیان می‌شود.

باید مهدویت را جهانی کنیم
وی تأکید کرد: ما باید قضیه مهدویت را جهانی کنیم و بر روی قضیه از خاندان اهل بیت(ع) بودن آن حضرت تأکید کنیم و این همان کاری است که شیخ زکزاکی انجام داد و در رسالت خویش موفق شد.

تبیین راهکارهای جهانی شدن اصل مهدویت

رضوی اردکانی به تبیین راهکارهای جهانی شدن مهدویت و همچنین تبیین از خاندان اهل بیت(ع) بودن مهدی موعود(عج) پرداخت و گفت: سه راهکار برای این قضیه پیشنهاد می‌شود، یکی اینکه حوزه‌ها به وسیله اعزام مبلغ مسلط به زبان‌های مختلف اهتمام ورزند، دوم جذب دانشجویان علوم دینی به ایران است که این کار را جامعةالمصطفی انجام می‌دهد و شیخ زکزاکی هم از طریق وارد شد و سوم هم از طریق فضای مجازی است.
captcha